Saja nak cuba Marion Crepes

11:21 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Yang pernah ke Jepun terutama ke Harajuku, pasti dah kenal dengan brand ni kan?

baru2 ni, buat pertama kali, Kuala Lumpur terpilih sebagai outlet pertama Marion Crepes di luar Jepun dan pertama di Asia! nampak tak? betapa percayanya diorang dengan sambutan yang diberi terutama orang Malaysia... hebat giteww..

so, alang2 dah masuk bandar KL, kita panjangkanlah langkah ke Plaza Mont Kiara untuk merasai sendiri crepe yang dikatakan pemes bak hang kat Harajuku tu... tapi anies singgah and tapau je... lagi pun masa tu dah lewat sangat. setengah jam je lagi sebelum diorang tutup... semuanya gara2 pokok tumbang lepas hujan lebat...

lokasinya sangat2 senang... dari tepi jalan depan Plaza Mont Kiara tu, korang dah boleh nampak kafe ni... since 1976 ko... dah 42 dah umur dia...

staf ni diterbangkan khas dari Jepun tau! fasih sangat bila berbual dalam BI... plus, peramah pulak tu!

tengok tu! belum sampai sebulan pun usianya di sini...

yang ni untuk display je... kot2 korang tetiba jadi blank and tak tau nak makan apa...so korang boleh laa refer crepe pilihan...

setiap crepe yang korang beli akan dapat satu cop... so kalau rajin kumpulkan laa cop tu... bila dah penuh nanti boleh redeem...

ni crepe coklat... RM9

yang ni pulak, crepe Teriyaki Chicken and Mayonnaise... RM16

macam mana rasanya, anies? sedap! memang sedap kalau makan panas2 sebab korang boleh rasa kerangupan crepe tu... 

so kalau korang dah sampai kat area 'orang kaya' ni... jangan lupa singgah ke kafe ni... tak dapat pergi Harajuku, dapat makan 'brand Harajuku' ni pun dah kira ada laa feeling2 tu hahaha...

fb Marion Crepe klik SINI
IG Marion Crepe klik SINI
twitter Marion Crepe klik SINI

daaa... thanks 4 reading...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

27 Your Words of Lo♥e

  1. wahhhhh nak teraiii lah nnti :D

    ReplyDelete
  2. baru tahu begitu rupanya crepes..

    bunyi macam kerepek..

    mentang -mentang lidah orang kampung

    ReplyDelete
    Replies
    1. org perancis yg pggl crepe kite pggl lempeng keras😆

      Delete
    2. oo macam tu..

      dah nampak sangat lah saya kekampungan nie

      Delete
  3. Wow, nanti kena terjah ni, nak pi Jepun tak mampu...

    ReplyDelete
  4. Kalaulah kedai tu ada dekat-dekat sini, mesti best :)

    ReplyDelete
  5. ok..tak kaya lagi. so, xleh singgah lagi..walaupun ianya nampak menggoda..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai kl nnt sy belanja wpn belum kaya sgt😆

      Delete
  6. nampak macam sedap. tapi tak pernah ke sana. in shaa Allah nanti akan ke sana jugak! kat kelanta takde lagi marion crepes ni.

    jom join segmen Azah :D
    http://www.azahrahaman.com/2018/03/segmenazahrahaman-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai kl laa nnt leh sggh sini😊

      ok insya allah

      Delete
  7. Menarik display dia macam nak rasa semua.

    Orang Jepun tu macam tahu-tahu jer... yang rakyat Mesia ni memang suka makan-makan sampai lebam huhhuhu....

    ReplyDelete
  8. Ehem..part umur tu jangan sebut..sensitip..haha
    Belum pernah rasa lagi. Tapi tengok gaya dan rupa, nampak best

    ReplyDelete
  9. aku ingin pilih ni crepe coklat
    yuhuuuuu ....
    sedapnya
    ku suka ku suka hehe

    ReplyDelete
  10. sedap nampaknya tu Anies... haih terliur pulak...

    ReplyDelete
  11. Adehhh terliuq tengok.. sejak kebelakangan ni suka sgt makanan jenis2 mcm ni. Bolehlah nanti terjah juga ke sini. Sedapnya tengok tu..

    ReplyDelete
  12. entah bila nk turun kl makan benda ni hahah.. sy turun kl mmg jjcm nis.

    ReplyDelete
  13. Selalu makan crepe hot & roll je. Next time boleh cuba crepe kwsn 'org kaya' ni, hehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆