Singgah sekejap di Matta Fair 2018

11:03 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Selama penganjuran program ni, jujur cakap... anies tak pernah jejak sekali pun ke sini. why? sebabnya... rasa macam tak ada keperluan untuk datang. yelah kan... kita ni nak bercuti pun kena bercatu... hahaha...

so, Sabtu lepas, kerana satu hal ni... maka 'terjejaklah' juga (apa punya ayat daa...) anies kat program ni... dalam hati dah buat tanggapan, mesti orang tak ramai punyalah... yelah, macam yang kita tahu, ekonomi pun tak berapa nak best, so mungkin 'feeling2' nak bercuti, berjimba tu sedikit sebanyak mengganggu perancangan...

tapiiiii tanggapan tu meleset sama sekali. bila sampai je kat stesen LRT dan tengok keadaan... mak aiiii... ramainya umat manusia! maknanya... 'kaya' juga laa orang Malaysia ni kan? gawat2 pun, masih ramai yang nak bercuti!

bila sampai je kat PWTC, jumlah yang anies nampak kat LRT tu lagi berganda2... berbaris panjang yang nak beli tiket masuk.

so kesimpulannya... rakyat Malaysia ni memang suka bercuti. buktinya, lelaki perempuan, tua muda, tak kira bangsa... semua pakat serbu program yang berlangsung setahun sekali ni...

oh ya... bagi warga Utara... Matta Fair ni akan berlangsung di Penang pada penghujung bulan ni... so, jangan lepaskan peluang kalau nak grab pakej2 menarik yang ditawarkan! (ayat macam promoter Matta Fair kek dah nyer

tapi, pesan anies... jangan mudah kelabu mata ya bila tengok pakej2 murah. selidik habis2an... sebab bukan semua pakej yang ditawarkan includes flight tix and hotel...  so sila buat pilihan bijak ya!

eh, terpanjang pulak dah bebelnya...

sebahagian pic yang sempat anies snap...

queue untuk dapatkan tiket masuk. boleh juga kalau beli online. just redeem je kat kaunter.  

pastikan tag yang dapat tu pakai cepat2 sebelum masuk ya.. tag berlainan warna diberi mengikut hari program... 

sebanyak 4 buah dewan digunakan... Dewan Tun Razak 3 untuk destinasi pelancongan antarabangsa... Dewan Tun Razak 4 untuk destinasi pelancongan dalam negara. so nak grab pakej taman tema murah, boleh terus ke tingkat 4. manakala Dewan Tun Razak 1 & 2 (seberang sungai), ada umrah pavilion serta agensi2 pelancongan besar termasuklah wakil tourism dari pelbagai negara seperi Taiwan, Korea, Jepun dan sebagainya...

suasana di Dewan Tun Razak 3...

dewan Tun Razak 4... setiap agensi pelancongan negeri mengambil bahagian... so kat sini laa korang boleh dapatkan pakej2 menarik untuk melancong dalam negeri seperti taman negara, taman tema dsb.

tengok tu! ramai kan?

ni pulak kat Dewan Tun Razak 2

sesak!

kat sini, Dewan Tun Razak 1, selain informasi tentang produk pelancongan, ada acara2 pentas disediakan untuk pengunjung yang hadir. korang boleh bawa pulang hadiah2 yang ditawarkan...

tiap booth penuh dengan orang ramai...

dan sebelum balik, mem besar wajib cuba teh tarik PWTC.. tapi kali ni amik teh tarik ais... oh diet ku...

okey, tu je perkongsian hari ni... warga Utara, jangan lupa serbu Matta Fair hujung bulan ni tau!

thanks 4 reading... 

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

37 Your Words of Lo♥e

  1. PROGRAM MATTAFAIR SESAK DGN PENGUJUNG YG INGIN BERCUTI KE TMPAT MENARIK DGN HARGA MAMPU TU

    ReplyDelete
  2. persepsi saya amat mudah..

    ekonomi gawat pada orang yang kurang berduit..

    ekonomi ok pada orang banyak duit...

    banyak duit...jomlah melancong

    ReplyDelete
  3. betul tu..tak semua including ticket flight kan..bahaya ni kne tgk betui2

    ReplyDelete
  4. Teh tariknya sedap tuh, sayang dilewatkan
    abaikan sejenak dietnya hehe

    ReplyDelete
  5. sama la, saya pun tak pernah menjejak kaki ke matta fair ni :D

    ReplyDelete
  6. jangan lupa belanja tiket flight utk cik nor..haha

    ReplyDelete
  7. Wah! betullah tu rakyat Malaysia memang kaya-kaya meriah aje nak pi bercuti tu kans...

    ReplyDelete
  8. Sangat banyak sekai stan di Matta Fair banyak pula stan makanan paporit kesukaan saya.

    ReplyDelete
  9. tak pernah lagi singgah matta fair
    hahaha
    entah bila saya dapat pergi

    ReplyDelete
  10. Hari tu lalu dekat PWTC tu, memang sesaklah. Plan asal nak pergi Sunway Putra Mall tu... tapi parking pun full... terus lencong ke tempat lain...

    ReplyDelete
  11. Hajat dihati nak pergi..tapi ramai sgt org

    ReplyDelete
  12. Kaya macam Anies la jugak. Nanti nak ke mana lak tu yer...

    ReplyDelete
  13. Tak pernah berpeluang datang sini tau..

    ReplyDelete
  14. Ni yang buat Hana jeles ni hahaha >_<

    ReplyDelete
  15. matta fair memang meriah. bukan makcik pakcik jer, penduduk kampung pon datang tau...dulu selalu pegi sbb keje travel agency...

    ReplyDelete
  16. Ramainya org.. hari tu plan juga nak pergi, tp ada hal lain pula nak kena buat. Terus tak pergi huhu... psss.. ada tiket murah2 lebih tak? pas satu haha :D

    ReplyDelete
  17. tak pernah pergi lagi, teringin jugak nak pergi

    ReplyDelete
  18. sapa kata kayap rakyat malaysia ni selagi AA ada memang fly ler memanjang hahaha

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆