My #SundayVibes @ The Coffee Bean

11:28 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sementara tunggu someone selesai meeting, moh laa kita singgah sini. jujur cakap, dedulu anies memang suka CB ni esp. kek2nya. kalau 10 tahun lepas, kek2nya tak de laa semahal sekarang. kalau beli, paling kurang 2 slices. 

sekarang tak boleh lagi macam tu. pekena dengan air je dah RM20++... fengsan mak noks! setahun sekali boleh laa kot belanja diri sendiri. tapi kalau korang nak belanja, hari2 pun anies sanggup hahahaha

CB dalam AEON Mall...

sebelum masuk, ternampak banner pasal minuman ni. namanya  tangerine chocolate latte. ye laa kan... sempena CNY ni, mana2 pergi limau je kan... so, macam mana rasanya anies? since dah namanya latte, of coz, coklatnya tu pekat melikat. tangerine tu cuma pada bau je. rasa tak pun. tapi terasa juga laa kelainannya bila minum coklat, ada bau oren.

blueberry cheese cake yang sememangnya mewah dengan blueberry. kalau ikutkan tekak, anies nak kek coklat tapi tak ada laa pulak time tu. seperti selalu, kek2 CB ni memang tak megecewakan. yang penting tak terlalu manis.

masa bayar, si cashier kasi kad ni. hmmm nampak gayanya macam kena selalu singgah je CB ni hahahaha... sambil makan kek, sempat lagi activate kan kad ni kat website CB...

boleh baca kan?

okey... tu je laa sharing hari ni...

thanks 4 reading....daaaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

44 Your Words of Lo♥e

  1. betul tu, kek dekat cb memang best2 :D

    ReplyDelete
  2. Nampak menyelerakan la kek CB tu...

    ReplyDelete
  3. blueberry cheese cake dengan blueberry hem sangat ingin tahu rasanya pasti sedap ya

    ReplyDelete
  4. sedapnyaaaaaaaaa. last minum bila entahhh. adoiiii. terliurrr. haha

    ReplyDelete
  5. nampak sedap pula kek
    tapi tu lah
    harga sekarang memang mahal2
    gaji juga susah nak naik
    hahaha

    ReplyDelete
  6. Pagi2 tengok kopi...terasa aromanya yang best..

    ReplyDelete
  7. Tak suka coffee tapi somehow tergoda pulak tengok gamba tu hahah ^^

    ReplyDelete
  8. Pernah minum dekat CB sekali je. Sedap. Better dari Starbuck. But cake dia manis sikit for my liking.

    ReplyDelete
  9. CB pun ada member card, wah bagus Anies kena jadi pengunjung setia CB lepas ni, hehehe..
    So far LZ boleh layan jugak coffee di CB selain Starbucks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha sethn sekali ok laa kot kalu selalu kopak dibuatnya ;-)

      Delete
  10. kopi nyaa duhhhh...bikinn ngiler mbaa...pengen bangett tuhhh..hhehhe

    ReplyDelete
  11. kek kek coffee bean meamng sedap. sedap dari SR sebenarnya. harga pun lebih kurang sama je skarang. mahal tetap mahai hehe.. arwah ayah suka carrot cake CB.. kadang pergi CT beli carrot cake bukan sebab suka.. tp rindu nak makan dgn ayah =')

    ReplyDelete
  12. tak pernah masuk coffee bean. mahal juga ya

    ReplyDelete
  13. Seingat nya tak penah g pun. Kopi kpg je

    ReplyDelete
  14. Fuhhh compem sedap ni.. yummy! :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆