Kampung Daun Culture Gallery & Cafe, Bandung

10:03 am

...السلام عليكم

Rasanya, yu ols yang kerap ke Bandung dah familiar sesangat kan dengan Kampung Daun ni?

so, bila dah terlanjur ke Bandung, maka wajiblah mendaratkan kaki di sini.
sungguhpun ramai akan kata, tempat ni mahal...
tapi bukannya selalu kita akan dapat ke sini, right?

apa pun, jom layan pic yang ada ni.
tengok taw!
sebabnya lenguh jugak tangan ni mengorek HD dok cari pic2 sepanjang berada di Bandung ni.

AWAS! GAMBAR SANGAT BANYAK.
BISA MEMBUATKAN ANDA MUNTAH hijau.


masa anies tiba kat sini, keesokkan harinya adalah cuti umum sempena menyambut Nyepi.
Nyepi = Deepavali.
orang Hindu kat sana celebrate Deepavali lebih dari 3 bulan.

kat sini memang sejuk sebab dikelilingi belantara.
tambah2 pulak hujan.
masa nak amik wuduk, menggigil kesejukan.

view kat sini memang cantik.
sejuk mata memandang.


laaa ni pun nak amik juga ke?



'patung' tu boleh bergerak sebenarnya.
menjerit2 budak2 bila tengok patung ni tiba2 bergerak.
sebenarnya manusia...

tempat makan yang syiok!
mesti wahida teringat2 masa makan kat sini, kan?

meja makan nombor dua.






masa anies sampai tu, elok hujan pun turun mencurah2.
rahmat tu..







deco untuk menyambut Nyepi.

seterika lama banyak kat souvenir shop tapi bukan untuk dijual ya!

laluan ke tempat makan yang lebih 'heaven' kekdah nyer...

budak ticit leka layan video sendiri.

kalau dalam basaha Arab, kasir bermaksud banyak.
kalau bahasa Indonesia maksudnya....


entah apa nama kuih ni tapi makan panas2 time hujan pulak tu...
perrhhh heaven yu ols!
rasanya macam apam balik.


SILA BUAT2 PEJAMKAN MATA ANDA SEWAKTU SCROLL BAHAGIAN INI.

cappucino

teh bandrek












for more info, click here.

okey, boleh pergi muntah!
;-)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

23 Your Words of Lo♥e

  1. mmg agak mahal, tapi mkn kat sini boleh tahan sedap dan view pun cantik...paling best kalau dpt mkn kat air terjun tu kan...

    ooo, tu manusia kah? aku ingatkan patung...kalau aku pun, dah menjerit bila 'patung' tu bergerak...hahaha...

    ReplyDelete
  2. perggghhh...makanan yg sodappppp!!

    admin BANkami

    ReplyDelete
  3. bestnya gi sana...
    bila la kakain nak gi sana tu kann...nnt bila ada rezeki lebih sampai la hendaknya...

    ReplyDelete
  4. mdm pun bru balik bandung bulan 1 hari tu..
    adui kepingin nk pergi lagik.. sgt best g sana anies..
    rinduuu...

    ReplyDelete
  5. Cantiknya tempat tu anisss klasik sgt. Hihi
    Btw. Waktu y sesuai p krabi nina rasa time bkn musim hujan. Kalo musim hujan tak dptlah nk menikmati keindahan.

    ReplyDelete
  6. waduh2 rugi kalau tak tengok ... memang mengujakan nak pergi ke sana... akakni tak penah sampai bandung lagi...

    ReplyDelete
  7. banyak gambar, puas tengok...best

    ReplyDelete
  8. hehe..nak pejam macamana Anies, terbelalak biji mata tengok semua makanan tu..haish!, menggoda betul.

    ReplyDelete
  9. i gi bandung tak sempat jejak sini...

    ReplyDelete
  10. banyak nya pokok..ada nyamuk tak??hehe

    ReplyDelete
  11. wah2!!!mmg cantik n eksotik tmptnyakn?mknnan pn nmpk sdap sggh foodnya :) doakn k'imi juga dpt smpai ke sna nti :)

    ReplyDelete
  12. assalam dear..ehem aritu mama tak sempat kesini..`puan n` tu sibuk beri baju nikah dia..rasa nak kesana lagi..tapi en.papa takmo,takut poket dia dikeringkanlah tu..he2x..

    ReplyDelete
  13. Lum pernah jejak kan kaki kat sini...satu hari nanti..akan pasti :P

    ReplyDelete
  14. bestnya! saya tak sampai lg di sana huhuh

    ReplyDelete
  15. السلام عليكم
    Tentu Anies seronok ke Kg Daun tu. Pak Temuk memang sukakan suasana sekelilingnya... pokok, pokok, pokok..... air, air, air.... udara dingin.... makanan enak! Ke situ beberapa tahun dulu. Nampaknya banyak juga perubahan di kawasan mula-mula masuknya.

    ReplyDelete
  16. masa akak ke bandung ,akak penah makan kuih yg rasa cam apam balik tu,tak silap namanya kuih pancong kot

    ReplyDelete
  17. Bestnye...mmg sgt chantek tmpat tu....org ker?makeup dia mcm ptung btul...

    ReplyDelete
  18. bestnya..nak pegi nak pegi nanti. hahaha

    ReplyDelete
  19. haha moon ingatkan patung ler tadi... mmg nampak cam btol2 patung..huhu


    ok....xrasa nak muntah tapi rasa laapaaaarr.... huhuhu~

    ReplyDelete
  20. hamboiiiii meriah makanan...

    ReplyDelete
  21. Makanan sedap suasana tu yang buatkan makan makin sedap. Nasi kat sana makan saja pun sedap je agaknya pengaruh kesuburan gunung berapi kot.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆