#SegmenAzahRahaman : Aku Seorang Blogger

10:14 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Tak ada sebarang mukadimah... terus ke point je yek! 😁😁

klik banner untuk join!


blog ni diwujudkan pada 23 Jun 2010... means sekarang usianya hampir lapan tahun... kejap je masa berlalu. dan anies sendiri pun tak tau... apa laa yang anies bebelkan kat dalam blog ni selama ni hahaha...

FYI, tarikh yang sama dengan kewujudan blog ni adalah sempena hari pemergian arwah abah anies... so, kalau tak keberatan, boleh tak kawan2 hadiahkan Al-Fatihah untuk arwah?

fasal nama blog, tak de sebab musabab kenapa ia dipilih. segalanya muncul spontan. tambah pulak, tak ada topik tertentu diutarakan dalam blog ni. kalau ada pun, sudah pasti ia berkait dengan tuan tanahnya, kan? jadi sebab tu ia kekal sampai ke hari ni: Anies & You. kalau akan datang akan tukar nama... hmmm tak fikir lagi...

kalau cakap fasal pahit manis dalam berblog ni... hmm... entah laa... yang pahitnya bila nak update tak de line internet kot? hahaha... yang manisnya antaranya, anies dapat membina persahabatan baru. kalau dulu, kita bersahabat dengan seseorang, mereka lazimnya yang berada di sekeliling kita. tapi, lepas berblog ni, anies dapat berkawan dengan ramai orang, yang berbeza latar belakang, hobi, pekerjaan etc tapi punya passion yang sama iaitu berblog.

buktinya, korang sendiri boleh tengok kan melalui perkongsian jalan2 anies bersama blogger2 seperti:

blogger nina (kiri, belakang) - jalan2 ke Vietnam dan Cambodia 

blogger Sal - jalan2 ke HK, Bukit Jalil dan Anfield coming soon insya Allah...

blogger farah (yang tengah selfie) - jalan2 ke Europe & Vietnam

p/s nak kenal dengan diorang, klik je kat nama tu...


sapa sangka, dari 'alam maya', kitorang boleh jadi travel mates? tu lah antara yang manis tentang blog ni.. yang pahit tu... tak payah cerita laa... malas nak mengungkit hahaha...

rasanya tu jelah kot perkongsiannya.. hmm kalau nak beri nasihat tu, cuma satu je laa yang anies nak cakap... rajin2 kan laa ber BW tu... faedahnya bukan sorang je yang dapat... tapi semua... kalau betul2 serius nak berjaya dalam 'lapangan blog' ni, kunci asasnya blog walking. kalau anda tak peramah, macam mana orang nak kenal anda, kan? walaupun ada bantuan FB, IG, Twitter etc sekarang, ia masih tak mencukupi. maka dengan BW lah, baru orang betul2 akan hargai siapa / penulisan anda...

tu sahaja.. .kalau korang nak join segmen anjuran blogger Azah Rahaman ni, sila klik banner di atas ya! thanks for reading...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

28 Your Words of Lo♥e

  1. Dah lama rupanya Anies berblog yer. Travel pun dah serata pelusuk dunia. Bestnyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. diam xdiam dah nk 8 thn rupanya...

      Delete
    2. Tahniah Anies, zumal tak tahu mampu tak bertahan selama tu.

      Delete
    3. jgn ckp mcm tu insya allah pasti boleh punyalah!

      Delete
  2. Bestnyaaa.. ekin pun nk teringin ikut anies g travel.

    ReplyDelete
  3. Al Fatihah buat arwah ayah awak..

    semoga rohnya dicucuri rahmat dari Illahi..


    tentang dunia blog..memang tidak dinafikan berblogwalking adalah cara terbaik membina network sesama blogger.

    cuma tak ramai yang istiqamah buat BW disebabkan kekangan masa yang semakin singkat sekarag ini

    ReplyDelete
  4. Al-fatihah buat arwah abah kak Anies...
    .
    Btw keep on blogging and inspire each others! hehe Hana nak kena kamching dengan kak Anies ni biar dapat jadi travel mate kak Anies someday soon hehe >_<

    ReplyDelete
  5. BERKWN SESAMA BLOGGER SAMBIL BLOGGING TRASA ERAT N RAPAT TMBH YG PERAMAH N RJN BW GOODLUCK ANIES

    ReplyDelete
  6. Wah sudah lama ya, delapan tahun waktu yang cukup lama, saya masih baru pun pahit manis sudah banyak terasa
    ya menjalin persahabatan saling mdngunjungi blog semoga silaturahmi tetap terjaga

    ReplyDelete
  7. Wah bestnya jalan2 dengan kawan blogger lain, salam kenal Anies :)

    ReplyDelete
  8. Bnyk pengalaman menarik yg Anies kongsikan di blog ini especially travel. Al fatihah buat abah Anies juga, semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat dan tenang di sana... aamiin.

    All the best Anies! :)

    ReplyDelete
  9. Innalillahhiwainnailaihirojiun...
    Al-Fatihah buat arwah ayah Anies.
    Eh! Mrs. A pun ada berkira-kira nak join segmen ni ;-)

    ReplyDelete
  10. kenapa gambar kedai makan jugak yg upload hahahahha.. byk lg gambar cun. nanti balik boleh upload entri ni masuk gambar baru 😄😄😄😄

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆