Pot luck #3

9:26 am

Pot luck #1
Pot luck #2

Kata opismet, ni pot luck yang terakhir.
ye la tu...
terakhir la sangat kaaann...
well, tak mo la cakap banyak2.
marilah wahai insan2 semua.
marilah skrol dengan penuh kasih sayang ya...

 masak lemak nenas dengan ikan masin yang pecah minyak and buat haku hangin macam hulk anies

sambal telur hancur masak kat dapur opis  peng peng

 ikan tongkol masak singgang putih yang orang cuma amik kuah je kak biah

 telur dadar stail kecik-kecik kak odie

 sambal sotong kuah yang agak cair tapi kami bedal juga diana

 singgang sotong first time makan kesian tak? syarifah

 sambal sardin yang hanya ni je sempat dimasak lepas balik bercuti kak adah

 sambal jawa cikgu just bawa je tapi yang msak wife dia cikgu

 begedil kentang yang masih panas2 lagi dah kena bedal era

 sayur campur goreng yang meriah ya amat yana

 sambal jering yang pertama kali dimasak selepas tiga tahun menunggu  abang lan

ikan bilis dan kentang goreng lada bila kena nasi panas memang kaw kak nor

 kek batik di mana biskut marie  dan milo dikebas dari pantry opis era

 muffin coklat yang kata hendry first time guna resepi ni hendry

cup cake cap wangsa walk anies

 nasi putih masak 10 pot pun tak cukup juga! melantak ke mentedarah ni?

 oren mirinda amik jalan senang je pijo

 air epal yang didakwa baru dipetik kat ladang padahal jaa

ya Allah ya rabbi ya Tuhankuuu...
air liur sapa kat PC ni??
cepat ngaku!!!

>>::<<


Salam Ramadan buat semua sahabat2 ku!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

45 Your Words of Lo♥e

  1. assalam anies..
    pagi lg dah tayang pic mknan..lapooo..dah la cni mendung..

    ReplyDelete
  2. byknye mknn.. sedap2 plk tu.. ;)

    ReplyDelete
  3. lauk byk2 gitu..takkan sepuluh pot je anies..mana nak cukup.

    masak lemak nenas ikan manis..terliur dah ni..

    ReplyDelete
  4. huhhh..semuanya nampak sedap, terliur eh..banyak betol lauknya..

    ReplyDelete
  5. Sampai sana ke air liur saya? hihihi.. Org tgh pantang, sume terliur!

    ReplyDelete
  6. Ya ampuuuunn.. sedap banget! datang bawak tupperware kosong bole?

    ReplyDelete
  7. semuanya sedappppp anies...
    nak ambik pingan jer rasanya nak tumpang makan tau..

    ReplyDelete
  8. uishh byknya makanan terliur kak su ni ha!! tap2 meleleh air liur.. bestnya skali sekala wat pot luck..

    ReplyDelete
  9. tergoda betul....
    suka kek batik tuh...

    ReplyDelete
  10. kat opis aku baru jer buat potluck isnin lalu...

    aku bawa.....

    diri jer... hehehe

    duit dah hulur... so kami beli jer la... bukan apa... dah ramai sangat yang bawa makanan... sampai ke petang baru habis...

    salam Ramahan tuk anis gak...

    ReplyDelete
  11. Hahahha...nasib baik tengok lepas balik lunch....ingatkan juadah berbuka tadi....

    ReplyDelete
  12. sejak dok penang tak pernah lagi makan sambal jawa.dulu dok jb boleh kata hari2 makan sambal jawa.heheheh

    ReplyDelete
  13. kek batik...nak jugak..
    sedap2 menu tu...lapar lah pulak..

    ReplyDelete
  14. sluuurrppp...
    Terpaksa lap air liur yg meleleh ni gara2 nengok entry kali ni yg penuh dgn gmbor mknn... Huhuhu

    terliurrrr dah niii....

    ReplyDelete
  15. bulan puasa nanti, yg geng2 wanita uzur, boleh aja buat pot luck senyap2 kat belakang opis..ekekeke

    ReplyDelete
  16. air liur anieslah tu....sayur campur goreng tu sedappp

    ReplyDelete
  17. amboiii...
    byk btol makanan

    makneng follow anies
    jom follow makneng

    ReplyDelete
  18. banyaknya makanan...bulan posa dah takda potluck la..

    ReplyDelete
  19. Makann ni buatkan perut bbunyi d tengah malam huhu..

    ReplyDelete
  20. ohmakkkk.. tergoda sekejap..hehehe
    \selamat berpuasa dear.. :)

    ReplyDelete
  21. banyaknye makanan!!!! sedap2 pulak tu.. nape g stroke sume caption tu.. biar je sudah.. huu

    ReplyDelete
  22. klau tayang ni masa bln posa lecur air liur nih perghhhh... byk giles menu2nya..

    eh, dh smpi ke FM, cptnya.. rasa baru je pos :)
    hehehe :)

    slamat berpuasa.. :)

    ReplyDelete
  23. nasib baik belum puasa ni...hehehe...habis meleleh air liur saya kat laptop..hehe

    ReplyDelete
  24. ha3... eB bacer stiap ayat yg bercross tuh... klakar ;p

    maafkan slh & silap kami yer...
    Marhaban ya Ramadhan

    ReplyDelete
  25. mesti meriah potluck macam ni.... macam nak berbuka puasa adanya ni... heee3x

    Selamat menjalani ibadah berpuasa kami sekeluarga ucapkannn....
    Maafkan salah silap kami sekeluarga

    ReplyDelete
  26. akak!! eh anies deraf akak dah siap minggu depan akak pos tau.. minggu nie busyyyyyyyyyyy

    ReplyDelete
  27. wow sambal sotong tuh merah menyala yer...

    selamat berpuaso yer...:)

    ReplyDelete
  28. nasib baik lyla tngok tngah malam kak.. kalau pagi esok, terliur lh mengidam smpai bukok pose..

    ReplyDelete
  29. banyak sungguh makanan..hehhe

    ira pn br pot luck td :)

    salam ramadhan anies..:)

    ReplyDelete
  30. Air lior akak takde eh, akak sakit perot je ni....tengok gmbr pun dah nak pegi tandas.
    Selamat berpuasa Anies.

    ReplyDelete
  31. hang memang jahat tau anies, ai baru baca entry ni di pagi 1st ramadhan...ya Allah tabahkanlah tahap keimanan ku tengok aneka juadah pemberi idea untuk berbuka nanti ;)

    ReplyDelete
  32. wah..org ngah posa ni....hehehe

    ReplyDelete
  33. weee..meriahnyer.. mkn2 sblum pose erk...

    salam ramadhan & semoga sgala aml ibadah diterimaNya..

    ReplyDelete
  34. aduh! semua menuntut kesabaran tinggiku untuk mengatakan bahwa ini semua memenuhi seleraku!

    ReplyDelete
  35. Semalam ada letak komen..hilang, tak post kot..nak komen balik la haha

    Hamboi sedpnya makanan menguji kesabaran betol.. Tak menahan ikanmasak singgang tu.. Aku dpt tengok bendi jak.. Ikan dia mana.. Tengelam kot hahaha.. Sedapmakanan makanan kampung kan like like

    ReplyDelete
  36. baru pukul 9.47 da di hidang gambau giniiiiii

    ReplyDelete
  37. haha kakkkk saya pun turut keluar air liur kat pc akak ni...ekekeke :P

    ReplyDelete
  38. last scrol nmpk air plak..glupp..
    batal tak posa anies..hehe

    ReplyDelete
  39. bestnya makan2..terliur pulak mama..
    salam ramadhan buat anies..maaf baru arini dpt BW..mama down lagi..hu2x..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆