Siem Reap, Cambodia: The Siem Reap Backpackers Halal Restaurant

10:00 am

✿...السلام عليكم✿

Balik dari Tasik Tonle Sap / kebun teratai, Salim terus bawa kami ke restoran yang juga merupakan restoran milik abangnya. kami on je dengan senang hati. 2 hari berturut2 kat SR perut kami penuh dengan masakan dari air tangan kak ipar Salim.

harga makanan? jujur cakap memang mahal sebab menggunakan USD. tapi kami pejam mata je lah. anggap jelah sedekah untuk saudara kita kat sana. lagi pun kalau bukan kita yang bantu mereka, siapa lagi kan?

selain kami, ada beberapa pelancong dari Malaysia yang turut makan kat situ. ada wi-fi dan ber'air cond' dah cukup buat kami ralit seketika sambil menjamu selera kat restoran ni. tambah pulak kami tak rush nak ke sana sini. so, bolehlah kami layan makanan dengan setenang-tenangnya 😀

rasa masakannya tetap sama macam kat Malaysia. so tak de laa wujudnya masalah homesick teringat2 makanan Malaysia hahaha

okey laa... macam selalu... harus ada gambar... apalah makna blog tanpa gambar kannn... tapi kali ni gambar makanan je yang banyak. harap bertabah ya


ni laa restorannya... nampak kecil je tapi boleh muat sampai 20++ pelanggan dalam satu masa...

anies pun tak tau apa motif snap pic ni...

ruang ber'air cond' kalau nak duduk luar pun tak pe... still boleh berwi-fi hahaha

macam2 menu ada... yap, menu dalam BM... kalau tak reti baca, sila balik Nigeria sekarang! 😂😂

antara makanan kami sepanjang 2 hari di SR... Alhamdulillah kenyang...

nasi pattaya... isi dalam dia macam2. puas hati!

ayam masak apa tah... memang sedap. kejap je dah licin

nasi goreng seafood rasanya...


nasi goreng banjir hahaha entah... dah tak ingat lagi namanya...


ni menu pilihan kami pada hari berikutnya...


sayur goreng apa ntah hahaha

macam sama menu kat atas tu tapi lain rasanya...

tom yam... waduhhh lapo la pulak bila tengok tom yam ni

kangkung goreng belacan...

menu terakhir kami di SR...

tak tau laa sama ada nina tu dia tengah makan ke or tengahmakan sambil tidur hahaha sorry nina...

air tebu limau. sedap. sangat sedap bila tekak teringin nak air sejuk. nina laa yang request. gigih betul si Salim tu tolong carikan. alhamdulillah jumpa juga. secawan ni kalau tak silap USD1.50 kot...

so, kepada korang yang nak ke SR dan tercari2 tempat makan yang halal, so anies sangat2 recommend tempat ni...

selamat menjamu selera!

daaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

34 Your Words of Lo♥e

  1. Sedap nampak tomyam Tu. Pekat Dan likat you. Kedai mmg nampak sempoi je Dari luar

    ReplyDelete
  2. Nasi goreng banjir tu nampak sedap je, lengkap semua dalam tu....

    ReplyDelete
  3. terbit pula selera saya nak makan tengahari begini...

    SR memang tempat saya nak bawa kekasih hati untuk berbulan madu..

    tak sabar rasanye..

    hehehe

    ReplyDelete
  4. menggiurkan betul tengok gambo makanan tu sume..

    ReplyDelete
  5. Dasyat ooo rupa tomyam...meleleh air liur dibuatnya. Tak tau kenapa...tom yam dia orang memang sedap.

    ReplyDelete
  6. Aisey,..datang sini salah timing. Terus jadi lapar bergnda-ganda!

    ReplyDelete
  7. Nina tu memang macam sleep-eat-walking heheheh
    Hi, Nina! :)

    ReplyDelete
  8. sila balik Negeria... kelakarlah Anis.
    Nampak sedap semua makanan tu.

    ReplyDelete
  9. Menampilkan gambar yang menarik dan membuat siapa saja ingin mencicipi masakan menu ini membuat perut jadi laper.

    ReplyDelete
  10. N.goreng banjir tu bkn ke nasi goreng ladna...

    ReplyDelete
  11. Cayalh kat oberce pun guna BM...😱😱😱

    ReplyDelete
  12. salam ziarah & follow 1094

    seronoknya pergi bercuti... thn ni kene sekat keinginan nak cuti jejauh..cuti pun dah abis..hhuhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sy pun dah follow back

      hehehe sama laa kiteeee

      Delete
  13. SEDAPNYA MENJAMU SELERA JAUH DI CAMBODIA

    ReplyDelete
  14. Hidangan dia bukan shj nampat sedap, nampak sgt meriah juga.. suka tengok nasi pattaya tu. Puas hati dpt makan kat sini ni.

    ReplyDelete
  15. nmpak sedap.. susah ke nk cari kedai halal kat sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpenah cr pn tp dah ditawarkn kami trs terima je

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆