The best layer cake in town?

9:32 am

Mungkinlah kot.
tapi bagi anies, semua kek lapis ni sama je.
yang beza cuma rasanya je.
kuang kuang...

well, malas nak intro panjang2.
layankan saja ye apa yang ada ni...

sebelum ke sini, memang membuak-buaklah hati ni nak pergi.
nak tengok macam mana kesedapan kek ni sampai pot pet sana, pot pet sini.
padahal kat Malaysia belambak je kedai yang jual kek lapis kan?
mmm... yu ols yang asyik ulang alik ke Bandung tu, mesti tau punyalah tempat ni kan?

aiseh, muka datin anies hari tu tak ada aura la sebab tengah sakit perut.
tapi peduli hapa!
kek lapis punya pasal, ai ols redah jeww!

suasana kat dalam Kartika Sari.
walaupun masih pagi lagi tapi dah ramai pengunjung.
branch Kartika Sari yang kami pergi ni terletak di Jalan Ir. H. Djuanda, Bandung.
so far Kartika Sari dah ada 7 branch di seluruh Bandung.

sekarang sila terbeliakkan mata yu ols, okey!
ni sebahagian kuih muih yang dijual kat Kartika Sari tu.
oh ya, lupa cakap! kalau yu ols berangan-angan nak tawar menawar tu, maaflah ya...
ni bukan Pasar Baru ;-)

selain kek, kuih-muih... keropok, biskut etc boleh dibeli di sini.
kalau Rp. 35 000 tu lebih kurang dalam RM11 la...
mahal? of course la.
tu tak tengok harga kek lapisnya yang berharga ratus ribu hengget Rupiah tu!

ni lebih kurang macam biskut tongkat kekdah nyer...
tak tahu biskut tongkat?
alaa... roti yang dah expired tu...
pastu dikeraskan macam batu then cicah air kopi.
minum time hujan lebat.
perrghhh... heaven!

wow weeee part ni paling suka!
even kat Malaysia pun, bila masuk kedai kek mata dah juling2 tengok kek2 yang comel lagi maha sedap!
tapi anies tak beli pun yang ni sebab dalam otak cuma nak kek lapis je...

tahu laa... ni pun dipanggil kek lapis juga.
tapi takmo yang ni.
apapun kalau tengok je dah heaven, apatah lagi kalau masuk ke mulut kan?

cheese cake tu memang menggoda kalbu tapi...
wat2 pejam mata.
wat2 tak nampak.
wat2 tak tahu.

kalau anies pun terliur plus tergoda, apatah lagi budak ticit ni!
dia pun pening nak makan kek apa.

masih tak berganjak.
nampak yang tu sedap, nampak yang ni pun sedap.
tu dia tak nampak macaroon yang kalerful tu!
perrghh...



tapi mana kek lapisnya?
dah masuk perut maa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

28 Your Words of Lo♥e

  1. kalau kek lapis dan brownies, aku tak prefer beli kat Kartika Sari ni, aku suka beli kat Amanda...sedappppp....tapi kalau pisang salai cheese dan begelan mmg Kartika Sari tempat dia...sedap giler kot begelan tu...

    cis....ko tayang begelan, buat aku terliur je tau...huhu...

    ReplyDelete
  2. pergghhh..lapo perot tgok ni...punya la nk tau mane satu kek nye..last2 dlm perut dh...haha

    ReplyDelete
  3. semuanya cantik2....mesti sedap kan Anies....sabar je lah he heee....

    ReplyDelete
  4. Kalau tengok gambar ni, rasa nak makan semua kek2 tu, peminat kek ummi ni..

    ReplyDelete
  5. terliur tgk gamba² kek yg akhir²...

    ReplyDelete
  6. Mana lagi sedap, kek lapis Sarawak atau kek lapis Bandung?

    Wah, ada macaron...harus saya nak bawa wife saya ke sini, sebab dia tokey macaron...:P

    ReplyDelete
  7. wah mmg heaven makanan ler kat sini !

    ReplyDelete
  8. Wah..huntong la pegi jalan jalan.. sedap je tengok kek dia

    ReplyDelete
  9. owh bestnya memborong do bandung..betul ckp anies,kek lapis memana pun sama je kan..

    ReplyDelete
  10. banyak pilihan..tak tahu nak pilih yang mana satu semuanya sedappp.....

    ReplyDelete
  11. akak kurang minat kek lapis..kek krim jugak la yang akak suka.heheh..

    ReplyDelete
  12. eB suker kek coklat... & carrot... hik3

    ReplyDelete
  13. mesti ada utk akak kan anies..

    ReplyDelete
  14. Salam kenal. Nina singgah dan follow. Jom join GA nina yea

    ReplyDelete
  15. tu dia.. beruyun duyun kek kat kartikasari tu. kalaulah ada peluang memang nak jejak kaki ke bandung.

    memang boleh meroyan dengan kek lapis ni. kek lapis sarwak pun aku dah gila meroyan. ni kan kat bandung yang super duper tempat kek lapis. hhahaha....

    ReplyDelete
  16. sedapnyer..
    telan ayak liuq jp..

    ReplyDelete
  17. kalau masuk sini memang sah... setengah jam paling cepat nak memilih...

    ReplyDelete
  18. assalam dear..ehem kartika sari.. ;)
    rindu kat kek dia..anies naik tak kat shopping komplek ditingkat atas kartika sari tu?..macam2 ada..tapi mahal sikit harga barang2nya..puan n tu sakan beli kek dan makan kat hotel..suka benar dia dgn brownies kartika sari..anies beli berapa biji kek?..he2x..

    ReplyDelete
  19. mata ajelah yang jamu selera. kalau perut , lain kali. hehe.

    ReplyDelete
  20. Wahhhhh....kek2 ituuu... tengah malam ni tengok gambar kek dah terliur hehe...

    ReplyDelete
  21. wow! mmg tergoda,kek pelangi pon hade,

    ReplyDelete
  22. fuhh, memang menggoda nafsu..

    best in town mesti sedap sangat kan ;D

    ReplyDelete
  23. Kebanyakan supir kat sana memag akan bawak gi Kartika Sari je tp Amanda punya brownies rasa lg best!

    ReplyDelete
  24. alamak bestnyer.. dah pergi ler .. kek lapispoun dah masuk perut...oooo gi sana jalan2 yerk.. best...

    ReplyDelete
  25. aduhhh...semunya mrembeskn ayaq liuq!

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆