OST My Dearest

12:00 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Well... drama My Dearest Part 2 telah pun tamat dengan jayanya.

korang dah tengok ke belum drama ni? kalau tak tengok lagi, nah! klik link INI & INI untuk tonton. drama ni tak ada kat Netflix sebab penerbitnya MBC. 

drama ni happy or sad ending, anies? nak tahu klik SINI ya.

bagi yang suka kumpul CD lagu, ni albumnya. tapi cuma ada 18 lagu je. pembeli juga akan dapat beberapa merchandise menarik yang tak dijual kat open market. harga: RM100++ excluded shipping. photo & more info, click HERE.


so, hari ni anies nak share OST dari drama ni. why? sebab lagu-lagu yang dihimpunkan memang boleh layanlah! pemilihan lagu-lagu ni sangat 'kena' dengan setiap babak yang dilakonkan.

OST My Dearest terbahagi kepada 3 bahagian. Part 1, Part 2 dan bonus track. 
untuk Part 1, berikut senarai lagu yang ada:




1. With My Heart - Kai
2. Road to You - Yeon Woo
3. With My Heart (woman version) - Ahn Eun-jin
4. The Painted on the Moonlight - Miyeon [(G)I-dle]
5. Unforgettable Love - Yang Yo-sub
6. My Star - Kim Feel
7. Afternoon Lady I - Park Jin-hyun
8. Fate - Lee Yong-jae
9. Funeral Honor - Dong Min-ho
10. Afternoon Lady II - Park Jin-hyun
11. (Emotive Ver.) - Kim Soo-han & Jo Ran
12. Afternoon Lady III - Park Jin-hyun
13. Lyrical - Park Jin-hyun
14. Go To War - Lee Yong-jae


manakala untuk Part 2, berikut senarai lagu yang ada:



1. Flower Shoe - Im Jae-hyun
2. Waiter - Stray
3. A Heart You Shouldn't Have - 2NB
4. Goodbye, Goodbye Again - Baekah
5. Punwolga - Shin Jin-joo
6. Blurred Memories - Im Bo-mi
7. Look Elsewhere
8. Motherland
9. A Princess of the Blood
10. Grievous
11. A Man and A Woman
12. Snowflakes
13. Suffering
14. Our Memories


dan untuk OST bonus track, cuma ada 4 lagu sahaja dan berikut senarainya:



1. Drawn in the Moonlight (piano ver.) - Moon Seung-wook, Im Young-woo
2. Affecting - Im Bo-mi
3. Prince's Son - Kim Jin-young
4. Forest of Qing - Lee Yong-jae


so daripada 32 buah lagu ni, anies pilih 2 yang paling best untuk didengar. pertama, My Star dan kedua, The Painted on the Moonlight.


title: My Star
sung by: Kim Feel
lyric: azlyrics
lyric romanized by: anies


가득히 이 맘을 채운
gadeukhi ee mameul chaewoon

이 온기가 더욱 번져간다
ee ongiga dowook boenjyeoganda

애달픈 내 마음을 알아주듯
aedalppun nae maumeul ahrajoodut

더욱 따스히 나를 다독인다
doewook ddasuhi naruel dadoginda


나의 별이 돼주오
nawui byuree dwaejooh

이 삶을 감싸 안는
ee salmuel gamssa annuen

따스한 그대 품을
ddasuhan gudae ppoomuel

내가 어찌 놓을 수 있겠소
naega opjji nohuel soo issgetsso

고단했던 나의 삶에
godanhaetdoen nawi salme

단 한줄기 빛이 되어준 그대 곁을
dan hanjoolgi bitchi dwiohjoon gudae gyoutuel

이 생이 닳도록 내가 지킬 테니
ee saengil daldorok naega jikil teni


오로지 그대란 이유
ohroji gudaeran eeyoo

그 하나로 내가 숨을 쉰다
gu hanaro naega soomuel swinda

못 본척해도 굳이 애쓰지 않아도
moet bonchokhaedo goodi aessuji ahnhado

애원하듯이 그대를 원한다
aewonhadutshi gudaeruel wonhanda


나의 별이 돼주오
naui byuree dwaejooh

이 삶을 감싸 안는
ee salmuel gamssa ahnuen

따스한 그대 품을
ddasuhan gudae ppoomuel

내가 어찌 놓을 수 있겠소
naega ojji nonguel soo egesso

고단했던 나의 삶에
godanhaetdon naui salme

단 한줄기 빛이 되어준 그대 곁을
dan hanjoolgi bitchi dwiohjoon gudae gyutuel

이 생이 닳도록 내가 지킬 테니
ee saengil daldorok naega jikil neni


거친 비바람도
guchin bibaramdo

적시지 못하게
jokshiji mothage

그대 가는 길 어디든
gudae ganun gil odiduen

내가 서 있겠소
naega seo egesso


들판의 저 꽃들도
duelppanui jo ggutduldo

그대를 닮아 있어
gudaeruel dalma isso

어떤 어둠이 와도
oddun odoomi wado

향기는 사라지지 않듯이
hyangginun sarajiji ahndushi

고단했던 나의 삶에
godanhaedon naui salme

단 한줄기 빛이 되어준 그대 곁을
dan hanjoolgi bichi dwiojoon gudae gyutuel

이 생이 닳도록 내가 지킬 테니
ee saengil daldorok naega jikil teni


video: My Star (credit)


>>::<<

title: The Painted On The Moonlight
sung by: Miyeon (G)I-dle
lyric: azlyrics
lyric romanized by: anies


창가에 내려오는
changgaye naeryowonuen

달빛이 내 맘을 스쳐요
dalbichi nae mamuel sujyoyo

잠들지 못한 밤에 홀로
jamduelji mothan bame hollo

그대의 이름을 불러요
gudaeui eerumuel boolroyo

애달픈 목소리가
aedalpun moksoriga

그대의 숨결마다
gudaeui soomgyolmada

차가운 바람에 날 시려오고
chagawoon barame nal shiryo ohgo

아프게 멀어져 간
ahpuge morojyo gan

그리운 그대 모습
guriwoon gudae mosub

다시 눈물처럼 차오른다
dashi noonmoolchorom chaorunda


달빛에 그려지는
dalbiche guryojinun

잊지 못할 나의 사랑아
eeji mothal naui sarangah

이별은 망설임도 없이
eebyurun mangsorimdo opshi

그리움만 놓고 갔구나
gurioomman nonggo gatgoona


손끝에 부서질까
songgute boosojilgga

한숨에 흩어질까
hansome hutojilgga

날 품에 안았던 그대의 미소
nalpoome ahnatdon gudaeui miso

그리운 추억마다
guriwoon chookmada

그대의 나날들이
gudaeui nanalduri

끝도 없이 내 안에 번진다
ggutdo opshi nae ahne bonjinda


달빛에 그려지는
dalbiche guryojinun

잊지 못할 나의 사랑아
ijji mothal naui sarangah

이별은 망설임도 없이
eebyurun mangsorimdo opshi

그리움만 놓고 갔구나
gurimoolman nonggo gatgoona


aaaa~~


나의 밤이 되어준
naui bami dwiojoon

잊지 못할 나의 사랑아
ijji mothal naui sarangah

애달픈 별도 달도 없이
aedalpun byuldo daldo opshi

그리움만 두고 갔구나
guriwoolman doogo gatgoona


video: The Painted on the Moonlight (credit)



okey... tu je laa perkongsian untuk hari ni. sharing ni sebenarnya untuk simpanan anies sendiri. just untuk suka suka je.

thanks for reading
daaa...

Kisah Silam Untuk Masa Depan

21 Words of Lo♥e

  1. Uncle tak mungkin sempat tengok... tau dari sini je.... TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe ada masa bleh layan. kat astro nnt ada siar semula. channel One HD

      Delete
  2. Belum start tengok lagi. Tapi Astro Boxset ada. Kena tgk cepat ni.

    ReplyDelete
  3. Aish..cerita cinta la. Kita takleh tengok ni, si pendek kat rumah nanti malu2 time tengok cerita, almaklumla dah nak jadi anak dara

    ReplyDelete
  4. Oke lah okelaaah, saya nak nonton drama nih 🤣🤣🤣. Dah penasaran Kaka buat 😄. Biasanya utk suka OST dari drama, saya harus tonton dulu serialnya. Baru bisa menikmati lagu. Ohhh JD tak ada di Netflix yaaa. Loklok juga tak ada? Nanti saya cek dulu..kalo tak ada juga, berarti hrs dari link yg kakak kasih 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tengokkkk jangan tak tengok...

      kat loklok saya tak sure. mungkin ada. yang pasti kt Netflix memang tak ada.

      Delete
  5. Parece un buen dorama y su musca debe ser genial. Te mando un beso.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este es un buen drama. debes verlo y nunca más te arrepentirás después de eso. ¡confía en mí!

      Delete
  6. Ooo... takde di netflix. Kalau suka ceritanya, mesti layan juga lagunya, ye. :)

    ReplyDelete
  7. wah,,,berita baik untuk peminat K-drama

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. sbb lagu2 mmg best utk didengar. x skt telinga

      Delete
  8. Saya belum menonton ini kak, saya fans Namkoong Min tetapi belum sempat menonton

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat tontonnnn nanti nam goong min bakal muncul dengan drama baruuu

      Delete
  9. wow siap ada lirik rumi ni.. bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya sesuai untuk mereka yang tak boleh baca Hangul

      Delete
  10. Sha tak tonton lagi drama ini.. Lagu yang anies pilih tu nice..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆