Shopaholic abroad chapter 4: factory outlet, Jalan Riau, Bandung

9:43 am

...السلام عليكم

Sambungan daripada:

Shopaholic abroad chapter 1 : Tanah Abang, Jakarta
Shopaholic abroad chapter 2 : Pasar Baru, Bandung
Shopaholic abroad chapter 3 : Cihampelas, Bandung
(klik la... jangan segan2)

hopefully dalam minggu ni dapatlah anies habiskan entry sepanjang berada di Jakarta /Bandung ni.
lelah juga nak melangsaikan hutang semua ni tetapi demi yu ols...
anies ulang: demi yu ols...
ehem! anies gagahkan juga kudrat dan tulang empat kerat ni yang ada ni untuk rujukan yu ols yang bakal menghabiskan duit kat Bandung tak lama lagi tuu...
ceeeh wah!

okey, okey...
masuk cerita sekarang!

agak excited apabila sekali lagi kami diberi peluang untuk membuang duit di FO (factory outlet).
sebaik sahaja check out hotel (boleh tengok rupa hotelnya kat sini), kami terus ke jalan Riau.
walaupun masa tu belum lagi pukul 10 pagi, tapi anies and the gang dah terpacak di depan FO.
punyalah tak sabar kan?

sharp je pukul 10, kami dah serbu.
rambang jugalah mata ni bila tengok baju2 yang 'wow'!
sampai pitam nak pilih!

well, moh layan lagi pic yang sempat dibidik sepanjang berada kat FO ni!

anies perhatikan FO kat sini, kebanyakan operasinya dibuat di dalam bangunan2 lama.
contohnya macam Heritage ni.
seriously... 
baju2, jeans2, baju kanak2 kat sini memang bisa menggetarkan nafsu.

Cascade ni bersebelahan dengan Heritage.
tengok dress brand H&M, mak aiii...
berpinar2 biji mata dibuatnya!
bukan sebab cantik ke hapa.
tapi sebab harganya!
murah giler!

tak kiralah baju dewasa ke, kanak2 ke...
just pilih and kalau berkenan, huluq je.

yang giler kan handbag, mesti pengsan bila tengok pelbagai pilihan yang ada.
murah pulak tu!

fesyen2 terkini memang belambak.
nak jenama apa? 
cari je.
mesti ada punyalah!
dapat juga anies rembat sehelai kat sini.

suka tengok kereta comel ni.
kenapa tak jumpa kat Malaysia ek?

suasana di jalan Riau.
tak sesak sangat.
mungkin sebab masih pagi lagi kot.

salah satu FO yang dipenuhi dengan beg dan kasut.
1001 jenis.
1001 jenama.
1001 pilihan.
berpinar2 mata hitamku.

err... ni salah satu FO ke?
or ni rumah orang?
dah tak ingat daa..


sebenarnya, kami dah tersasar destinasi.
kami nak pergi ke FO lain, tapi terberhenti kat sini.
tak mengapalah.
insya-allah ada rezeki pergi ke tempat lain pulak, kan?
amiiinnn....

yu ols yang dah pernah ke Bandung, tapi belum menjejakkan kaki kat sini, apa kata next time kalau ke Bandung, bolehlah masukkan FO Jalan Riau ni ke dalam itinerary tu ya!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

20 Your Words of Lo♥e

  1. kereta apa tu Anies....ye ke takde kat Malaysia...ada kot mungkin tak pernah nampak he heee....

    ReplyDelete
  2. mmg syok soping kat sana kan.

    ReplyDelete
  3. kalau kat sana, mmg sepanjang jalan ada FO...tinggal pilih je...

    rambang mata dibuatnya...

    ReplyDelete
  4. wahh.. dh bwt conclusion nti melancong ke sana tgk blog awk dulu..hehe

    ReplyDelete
  5. kakak pun tumpang seronok dgn percutian anies ni..lps nak kama(kemana) pulak..

    ReplyDelete
  6. datang sini kena bawa duit lebih...semua nak borong ni...

    ReplyDelete
  7. waa colourful cantik berkenan betul tengok baju tu...

    ReplyDelete
  8. Anies....betul2 buat k'imi meronta2 nk pg shopping habis2an kt sna!!!

    ReplyDelete
  9. bestnye shopping....nk kena pergi jugak nie....hmm....rancang duet kutu dulu la...ekekeke...

    ReplyDelete
  10. teringin nak pi..tapi kena kumpuiduit dulu la..tambah lak bawak anak2..hui...;)

    ReplyDelete
  11. Wahhhh bestnyer..

    MJ sure fenin nak pilih handbag.. heheee

    ReplyDelete
  12. Anies.. mau tak berpinar biji mata, dahlah murah, banyak pula pilihan, kita yang baca ni pun excited sama.

    ReplyDelete
  13. xpernah pegi sana tapi pernah dengar org cite pasal FO sana murah giler.. wah, bestnyaaa..... sonoknya dapat pergi.. hehe.. kete tu. chumel ciyes.. dan beg! oh, saya cepat rambang beg dan purse... sobs. nak pergi. hehe.

    ReplyDelete
  14. akak tak pernah sampai lagi ke sana hihihi mesti seronok..

    ReplyDelete
  15. Siapkan ongkosnya banyak2 je ye Anies?

    Ada kawan opis ni 2-3 bulan sebelum raya dia mesti gi sana shopping baju raya utk anak2.

    ReplyDelete
  16. ehem banyak pilihan yg ada disana..rambang mata dibuatnya..hu2..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆