Lunch @ Restoran Bisik-Bisik, ss7 Shah Alam

12:43 pm

✿...السلام عليكم✿

Lepas JDT berjaya mengesahkan tempat di final Piala Malaysia 2017, maka kitorang pun rasa macam tak sabar je nak melantak masakan Johor. eehhhh apa kes ni?

"dah lah tu anies... tak payahlah acah2 penyokong JDT pulakkk...." kata blogger Wak Lat dan SalbiahM sambil tersengih2.

😂😂😂😂

sebenarnya tak plan pun nak makan kat sini. cuma tetiba rasa tekak nak makan kacang pool. so, sebelum pergi, Google laa sekejap resto mana yang ada sajikan kacang pool. tengok2, ada kat Shah Alam nunnnn.... tak pe laa... sesekali kita makan jauh sikit.... boleh cuci2 mata sekali tengok anak2 ikan UiTM Shah Alam / UNISEL kah kah!

ni laa restorannya... tengok dari jauh dah tau resto ni mesti peminat kipas mati JDT macam Wak Lat dan SalbiahM 😂😂😂




menu yang terdapat kat resto ni. signature dish kat sini mi Bandung Udang Galah...

suasana dalam resto. kami sampai awal. resto ni dibuka dari jam 12.30 tengah hari sampai tengah malam.

bila dah tengok menu, lupa terus pasal kacang pool sebab rasanya char kueh teaw udang galah lagi mengancam selera!

nasi goreng udang galah.

kedondong asam boi. kena tekak, rasa macam...ahhhhh leganya...

puas hati!

lokasi resto ni senang je. belakang UNISEL. sure jumpa punyalah!

lepas zohor, kami ke sini pulak. Rojak & Cendol Shah Alam, kat ss 24... once pernah viral sebab cendol durian...

ingat kan nak juga rasa cendol durian. tapi sebab luar musim, maka durian pun naik harga laa... semangkuk cendol durian boleh sampai RM27 ko! tapi tak pe laa tak ada rezeki nak makan cendol durian. kami makan cendol pulut je...

okey... tu je cerita weekends kami...

daaa....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

38 Your Words of Lo♥e

  1. hamboi..tgk hanak ikan yer..haha..mak aii mahalnya cendol durian...dah blh bli durian harganya

    ReplyDelete
  2. giler semangkok hayun cendol durian dh mcm banana split Baskin robbin jak., hahar2

    woitt., apsal sebut2 nama wak dgn cikSal tu pulak., hahar2

    ReplyDelete
  3. pergh..naik selere tengok udang yang merah menyala..

    siap dengan air kedondon asam boi..

    ya berkecur air liur

    ReplyDelete
  4. Shah alam semakin maju. Masa kak ana study sini boleh kira berapa kerat je tempat makan yg ada. Tak mcm skrg. Boleh cuba juga nnti ni kalau ke shah alam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa.... dulu rs mcm suram je sekarang dah meriah

      Delete
  5. Wah.. sedapnya.. dekat aje dgn rumah mama ni

    ReplyDelete
  6. hahahaha~ asal label #mentedarah ?? tergelak saya.. btw.. nampak sedap udang tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu je yg sy terlintas ms buat label tu

      Delete
  7. lepas makan , kita bisik bisik yer ;)

    ReplyDelete
  8. kat tepi rumah je ni.. tp akak x pernah sampai pun. heeee

    ReplyDelete
  9. Sekali-sekala memang best jalan-jalan cari makan kans...
    Segar-bugar nampak udang galahnya tu hurm... lapar ke sedap sangat tu licin taka Mrs. A tengok hahahaaaa....

    ReplyDelete
  10. hahahaha hilang terus kacang poolnya! Kena try ni nanti :D

    ReplyDelete
  11. Serba serbi udang galah...
    Sedapnya..

    ReplyDelete
  12. Amboi...seru nama kite ye. Penyokong kl lah sekarang, tapi bab makan sokong johor. 50 ribu langkah ke hadapan. Haha

    ReplyDelete
  13. Memang kena ajak suami pekrna char koew teow ni...

    ReplyDelete
  14. hehe makan sini kena bisik bisik sokmo hahaha.. order pun bisik2.. sembang pun bisik2 =D

    ReplyDelete
  15. Waduhhh.. sedap pulak tngok ptg2 ni.. lapooo :D :D

    ReplyDelete
  16. nk makan kena tgk dompet dlu haha sbb cendol mahal dr nasi. haha sedap udang besaq

    ReplyDelete
  17. tu laa... cpt laa dtg musim durian

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆