Shah Alam Breakfast Run 2019

11:00 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Event terakhir yang anies sertai sebelum Ramadan...



kalau ikutkan hati tak ingin nak share fasal event ni. memang sakit hati. bukan anies seorang je. rasanya semua peserta pun rasa begitu juga. nak tahu apa yang jadi, korang carilah kat FB event ni dan baca komen2 yang di post.

sebelum ni, anies pernah join event serupa kat Putrajaya (boleh baca kat SINI). so kiranya event ini adalah kesinambungannya laa..

macam biasa, lepas subuh baru bertolak ke Shah Alam. event ni berlangsung kat perkarangan Stadium Shah Alam. pagi tu, cuaca kurang baik. hujan gerimis dari mula sampailah peserta dah mulakan larian. Alhamdulillah, syukur hujan tak lebat.

ada 2 kategori yang dilangsungkan. 10KM dan 5KM. sebelum flag off, ada senaman ringkas / zumba dilakukan.

kalau ikutkan aturacara, kategori 10KM dilepaskan pada pukul 7.00 tapi 7.15 baru nak gerak. so, yang masuk 5KM dilepaskan pada 7.30. itu dah kira agak lewat sebenarnya.

Alhamdulillah, semua peserta berjaya selesaikan larian masing-masing. since Burger King adalah salah satu sponsor, maka goodies yang kami terima dah tentulah burger. hahaha lepas berlari makan burger... habislah kalori yang baru dibakar tadi...

macam biasa, sebahagian gambar yang sempat anies snap...

jarang anies jumpa running event yang guna warna hitam sebagai official attire... 

perkarangan Stadium Shah Alam di awal pagi...

flag off dan finishing line bermula / berakhir di sini...

cuaca redup sebab tengah gerimis... masa ni para peserta baru memasuki 1KM pertama...

melewati laluan di sebelah Giant Shah Alam / belakang stadium... masa ni stamina dah habis kot... tu yang masing2 lenggang kangkung je hahaha

selesai larian... para peserta bersiap sedia untuk berzumba...

goodies... so sad...

last but not least, finisher medal yang penuh kontroversi... hahaha

maaf ya kawan2... dah dua hari anies kurang sihat. nak buka Internet pun macam tak larat. so sekaligus tak dapat nak sudahkan BW... ni entry auto-published ya...

thanks 4 reading...
daa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

86 Your Words of Lo♥e

  1. cer citer knapa? malas nak cr kt fb..haha. blh tak gtu? Moga cpt sihat yer anies..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mls nk cite nnt lain plak jd nya.. tgk je kt fb tu

      Delete
  2. Sedihnya penganjur punya perangai.. Sha dah gi baca dekat FB page dia.. kalau yang datang jauh-jauh tu kesian.. Nak kena datang semula sebab nak amik madel je.. Adoi.. teruk betul organizer dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa... plg sedih dgr sblm ni pun dia buat perangai jg

      Delete
  3. Semoga Allah sembuhkan Anies dan berikan kesihatan yang lebih baik.. Aamiin.. Rehad dan makan ubat ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn alhamdulillah hari ni dah cure sikit

      Delete
  4. Berehat yer dear ...makan ubat...ambik mc dan berehat je kat rumah...cepat sembuh yer🌹🌹

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih cik tim alhamdulillah sy dah sembuh

      Delete
  5. alaaaa kenapa kontroversi.
    alaa citer la citer la

    ReplyDelete
  6. tolong promote kita punya run pleaseeeee

    ReplyDelete
  7. meh lah daftar kita punya run

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah kalu kena ms dan tempat sy boleh join

      Delete
  8. cute la medal tu...tk pernh lagi join mana2 run..berat rasa nk run hehe

    ReplyDelete
  9. aktiviti berfaedah yang murah dan sihat... kalau datang sekeluarga lagi bestkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp bkn semua murah ada jg yg mahal hehehe

      Delete
  10. meriah sangat, saya suka Tshirt nya, bagus gambarnya.. :)

    ReplyDelete
  11. wah beneran kalau baca update dari ka anies ini saya jadi kangen pengen ikut2 event lari lagi. sudah hampir 2 tahun nih tidak ikut.

    semangat, ka! jangan pernah berhenti untuk ikut acara2 bagus seperti ini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama sangat tu mas... harus kembali fit selepas lebaran ;-)

      Delete
  12. Kalau saya ingin ikut yang 5KM sajalah. Lebih cepat kelarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom jom! yang pernting berlari ;-) bukan berenang hahaah

      Delete
  13. Jarang-jarang nih kaos event-nya berwarna hitam. Jadi serasa beda dari biasanya

    Oiya, lekas sembuh ya mbak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. jarang ada warna hitam kecuali tshirt tanpa lengan (singlet)

      alhamdulillah sy sudah sembuh. terima kasih mas

      Delete
  14. Habis lari kalori terbakar dan lapar lagi, jadi perlu makan Burger King lagi nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. akhirnya kalori sama sahaja dalam badan😆

      Delete
  15. semoga cepat sembuh anies . jadi rindu sah alam banyaknya ya event sport kat malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah hari ni dah sembuh sikit... terima kasih... jom turun ke shah alam sekali lg

      Delete
    2. teringin sekali tapi sekarang ini lagi di jepun habis itu ke Kanada

      Delete
  16. Semoga cepat sembuh kesehatannya, kak Anies.

    Medalinya lucu bentuknya ..., big burger 🎖️🍔😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mas. alhamdulillah sudah sembuh.

      lihat sahajalah siapa sponsor nya😆

      Delete
  17. Event lari di bulan puasa atau bukan

    Wah semoga cepat sembuh dan segera bisa beribadah puasa dgn lancar

    ReplyDelete
  18. saya sangk tadi lomba makan teh,..ternyata lomba lari yah,..he-he, jauh juga ya teh jalannya 5 km, tapi enggak apa-apalah kan sponsornya burger king,...ea

    ReplyDelete
  19. Rajinnya... Agak-agaknya la, sejak aktif follow event RUN nie, dah berapa banyak t-Shirt dalam koleksi?

    ReplyDelete
  20. Event2 yang menarik dari tempat wisata hingga kuliner dan sukses selalu untuk sang admin yang selalu hadir dalam event2 menarik..😄😄

    ReplyDelete
  21. Yan sekali pun tak pernah sertai run macam ni...teringin...tapi takut.

    ReplyDelete
  22. Ada kontroversi rupanya dalam event ni..huhuii adeih boleh pulak jadi lagu tu 😓

    Semoga mem besar dah sihat hari ni, Ramadhan kareem! ✨

    ReplyDelete
  23. ray jelez betul tgk org join run ni hmmm. Ray xde rezeki lg nak join any run sobsss

    ReplyDelete
  24. rajin lah dia berlari2 ye.. nape yang tak kena nya anies.. akak ni malas nak cari2 kat FB.. dah tak rajin ke FB.

    moga cepat2 sembuh yeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pnjg ceritanya kak... akk tgk je komen kt fb tu

      Delete
  25. selalu meriah ya kak acara breakfast run nya, ramai banyak diikuti masyarakat dan kelihatan bahagia semua ya :)

    ReplyDelete
  26. Hai kakaku. Maaf gak prnh mncul dn ini tiba" mau ada perlu hihi.

    Kakka sehat? Smoga slalu sehat.

    Bintang lg vakum dblog. Jd gak prnh berkunjung, rindu bangt😘

    Oh iya, klo kk berkenan, bintang mw mnta pendapat kk soal puisi. Kalo kk berkenan, kk bisa kirim email ke bintang, nkhoiriyah18@gmail.com

    Hihi mkash kak😘

    ReplyDelete
  27. sepertinya acaranya seru dan keren banget

    ReplyDelete
  28. Cutenya Tshirt gambar burger.
    Alahaiii! kenapa kontroversi hehehe...

    ReplyDelete
  29. Bestnya.. baju pun unik. Klu bulan puasa, tengok baju tu pun boleh buat berselera hehe :)

    ReplyDelete
  30. Yan sekalipun tak pernah join larian macam ni...hahah

    ReplyDelete
  31. goodies mcm apa.. adoii. tak kuasa nak baca komen2 nanti dpt dosa free. hehehe

    ReplyDelete
  32. Betul cakap Anies tu...jarang tengok baju run warna hitam.

    Ini dah sihat sepenuhnya ke Anies?

    ReplyDelete
  33. Syok tengok orang join larian ni... akak tak pernah join. Lari di tasik ikut time sendiri je.. huhu

    ReplyDelete
  34. huishhhh ape la yang kontroversi sangat dan menyedihkan hati tu? nak gi FB dia skang jugak!

    ReplyDelete
  35. Rajinnya Anies join run. Akak ni setahun sekali pun susah - kalau ikut pun x larat nak lari, jalan ja, hihihi. ;)

    ReplyDelete
  36. biar puasa tetap sehat perlu sesekali buat olah raga ya kak agar bisa tetap sehat dan kuat tubuh kita dan nggak lemes lagi buat puasanya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. puasa utk sihatkan rohani. berolahraga utk sihatkan fizikal

      Delete
    2. membiasakan hidup sehat lebih baik ya kak daripada membiasakan tidak sehat, nanti kalau sudah masuuk rumah sakit baru terasa ya :)

      Delete
    3. betul. bila sudah masuk rumah sakit, $$$ pun bertambah

      Delete
  37. rajin betul join aktiviti run macam ni..saya krik krik

    ReplyDelete
    Replies
    1. lps raya ni vm lemau sikit. tolong cubit sat😆

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆