SS2 Petaling Jaya

12:50 am

Dulu, (adalah kot 10 tahun yang lepas) selalu JJBD (jalan2 buang duit) kat sini.
padahal bukannya best sangat pun tempat ni.
kedai je semata.
paling banyak, food court makanan Cina.
kepada yang tak tahu, area ni 90% dikuasai kaum Cina taw!


ada satu cerita lawak plus seram sejuk berlaku kat sini.
satu hari anies masuk ke sebuah kedai buku.
time tu, kebanyakan kedai dihiasi dengan deco krismas.
lepas masuk kedai tu, anies rasa lain macam je.
bila belek2 buku kat situ...
alamak! salah masuk kedai lah!
nak tau kedai buku tu, kedai apa?
kedai jual kitab2 Bible ko!
togak bulu kaki & hidung roma den maso tuh!
bila dah menyedari kesilapan tu, dengan tersengih2 ala kerang kena bakar pastu cicah kicapanies pun keluar.
sik baik la orang kedai tu sporting.

since that day, kalau gi kedai buku area SS2 dan SS14 PJ, anies akan tengok dulu papan tandanya.
FYI, kat area2 ni memang banyak kedai macam ni.
so, hati2 lah ya.
jangan jadi macam anies ;-)

lokasi: Taman Bandar SS2, PJ
hari tu datang ke sini, rasa nak karate je tuan punya kedai kereta tu!
sik baik la belum puasa lagi.
kalau tak, sia2 je pahala puasa.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

37 Your Words of Lo♥e

  1. huhu..tak pernah sampai pun..

    ReplyDelete
  2. hahah sabar kak...sabar...jgn karate sbrg orang...hehehe :P

    ReplyDelete
  3. Baguslah Anies ada ilmu karate. :)

    ReplyDelete
  4. beli dan baca apa salahnya anies..

    tapi suami kak kata buat apa?..heheh
    saya kat nak tau betapa teruknya mereka..kufur.

    ReplyDelete
  5. hahaha...tak apa..buat bodoh aja..pekedai pun takkan marah kita oun kalau saja nak tgk2...:)

    ReplyDelete
  6. kih3. tak pasal memasal nk tafsir bible ke apo ni. hehe . jgn silap masuk lg ye

    ReplyDelete
  7. SS2 kat mana ekk? kekeke..ehh, jangan karate k.ana...

    ReplyDelete
  8. karate je..bia patah riuk org tu

    ReplyDelete
  9. kedai jual kitab2 Bible ey kak anies?? alamak kene hati2 kalo TERpegi area sane..hehe







    Luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  10. hehe, x per, dah tau kan... so berhati lah lepas ni yerk, erm x kira kat mana pon kut, kena jerk tengok signboard dulu sebelum masuk kedai.. kan

    ReplyDelete
  11. weiiii...ada tali pinggang kaler apo tu?

    ReplyDelete
  12. larr ape haltu smpi nak karate org..cer citer cer citer hehe

    ReplyDelete
  13. Rizal mkn kat ss2 murni haha..
    sampai muak tau haha

    http://igossiprizal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. ye ke, hebak hang...sabaq dulu, lepas ramadhan nanti hang pi bantai balik tuan punya kedai kereta tu :)

    ReplyDelete
  15. biasa lah PJ tu area orang2 bukan muslim.cuak jer klo masuk area situ..

    ReplyDelete
  16. tengah membayangkan muka taukeh tu... ermmmmm...

    hahahaha... kelakar la cite anies ni...

    ReplyDelete
  17. x pernah termsk plk...
    tapi bible pernah tgk ms kat skolah dolo...
    student leh bc... siap ader illustration lagi...

    ReplyDelete
  18. Lain kali tgok signboard dulu hehe

    ReplyDelete
  19. Tak pernah sampai situ lagi. tapi dulu ade jugak belek satu buku.. kwn punya. Belek2 punya belek tiba2 rasa pelek pulak ngan kandungan dia. Ghupa2nya bible daaa. Dia pulak gi balut manerlah perasan tajuk depannya.

    ReplyDelete
  20. the moral of the story,tgk signboard dulu sblm masuk kedai..haha..Noor pun kdg2 tgk kdai dulu baru tgk papan tnda.agak2 best masuk je..huhuh..

    ReplyDelete
  21. ss2 .. akak keje di situ ada 7 tahun .. 7 tahun lamaanyer baru perasan.. ni dah 2 tahun tak keje situ still kena datang sekali2..
    rindu ngan makan tengahari bawah pokok.. gerai kat balai polis..
    makanan lagi best dari tempat keje sekarang.. fast food pun banyak...
    kedai kain dia akak suka... pasar pagi sekali2 layan gak... buah sgt fresh.. ikan juga...
    tiba2 rindu pulak...

    ReplyDelete
  22. salam anies..
    akk x pernah pun sampai ke tempat tuh..garang jg anies ni..siap nak karate org lg..huhu

    ReplyDelete
  23. rasanya sis pernah sampai..ingat2 lupa hihihi..

    ReplyDelete
  24. pjss 2.. kat situ r ade restoran murni yang kedai bese tapi makanan sedap gile.. ss14 tempat lepak time weekend mase kat asasi dulu.. lame dah tak g sane

    ReplyDelete
  25. Akk pernah jg mcm Anis, maklum....org suka mmbaca....tp tak sampai masuk dlm. Cuma tertarik dgn hiasan dlm kedai tu:-)

    Anis, whisk yg di maksudkan tu, pukul bhn dgn pemukul telor atau guna machine pun boleh.

    ReplyDelete
  26. memangpun situ kaum cina yang lebih.....
    dah salah masuk kuar buat selamba aja...lepas 2 selamat....

    ReplyDelete
  27. huhu.mmg terkedu kan..lya x pnh tgk kitab bible.jd xtau camner rupanya

    ReplyDelete
  28. ooo.ada ye kedai yg khas jual buku2 gitu je???akak tak pernah tau pun..:p

    ReplyDelete
  29. salam...saya datang tenguk ni...

    ReplyDelete
  30. ish...kalau aku pun, seram sejuk kalau masuk kedai mcm tu...huhu...

    ReplyDelete
  31. Ishh bhaya gak tu kedai skrg nih.. Risau kan,, moga kita dijauhkan la...

    **salam perkenalan :) bru follow and link supaya senang nak terjah lagi ,...hihihi

    ReplyDelete
  32. hehe..mesti ala-ala trauma kan kak :)

    ReplyDelete
  33. saya selalu juga ke SS14 pj...tap dekat area digital mall saja la...Jaya 33 pun belum pernah masuk lagi...hehehe

    ReplyDelete
  34. siyes kak anis. ummm. danger2.. tak pernah lagi nampak bible. tapi pernah mimpi masuk gereja tanpa rela. Tu pon bangun ngucap kejap. seram.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆