Hatyai, Thailand: Renu Shop

12:00 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Bersambung dari SINI.

rasanya tak sampai 10 minit, kami dah tiba sini😂 dekat sangat kedai ni dengan Bee Garden. kalau jalan kaki pun tak sempat nak berpeluh. dekat sangat.

sebaik tiba, beberapa buah bas dah ada kat situ. so kami boleh jangka, kat dalam kedai ni confirm ramai orang.

memang betul! barisan yang nak bayar kat kaunter tu, kemain panjang

apa yang ada kat Renu Shop ni? kat sini famous dengan barangan kering / jajan yang sesuai untuk dijadikan souvenir.

sebut je... gajus, pistashio, sotong kering, keropok, dried seaweed, asam masin, ikan bilis... semua ada! korang yang suka dan familiar dengan jajan halal dari Thai ni, confirm memang akan belilah!

anies berkenan juga nak beli beberapa barang kat sini. tapi bila tengok queue panjang sangat... hmm... tak apalah. kita cari kat tempat lain. walaupun ada yang cakap murah, tapi bila bandingkan dengan barang-barang yang dijual kat Bee Garden tadi, anies rasa lebih kurang je harganya. kalau ada pun beza 2-3 Bath je.

anyway terpulanglah pada selera masing-masing either nak beli or sebaliknya. 

well kalau korang ke Hatyai nanti, jangan lupa singgah sini tau! bawa duit tunai lebih sikit. 

dan macam biasa... beberapa keping foto untuk tatapan korang. cekidaut!


@ halaman Renu Shop. kawasan parking ni memang luas...

ni pintu masuk...

kalau haus, depan kedai ni ada kedai jual minuman dan gerai kecil yang menjual buah potong...

suasana dalam kedai... sorry blur pula foto ni...

ya pakaian pun ada dijual tapi tak banyak...

keropok, kerepek, dan 1001 jajan... ada di sini...

buah kering. kat sini ada tester macam dalam bekas bertutup merah tu. tapi anies tengok mostly botol dah kosong 😂

siapa hantu kacang...boleh laa datang ke sini😂😂

pelbagai jenis ikan bilis ada kat sini...

short video - inside the shop.


well... tu je laa perkongsian untuk hari ni.
thanks for reading
daaa

Kisah Silam Untuk Masa Depan

22 Words of Lo♥e

  1. ternampak aiskrim kelapa.nyumss

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya igt nak beli tp x jadi... tkt tak halal...

      Delete
  2. Uihhh geram nya tengok semua di RENU SHOP tu.

    ReplyDelete
  3. kalau murah sonok memborong tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi duit mesti kembung baru syok shopping haha

      Delete
  4. Kalau saya ke sana, pastinya bingung mau beli apa
    banyak sekali, aneka macam

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mas
      semuanya nampak best rambang mata dibuatnya

      Delete
  5. Que tienda tan grande. Te mando un beso.

    ReplyDelete
  6. org yg dtg mesti rasa yg tester dulu, tu pasal bekas dah kosong hehe

    ReplyDelete
  7. Wow aneka kacang tu favorit saya, ikan bilis itu ikan teri kalo di sini,enak buat sambal goreng teri👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. buat sambal ikan bilis dan mkn dengan nasi panas2 fuhhh... tak perasan mak mertua lalu kat belakang🤣

      Delete
  8. Datang ke sini harus siap bawa dompet tebal, tapi jangan kwitansi isinya melainkan uang untuk belanja hahay

    ReplyDelete
  9. Menariiiik. Saya memang dah plan kalo ke hatyai, dah pasti bawa cash banyak dan nak shopping puas2 😍😄😄

    ReplyDelete
  10. kekacang dan ikan bilis memang kami beli setiap kali pergi sana.. sedap dan rangup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann... sedap dia lain mcm. kenapa laa kacang kat sini x mcm tu😁

      Delete
  11. Masuk tempat macam ni. Macam-macam lah dibelinya nanti. Kena sediakan duit je lah kan. Cantik elok ikan bilisnya pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya fiza.
      kalau duit x setebal kulit durian, better keluar dr kedai cpt2🤣🤣

      Delete
  12. Saya sama cam Anies. Kalau tengok queue panjang, malas nak membeli. :D

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆