30.03.13 : It's a beautiful day! (9.30am~12.30pm)

9:48 am

...السلام عليكم

Sambungan daripada:

30.03.13 : It's a beautiful day! (3.30am~5am)
30.03.13 : It's a beautiful day! (5am~7.45am)
(anies memang suka buat 'drama' yang berjela2 episode nyer... ;-)

selepas menempuh perjalanan hampir 1 1/2jam dari airport Senai, alhamdulillah kami selamat mendarat di sini.
masa tu, sangat2 teruja!
sangat2 happy!
tapi pada masa yang sama berdebar2.

ni kali kedua anies menjejakkan kaki di sini.
kali pertama, kalau tak silap pada tahun 1993.
perrghh... diam2 dah 20 tahun!
kalau ada anak time tu, sure sekarang ni dah bermenantu.
;-)

moh layan mata yu ols dengan pic yang anies dah sediakan ni...

ni la jawapannya...
Langkawi...
 here i come!!!

sebaik sahaja touchdown, perkara wajib yang perlu dilakukan adalah:
kita minum bergambar dulu!
oh ya!
aircraft kat belakang tu milik US Air Force one.
antara aircraft terbesar yang mendarat kat airport Langkawi ni.


mmm tak pastilah...
masa sampai kat sini, Langkawi tengah musim apa.
sekali tengok macam baru lepas membajak.
sekali tengok macam baru lepas mengubah.
tapi yang pasti, Langkawi sangat cantik, okey!
rasa macam nak berumah ada tangga kat Langkawi lepas pencen nanti...
;-)

kami bersarapan dulu sebelum bertolak ke Pusat Bandar Kuah.
jarak antara airport Langkawi ke Pusat Bandar Kuah...
macam tercatat kat atas tu...
oh, ya! kalau nak cari makanan esp. kat gerai2 kecil time ni memang payah. 
sebab orang terlalu ramai and automatically makanan pun cepat habis.
kalau bernasib baik, dapatlah kerak and kuah je...
masa sarapan tu, anies terjumpa seorang blogger dari ampang.
terlupa pulak nak tanya nama dia.

destinasi pertama...
kedai merangkap kilang proses gamat di Ulu Melaka.
bersebelahan kedai ni ada jual pelbagai souvenir.
murah2 belaka.

buluh tumpat.
RM10 = sebatang.
bukan sekadar boleh buat ubat tetapi juga boleh buat rotan anak yang dah 10 tahun, tapi tak mo solat.
nak rotan mak nyer dan pak nyer yang tak nak solat tu pun boleh...
;-)

pilih pokcik pilih.
antara pegawai tentera yang ikut serta dalam rombongan ni.

belek, belek.
letak balik.
belek, belek.
nak letak... tapi teringat...
entah bila la nak sampai ke sini lagi...
so angkutlah sebotol dua....

well... next destination...
mana lagi kalau bukan ke Pusat Bandar Kuah.
kalau dah ke sini, menebeng kat HIG ni adalah wajibul ghunnah.
moh kita tengok apa yang ada kat HIG ni! 

of couse la...
pinggan mangkuk hayon yang pastinya menggugurkan segala jiwa raga bakul yang ada.
lebih2 lagi orang pompuan kan?
elehh...tak yah la nak segan2.
memang betul pun kann...
kalau tak datang dengan si Charlie tu...
mau anies angkut satu set pinggan mangkuk tu!
rambang mata ai ols...

tak beli pinggan mangkuk, kita rembat... coklat!
perrghhh memang heaven lah!
kalau kat KL ni... bila masuk kedai, memang tak bernafsu langsung bila tengok coklat yang tersadai kat atas rak tu.
tapi kat HIG ni...
kalau boleh semua coklat yang ada nak angkutlah!

sik baik kau kecik wahai bakul.
kalau kau besar, mahu rabak juga purse ku ini.
(ni ayat untuk sedapkan hati ya tuan puan...)

tepat 12.30 tengah hari, tibalah masa untuk mengucapkan selamat tinggal kepada Pusat Bandar Kuah.
OTW ke airport, kami melintasi kawasan ni.
kalau tak silap namanya 'Permandangan Luas'.
orang Langkawi... betul ke tidak?

kalau waktu malam, mesti cantik agaknya Pulau Legenda ni...

banyak gerai jualan di sini.
tapi kami tak singgah pun.


nampak je redup tapi sebenarnya hangat membara...

okey, kami dah sampai ke destinasi terakhir.
nantikan final episode, esok.
daaa....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

17 Your Words of Lo♥e

  1. ada rezki nak ke langkawi jugak...sebab keciwa xleh p obersea....sedeyyyy....

    ReplyDelete
  2. nak tau tak?
    madam kannn...



    madam kannnn...
    kan kan kan



    TAK PERNAH PERGI LANGKAWIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!


    sobssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!

    ReplyDelete
  3. saya pun dah lama tak ke Langkawi...last pergi tahun 2006.

    kaya raya Hj Ismail tu kan...semua org menderma kat kedai dia kalau gi Langkawi...:P

    ReplyDelete
  4. the place of wallll chocolate... weuuuuu

    ReplyDelete
  5. pergi langkawi anies, bestnya..
    apa lagi bershopping kita...

    ReplyDelete
  6. berjalan² sahaja.. saya jugak x jejak² langkawi ni..

    ReplyDelete
  7. Madam lala x pernah ke Langkawi? Sama dgn hubby akk, sian dia. Bestnya Anies, akk plan ntah brpa x tak jd.

    ReplyDelete
  8. Buluh tumpat tu xmcm buluh. Nmpk mcm replika kepala ular. Hihi

    ReplyDelete
  9. Ingat langkawi ingat pinggan mangkuk...
    masa Amy gi dulu pun terjah HIG tu dulu hihihi

    ReplyDelete
  10. 2 bulan lepas pergi pun tak angkut pinggan mangkuk, sebba naik flight punya pasal la..

    nanti nak pergi dengan boat. kita angkut satu kedai tu. muahahahaha


    ReplyDelete
  11. tiap2 kali ada LIMA mesti pergi, tahun ni je tak kesampaian.

    Kalau HIG tu bukak cawangan dkt KL kan best ek...

    ReplyDelete
  12. minyak gamat, cokelat daim...barang wajib beli kalau ke langkawi huhuhu

    ReplyDelete
  13. rasa nak pi langkawi lagi la..best2..:)

    ReplyDelete
  14. salam.sampai dah anies kat Langkawi ya?K.atie ni tak pernah pon jejak...syok soping pinggan mangkuk tu :)

    ReplyDelete
  15. ohsem habis la!'
    bila ntah dpt pegi

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆