Roti Susu Hokkaido + Roti Gandum Berkrim Keju dan Susu Hokkaido by Sunshine

12:00 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sejujurnya anies tak tahu bila roti ni 'menjengah pasaran'. dapat tahu pun melalui FB. lama juga cari tapi macam biasa laa... 'barang panas' cepat je sold sold nya.


last week, tak semena-mena singgah pasar raya Giant. masa lalu depan rak roti, tiba-tiba nampak roti ni. memang tak tunggu lama. terus je sambar!
 
so ni laa rotinya... jom kita review!

harga sebungkus: RM4.50. unfortunately, sekarang hanya available kat Selangor, KL dan Negri Sembilan je. negeri-negeri lain... sabar ya. selain pasar raya Giant, roti ni juga ada dijual di AEON & stesen minyak BHP. info lanjut, korang klik kat SINI ek!

texture roti sangat lembut. tapi rasa susu Hokkaido tu, bagi tekak anies tak ada rasa pun. cuma pada roti je ada sipi-sipi bau susu. makan macam tu je dah sedap.

roti 'bungkus' ni pula, harganya RM1.50. sama macam roti keping... available at selected places sahaja...

krim roti ni of coz diperbuat daripada keju dan susu Hokkaido. sedap. tak berapa manis sangat. bau susu pun tak ketara sangat.


so untuk kedua-dua roti ni anies bagi ⭐⭐⭐.
that's all for today. BW lambat sikit. 
hari ni mengantuk gara-gara LiverpoolFC menang🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

daaa

Kisah Silam Untuk Masa Depan

17 Words of Lo♥e

  1. menarik nmpk roti susu hokkaido

    ReplyDelete
  2. Saya suka roti gandum, biasanya buat sarapan dengan cara di panggang plus selai , menemani minum teh hangat.

    ReplyDelete
  3. roti susu ini enak dipanggang dengan butter, kak

    ReplyDelete
  4. Patut tak pernah nampak sini. Belum sampai.

    ReplyDelete
  5. Hahahahaha suami saya bergadang demi nonton Liverpool 🤣🤣. Dah saya cakap, tak usah ditonton. Lihat saja berita esok pagi 😂. Tak nak dengar juga hahahaha.

    Eh muraah Hrg rotinya 😍😍. Kenapalah di sini roti biasa saja mahal sangat 😔. Ada Rp20rb. Itu pun yg putih biasa. Kalo milk macam ni pasti LBH mahal.

    ReplyDelete
  6. ingatkan sambungan entry Jepun. tanjat lak dari Tokyo sampai Hokaido. Ko melompat macam van djik ke?

    ReplyDelete
  7. arrr sedap and gebunyaa tengokk ! lapor pulak teman hahahhahaha

    ReplyDelete
  8. Gracias por la recomendación . Te mando un beso.

    ReplyDelete
  9. Kami di Kuantan ni, yang baru2 lambat sampai, atau pun sebab jarang pergi kedai besar2 haha. Selalu ke kedai runcit kecik2 je dekat rumah. Nak cari la jugak nak try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt dtg kl bleh cari kat mynews, aeon etc. boleh wat rs2😀

      Delete
  10. Akupun suka roti seperti ini ya tersedia di minimarket, walaupun beda brand tapi bentuknya sama hihihi, cocok untuk disantap saat lapar di kantor

    ReplyDelete
  11. thanks for your post, have a nice day

    ReplyDelete
  12. Apa kelebihan susu hokkaido ni huhuu..
    terselit juga liverpool menang kat situ hahahaha :P

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆