Buko mix grapes + lychee by Buko Baq-Ang

12:00 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sebelum ni anies ada share fasal buko (boleh baca kat SINI).

hari ni nak share fasal buko juga tapi flavour/jenama yang lain pula.

tak tahu apa tu buko? ia merupakan pencuci mulut dari Filipina dan pernah viral ketika musim Covid-19 yang lalu. kalau nak buat sendiri, klik link INI untuk dapatkan resepi buko.

BTW, anies beli buko ni daripada agent Buko Baq-Ang; antara jenama dessert yang semakin berkembang sekarang.

korang boleh dapatkan buko ni menerusi agent-agent atau singgah je mana-mana dessert shop berdekatan.

nak tahu lebih lanjut fasal Buko Baq-Ang, boleh klik kat SINI.

first kita try buko mix grapes. harga sebekas RM15.

1 bekas buko ni boleh share 4 orang! isinya banyak dan memang berbaloi!

apa ada dalam buko mix grapes ni? of coz... ada buah anggur hijau dan hitam, nata de coco grape flavour, jelly cube perisa anggur dan sago. dari segi rasa, buko ni tak berapa manis. sedang sedang je. seeloknya makan buko ni ketika masih sejuk atau korang boleh masukkan ais. so, anies bagi ⭐⭐⭐ 1/2 untuk buko mix frapes ni.


BUKO LYCHEE

harga sama macam buko mix grapes: RM15 sebekas. isipadu: 750ml. banyak tuuu...

isi dalamnya sama macam buko mix grapes. bezanya ada buah laici yang sangat besarrrr saiznya. bukan sebiji laici tau! kalau tak silap ada 4 biji! memang puas hati. kata agent, buko laici ni antara best seller. so anies tak teragak untuk beri⭐⭐⭐⭐!


so, korang dah pernah try buko daripada Buko Baq-Ang? macam mana? mind to share?

well... tu je laa cerita #makanMonday untuk hari ni. BW sebelah malam nanti.

thanks for reading. daaa...

Kisah Silam Untuk Masa Depan

27 Words of Lo♥e

  1. nampak sedap sangat ni anies...btambah nampak sedap bila tengok gambar time puasa,dah masuk tengahari pula ni macam-macam teringin

    ReplyDelete
  2. Iris and Ibu MA suka la dessert mcm ni.. MA kureng skt sbb manis plus susu.. x gemar sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau buat sendiri boleh kurangkan manis tu. tp bla beli mmg x leh elak laa

      Delete
  3. sedap nampaknya ada rezeki boleh rasa

    ReplyDelete
  4. Agak mirip dengan Sop buah atau es buah kalau di sini, tapi entah rasanya, tapi bahan-bahan ada yang sama, sedaap..dingiin...tapi sekarang lagi musim hujan😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul. beza dengan sup buah buko cuma ada 1 jenis buah sahaja dan ada campuran cheese untuk kuahnya...

      Delete
  5. I would love to try this mix, thanks for your sharing Anie

    ReplyDelete
  6. Sedap nya buko, tak pernah jumpa yg dari Baq Ang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh carinkt kedai dessert sis. kat kuantan rs nya dah ada agent buko baq ang ni

      Delete
  7. Pertama kali dengar...itu belum lagi rasanya...macam cendol jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. cendol guna santan. ni guna susu + cheese utk kuahnya. isi dlm buko ada campuran buah, jelly etc

      Delete
  8. melihat ini sambil menelan ludah tanpa disadari .... sepertinya begitu nikmat

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ia mirip sup buah. bezanya kuah buko ada campuran cheese

      Delete
  9. Boa tarde de segunda-feira. Gostaria de provar essas delícias 😋 😋 😋.

    ReplyDelete
  10. sedapnya makan sejuk² ni anies

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul. kalau x sejuk nnt cpt muak sbb kuah dia ada cheese

      Delete
  11. sukanya Buko laici, tak kedekut buah

    ReplyDelete
  12. Me da ganas de probar la de uva. Te mando un beso.

    ReplyDelete
  13. Ooh..begitu ya...sedap ada keju"nya manis gurih dingin

    ReplyDelete
  14. Waduuuuh favorit saya juga buko pandan tuh 😄. Tapi yg ini nampak lebih best kak. Ada anggur pulaaa 😍😍😍.

    Kenapalah produk ini tak masuk Indonesia yaa 😅. Kan teringin nak coba

    ReplyDelete
  15. Tak pernah makan buko baq ang tapi pernah makan buko beli kat kedai. Sedap pekena waktu panas terik, memang makan tak ingat orang belakang. Cuma sekarang musim hujan kat sini, tak terasa nak makan buko dah. Rasa yang ada cuma nak baring dalam selimut :P

    ReplyDelete
  16. Mama x pernah try buko daripada Buko Baq-Ang ni tak tau ada jual mana tapi buah2 dia nampak sedap

    ReplyDelete
  17. nampak sedap dan menarik.. puas hati dpt makan

    ReplyDelete
  18. Tak pernah cuba lagi buko ni.. Yang laici tu nampak mengancam..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆