#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #GameNight

12:48 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sinopsis ringkas:

mengisahkan tentang pasangan suami isteri, Max dan Annie yang menggemari 'game night' dan sering bersama teman2 mereka terutama di hujung minggu untuk melakukan aktiviti ini. suatu hari, mereka mengajak rakan2 berkumpul di rumah mereka untuk mengadakan 'game night'. ketika baru sampai, Max dan Annie terserempak dengan jiran mereka bermuka bengis iaitu Gary. Gary sudah maklum aktiviti pasangan itu dan cuba offer diri untuk menyertai mereka tetapi Max dan Annie beri alasan yang mereka, pada malam itu mahu menghabiskan masa berdua tanpa 'game night'.

namun tanpa keduanya menyedari, penolakan terhadap hasrat Gary itu menyebabkan Max dan Annie serta rakan-rakan mereka terjebak dengan satu kes berbahaya berprofil tinggi tanpa disedari!

mampukan mereka menyelesaikan masalah tersebut? siapakah Gary sebenarnya?

filem ini penuh dengan lawak dan memang tak kering gusi. namun lawak yang diketengahkan ini adalah 'lawak tersembunyi'... hmmm macam mana ya nak terangkan? macam ni... lawak mereka kebanyakannya berkait dengan aksi dalam filem2 tertentu.

jadi, ketika mereka melontarkan diolog yang ada bersangkut paut dengan filem tertentu, sekaligus ia menjadi satu bentuk lawak. faham ke tak ni? jadi, kalau korang tak pernah tengok filem2 yang diorang sebut dalam dialog tu, pasti korang tak kan ketawa. kalau korang dah pernah tengok, sure, korang memang akan gelak guling2. err... faham tak ni? anies tak reti nak explain tapi harap2nya korang faham laa yek.

cerita ni memang best sebab lain daripada yang lain. jalan ceritanya laju dan setiap plot begitu teratur selain mesejnya mudah difahami.

so, daripada ⭐⭐⭐⭐⭐anies beri ⭐⭐⭐⭐.

filem ini bakal menerjah pawagam seluruh tanahair bermula 1 Mac 2018. means... minggu depanlah yek! so, save the date!

terima kasih kepada budiey.com yang sudi memberikan 2 pass ke tayangan perdana ini. dan terima kasih juga bagi kami 2 pass percuma untuk menonton filem lakonan Tony LeungMonster Hunt 2. sapa nak ikut???

antara aksi2 menarik dalam Game Night. credit gambar.

Gary tidak menyangka Max dan rakan-rakannya datang ke rumahnya untuk ber'night game'.

Brooks (abang Max) muncul depan rumah Max untuk ber'game night'.

Max dan rakan-rakannya berkumpul di rumah Gary untuk ber'night game'.

Max dan Annie ketika diberkas penjenayah.

Ryan menyamar sebagai orang kaya dan cuba menipu mereka yang berada di situ.

Sarah sedang 'bernight game' di rumah Gary.

Brooks memperlekehkan permainan yang dibawa Max kerana dia sebenarnya sudah bersedia dengan 'game night' yang lagi mencabar.

trailer. credit.

thanks 4 reading.
happy weekends, guys!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

38 Your Words of Lo♥e

  1. Tak pernah tengok anies.memang la acik tak faham

    ReplyDelete
  2. MENARIK REVIEW ANIES MESTI ADA YG XSABAR NK MENONTONNYA..

    ReplyDelete
  3. Wah dr sinopsis dan gambar2 yg diberi mmg menarik ni filem ni nampaknya

    ReplyDelete
  4. Wah macam menarik je filem ni... Nanti nak tengok juga la

    ReplyDelete
  5. dah download! nanti nak tengok malamni. haha

    ReplyDelete
  6. alaaa aniesss..xfaham! huhu
    smlm yaya bru tgok trailer dia.mcm nk tgok..best ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. best..yaya kn tgk kot baru fhm apa yg sy maksud kn ;-)

      Delete
  7. yang ni macam menarik nak tengok

    ReplyDelete
  8. Movie ni pun mmg buat saya tertarik nak menonton. Bolehlah set hujung minggu ni menonton. Thanks sharing Anies :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆