Kuala Lumpur Alternative Bookfest

12:00 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Kalau korang free hari ni or hujung minggu ni dan berada kat area Pasar Seni a.k.a Central Market (CM), KL... bolehlah singgah sini.

anies nak pergi tapi tu laa... kena balik kampung pula minggu ni sebab mama dah balik umrah. so tak dapat laa nak berjimba kat CM tu😁

walaupun tak sebesar KLIBF, tapi bookfest ni tetap ada keistimewaannya yang tersendiri.

nak tahu apa istimewanya? kenalah datang, ya! bawa anak-anak sekali. tak perlu drive. naik je LRT/MRT/Komuter dan berhenti kat stesen Pasar Seni. parking kat CM ni limited. plus kadang kala jammed area Petaling Street tu. so better naik public transport je. OTW balik boleh singgah The Exchange😁😁




untuk info lanjut tentang bookfest ni, korang klik kat SINI ya.
that's all for today.
daaa..

Kisah Silam Untuk Masa Depan

28 Words of Lo♥e

  1. Macam nak pergi tapi tulah.. Kesesakkan tak daya nak ditempuhi.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik ets Je laa sha dr tanjung malim ke KL
      ;-)

      Delete
  2. lama nya tak pergi CM...pernah pergi nun di masa lampau, masa bujang dulu...hahaha

    ReplyDelete
  3. I love bookfest, thanks for your sharing

    ReplyDelete
  4. Boa noite e boa quinta-feira minha querida amiga.

    ReplyDelete
  5. Parece un evento diferente. Te mando un beso.

    ReplyDelete
  6. Wah, aku suka bookfest! Tapi kadang suka bingung mau pilih buku apa, karena mau semuanya, hihi. Ditunggu cerita kunjungannya, ya! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak dapat pergi, Indi
      sebab nak balik kampung ;-)

      Delete
  7. Kalau Dania tahu agaknya dia akan ajak ke sini jugak ni....dia suka buku-buku.

    ReplyDelete
  8. teringat zaman melalui CM untuk naik bas di Bangkok Bank atau Lebuh Pasar pd zaman mengaji di UM thn 90an dulu. Masa tu sikit je warga asing di KL...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa ni tmpt tu kalau cikgu tgk skrg
      mesti cikgu akan menangis...

      Delete
  9. Asiik..banyak pilihannya,siapa tau dapat harga murah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa nak buku baru dengan harga murah
      boleh datang sini ;-)

      Delete
  10. seronoknya bookfest. dah lama zaty tak datang bookfest tapi tu laa tak berkesempatan nak pergi la pulakk hahahah

    ReplyDelete
  11. Waaa menarik ni tapi tu la wife outstation .. nak angkut semua 4 kids yg kecik2 ni hahahah.. kene fikir 10 kali sebelum keluar rumah :D

    ReplyDelete
  12. satu info dan pesanan orang yang berpengalaman...tentang dunia di KL....pesta buku adalah nikmat untuk pencinta ilmu

    ReplyDelete
  13. Ah kak, bilamana suasana bookfest di Malaysia? Sebab bookfest di sini ramai dengan orang jastip, sulit dan mesti berjibaku dengan orang-orang itu. Hahahaha

    ReplyDelete
  14. Kalau dekat memang dah lama sampai ni tapi apakan daya..

    ReplyDelete
  15. Duh, sudah lama sekali tak pernah lagi mengunjungi bookfest Mbak.
    Di kota saya jarang ada acara seperti begini Mbak. Kalaupun ada di Jakarta yang jaraknya 120 km dari rumah.

    Salam,

    ReplyDelete
  16. Issssh, July ada lagi tak festival buku seperti ini kak? Saya dah niat nak beli Bbrp novel Malaysia kalo kesana. Pas di Penang kemarin tak bisa Krn popular komtar dah tutup

    ReplyDelete
  17. aku dah berangan nak ajak ko tapi tulah ada adik ipar datang rumah, ku korbankan jua. KLIBF kena kasi jadi

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆