Pot luck

9:05 am

ni slh 1 aktiviti yg plg anies sukeeee...

yeah! msk thn br ni kami 1 opis lom wat apa2 aktiviti. so slps sepakat membawa berkat, kami bersetuju utk mengadakan...
.
.
.
.
.
.

POT LUCK!

x tau apa tu pot luck?

"a meal to which each guest brings some food, which is then shared out among the guests" (skodeng: Oxford dict.)


ada fhm adik manis?

kali ni, byk lauk-pauk d bw oleh staf. mcm2 adaaa... antaranya: tomyam campur, kari ayam, sambal udang, pecal, telur dadar, telur msk kicap, sayur kobis goreng, ikan bilis goreng, sotong kering goreng cili + koktel etc.


cedok bang...cedok!


nmpk bese je kan? tp kalu da mkn ramai2... perghhh tanpa sedar korang yg selama ni alergik kat nasi (kunun2 nyer nk diet) tetiba mendapati sdg menggali priok nasi buat kali ke 3! begitulah penangan pot luck ni.
 
yelah, kalu time lunch, korang g tapaw kt mak cik bwh pokok besau tu, hanya bli 2-3 jenis lauk je kan? tp bla ada pot luck ni, hah... naik rambang mata! smpi x tau nk belasah yg mn dulu. karang, kalu mkn yg ni.. yg tu plak abes. kalu mkn yg tu, yg ni plak tggl kuah. so nk tak nk mkn la seme. kena plak nasi panas2...fuuuhhhh! kan btol anies ckp. tambah 4 pinggan!


tgk tu, blom lg mak mertua yg lalu!


lps sesi memenuhkn perut berakhir dgn jaya nyer, maka tiba la pula sesi seterus nyer iaitu...
.
.
.
.
.
.
.

POT PET.. POT PET!

x caya? tgk gambarajah ni!

 


bese la umat pompuan... 'vocal creatures'..

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

12 Your Words of Lo♥e

  1. thanks for the comment..miss jim datang dan folow kamu

    ReplyDelete
  2. tq 4 da comment~ hehe. sapika datang untuk follow kamu gak.

    ReplyDelete
  3. Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
    Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

    Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

    ReplyDelete
  4. sedapnye bila baca lauk2 tu sume.. perut pun jadi lapar.........

    ReplyDelete
  5. hurrmmm..pot luck best but the worst thing i dunno how to cook..hehehe..tau mkn jer...=p

    ReplyDelete
  6. wah..
    xtvt pling best tu..
    mkn2 mcm2..

    ReplyDelete
  7. pot luck memang best :)
    i'll follow you :)

    ReplyDelete
  8. terbaikkkk.....

    ReplyDelete
  9. blog best..... "danny hashim"

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆