Ah Cheng Laksa @ Sungei Wang Plaza, KL

12:00 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Member seorang ni... tiba-tiba dia teringin nak makan laksa. so alang-alang dah ada kat area Bukit Bintang ni, kami terus masuk Sungei Wang Plaza.


restoran ni berada kat ground floor... kecil je restorannya... kalau ramai pelanggan, korag kena tunggu sampai seat kosong, baru boleh masuk...

suasana dalam restoran. masa ni lunch hour. pun begitu kami masih dapat tempat duduk...

kat sini, nak order makanan kena buat kat kaunter. lepas tu, staf akan hantar makanan ke meja.

meja kami... 

walaupun dia mengidam nak makan laksa, tapi dia order laksa small size je. kata Wani, dia sekadar nak makan je. tak nak kenyang kenyang... 😁😁

anies order mi kari. ambil portion besar. puas hati dan kenyang sampai malam. sedap mi kari ni. ada rasa pedas pedas sikit. isi pun banyak. selain ayam, ada fishball, fishcake, telur, tauhu etc. maaf laa... anies tak ingat berapa harga semangkuk mi kari ni...

Wani order soya bean...

my fav... macam biasa. teh tarik ais. harga pun dah lupa... 😀


overall, memang sedap! so far menu-menu kat Ah Cheng Laksa ni jarang menghampakan... kalau datang sini, korang selalu order menu apa? jom share


well tu je laa perkongsian makan makan untuk kali ni. minggu depan dah puasa. jadi marilah kita sama-sama hormati bulan Ramadan ya! jangan risau... tak ada entry makan makan pun, pageview tetap naik, kan?

thanks for reading
daaa...

Kisah Silam Untuk Masa Depan

34 Words of Lo♥e

  1. Dekat NU Sentral kedai dia besar... Kami lalu jew, tak masuk pun😀😀

    ReplyDelete
  2. lama jugak tak makan ah cheng laksa nie...

    ReplyDelete
  3. bila last ammi jejak kaki ke Sungei Wang ntah...
    Ammi dulu suka order mi kari juga

    ReplyDelete
  4. lama tk mkn kt ah cheng...menarik tgk buih teh tarik ais tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh laa
      kite lunch sama2
      sblm puasa😀✌️

      Delete
  5. semua pun sedap. hehe. selalu order air longan. eh.,bulan puasa ok je entry makanan, boleh buat inspirasi menu berbuka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. longan x penah try lagi
      esok laa kot try
      🤣

      Delete
  6. wow usia restorannya sudah tua juga ya. Menunya bikin ngiler, tapi lebih menggiurkan esnya hehe

    ReplyDelete
  7. tengok kuah laksa tu pekat macam sedap jer , ehh mee kari pun nampak sedap juga tu

    ReplyDelete
  8. Post ni kalau dibaca di bulan puasa, boleh bikin gigil hehe

    ReplyDelete
  9. Parece un genial sitio. Te mando un beso.

    ReplyDelete
  10. Salah satu makanan yang membuat saya tertarik dan penasaran dengan rasa kuahnya....mie kari dan laksa...🤤 mumpung belum puasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh google je resepinya. tak susah pun nak buat. mi laksa tu pun boleh buat sendiri. yg jual kat shopee pun ada

      Delete
  11. Sedapnya laksa n semua menu terhidang

    ReplyDelete
  12. Restoran Ah Cheng Laksa sudah cukup lama juga ya, sejak 1960, berarti sudah 64 tahun.

    Makanan nya enak enak mbak Anies.😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya dah lama wujud. 10 tahun kebelakangan ni baru masuk mall...

      Delete
  13. sedapnya tengok mi kari tuuu. berbaloiii sangat nii

    ReplyDelete
  14. Tak pernah makan Ah Cheng ni sebab suka laksa penang tapi bukan assam laksa. Ni laksa ala utara ke assam laksa ni Anies?

    ReplyDelete
  15. Okay konsep order macam tu. Saya lagi suka orang anta makanan di meja. Senang. Belum pernah cuba lagi makan di sini. Nampak kuah dia tu menyelerakan. Sedapnya air soya sejuk.

    ReplyDelete
  16. cantik tempatnye.. warne kayu... tenang.. damai...

    ReplyDelete
  17. Saya pernah makan laksa Penang di salah satu foodcourt mall di KL. Tapi lupaaa sangat nama stall nya, dan itu sedaap sangaaaaat 😍😍😍😍. Krn biasanya saya tak terlalu suka laksa Penang. Tapi yg di KL waktu itu saya suka.

    Nantilah nak coba juga yg ah Ceng ini 😄. Kalo kari Melaka saya suka semuaaa. Krn memang kuahnya tak pakai ikan kan. Kalo kayak laksa Penang , saya pilih2 , karena tak semua cocok dengan lidah 😅

    ReplyDelete
  18. Tak pernah cuba.. Mee kari tu nampak mengancam.. meriah isinya..

    ReplyDelete
  19. sekali je pernah makan ah cheng laksa ni kat ioi mall puchong dulu. balik ganu dah tak jumpa outlet dia kat sini. makanya..yang kat puchong tu jadi yang first dan last makan.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆