Sunway Hotel, Seberang Jaya

1:21 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Cuti 5 hari lepas, sempat juga laa anies turun ke Penang. tak lama pun. cuma sehari je. selebihnya banyak ternak lemak kat rumah hahaah...

since pergi ke sana pun lebih kurang 24 jam je, so anies decide nak duduk hotel yang okey sikit laa... belek punya belek kat website booking.com tu, ternampak laa hotel ni.

macam biasa laa... kalau rajin anies buat review pasal hotel yang disinggah... macam yang ni...

308. biliknya di tingkat 3...

benda pertama yang kita nak tengok of coz laa tandasnya... bersih, luas, air laju dan segala toiletries... lengkap!

eh eh... sambil membuang boleh borak kat telefon ke? hahaha

kemudahan seperti tv, peti ais (terlindung dalam kabinet), kettle etc.

tilam empuk, bantal pun sama... lena zzzz... deco pun simple. suka. sebab tak sesak mata memandang...

orang pompuan laa paling suka bila ada cermin besar gedabak macam ni...



dalam kotak tu ada biskut kacang... sedap!

yang ni paling anies suka. ada iron dan iron board!

ruang lobi dan dining hall tak sempat nak snap... tak tau laa kenapa...

lagi satu, receptionist diorang memang peramah... anies siap minta pinjam kabel sebab tak bawa charger... dan lagi satu, parking adalah percuma bagi yang menginap di sini. lagi satu, hotel ni dekat sangat dengan Sunway Carnival Mall. bosan duduk hotel, boleh ke sini untuk cuci2 mata...

overall, hotel ni memang best. puas hati. insya allah kalau ada rezeki nak menginap kat sini lagi...

okey... tu je perkongsian hari ni...

p/s thank you kepada blogger nina!

thanks 4 reading!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

66 Your Words of Lo♥e

  1. Dah lama kakcik tak menginap di hotel ini. Dulu masa selalu ikut suami ke Penang, di hotel Sunway Seberang Jaya inilah kami menginap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira kak cik dah familiar laa ya dgn hotel ni

      Delete
  2. Wow hotel ni siap ada iron dengan iron board ye...

    ReplyDelete
  3. Wah! iron board besar senang la nak iron tudungkan hahahha...

    Setuju sangat orang pompuan memang suka cermin besar sebab boleh tengok diri penuh dari head to toe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. itu yg sy idamkn bla dok mn2 hotel😊

      Delete
  4. wahhh pi Penang cam pi Melaka KL yer ;)

    ReplyDelete
  5. Melaka tak ambik Thaipusam ... koje cam biasa

    ReplyDelete
  6. KL cuti pas tue sambung hari Wilayah ;)

    ReplyDelete
  7. wow2..luxuries hotel..simple tapi mewah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa je cik nor... cuma namanya yg nampak gah

      Delete
  8. cantiknya ya.. bila la dpt pegi sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah x lama lg tu smpi laa cik yan ke sn

      Delete
  9. WAH SELESA SEKAL HOTEL PENGNAPANNYA

    ReplyDelete
  10. Rupanya ruang Komen nun di bawah...hihi.nasib baik menag ga anies tu Cari ruang Komen sampai jumpa nak Kasi address..hahaha

    ReplyDelete
  11. Nampak luas, cozy dan selesa bilik tu. Pengalaman menarik juga ni di Seberang Jaya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu nnt bla trn penang bleh laa en khir menginap kt sini

      Delete
  12. hahaha.. yang part telefon dalam tandas tu lawakk.. btw cantik hotel!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa...seigt sy mn2 hotel tel dkt dgn singki

      Delete
  13. waduh ternak lemak nanti bisa-bisa gemuk ya hehe
    paling suka kalau reseptionis hotelnya ramah-ramah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mbak maya... tapi tak boleh ternak lemak selalu hahahah

      Delete
  14. sekejap je ke Penang,...sempat shopping ke tak?

    ReplyDelete
  15. Sangat bagus ini hotel, Anies betah pasti jika nginap tidur jadi nyenyak.

    ReplyDelete
  16. berapa diorang charge per night? Boleh lah try bila ke penang nanti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh refer kt booking.com azah... harga dia x menantu... kalau bernasib baik dpt murah

      Delete
  17. aduiii tgk post ni baru terngat nak buat my hotel review last time.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa baik buat cpt nnt dah terlupa ssh tu ;-)

      Delete
  18. Menarik , thankz kongsi pengalaman. Hotel ni boleh jadi pilihan seterusnya bila jalan penang.

    ReplyDelete
  19. Pernah ada kerja/ assignment kat Penang dan duduk kat hotel ni 3 minggu...
    Tapi dah lama dah..masa tu, tak banyak lagi shopping mall kat area tu.

    ReplyDelete
  20. asal lah tak ambil gambar makan sob2 kalau bateri fon penuh mesti ada. nk kena turun lg nis utk date 🙈🙈

    ReplyDelete
    Replies
    1. fon sy tgh charge kan ms tu... nina laa awat x amik haha

      Delete
  21. nanti leh try bermalam dekat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. bla trn penang kn laa try boleh buat food review skali ;-)

      Delete
  22. macam nice jugak hotel sunway tu ya..

    ReplyDelete
  23. seberang jaya?kat penang?
    ingat sunway hotel kt selangor ni..huhu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆