Frog bank milk

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿

Kalau part2 'menerai' (rosak bahasaku - jangan tiru!) benda2 baru ni, memang cepat nau alert nya... lebih2 lagi kalau melibatkan makanan / minuman. (acu kalau suruh mengaji ke, solat dhuha ke, cepat tak alert nya tu?)

alkisah, singgah Melawati Mall minggu lepas, terserampak laa dengan mendealah ni. apa lagi, menggeletis laa selera ni walaupun q agak panjang juga masa tu.

kenapa nama dia cam tu? entah laa... tak de jawapan untuk tu 😁😊

macam mana rasanya? hmm... masa memula rasa tu, ada rasa macam susu kambing. tapi lepas tu, barulah ada rasa macam teh susu. kalau gula merah tu lebih sikit, mungkin lagi sedap... plus, air ni didatangkan sekali dengan bubble / pearl. bukan add on ya... btw, ni cuma pendapat anies je tau... jangan laa amik serius ya..

last month, masa kat Cenang Mall, nampak yang ni. Vietnam Coffee... otomatik teringat penjual kopi kat Malaysian Street tu... waduhhh... sampai laa ni teringat2... kan blogger Nina Mads? kan blogger Farah Wahyda? tapi yang ni... aduhhh terlajak pahit laa... rasa susu pun kurang...dan memang lain nau2 dengan kopi vietnam yang kami minum tu...

okey laa.. tu je nak bebel hari ni😁

thanks 4 reading!

jemput join ya!!!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

20 Your Words of Lo♥e

  1. Akak tak cuba lagi yang tu sebab asyik asyik dengan brown sugar pearl milk tea tu aje :)

    ReplyDelete
  2. Dekat Tealive? Aneh bebenor namanya.

    ReplyDelete
  3. Hehe.. saya pun suka minum Kopi Vietnam. haha.. BTW teh susu tu nampak sedap je :D

    ReplyDelete
  4. macam2 air sekarang ni. sedap2 pulak tu, habis diet

    ReplyDelete
  5. Wah nampak sedap tapi Zumal alergik susu tak mampu nak minum kecuali minum kat rumah sendiri. Haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe bleh try air yg lain tanpa susu ;-)

      Delete
  6. Setuju sangat! Hana macam cepat obsess dengan benda baru,lebih2 lagi bab makanan.Laju je nak try~ last2 indah khabar dari rupa... huhuhu

    ReplyDelete
  7. Huh.. sedap pulak tengok air tu petang2 ni.. makin sejuklah rasa hehee

    ReplyDelete
  8. nampaknya kena p vietnam lg.. hahaha tunggu mrt siap. serius takkan sama rasanya dgn sana. entah rasa mcm ada sukatan2 tertentu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆