#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #PokémonDetectivePikachu

10:21 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Synopsis:

Tim, seorang agent insurance terpaksa berbuat sesuatu untuk menyiasat kehilangan misteri bapanya, Harry Goodman sewaktu sedang bekerja. untuk itu, Tim dibantu oleh bekas pasangan Pokémon Harry yakni Detektif Pikachu.

Tim sama sekali tidak menjangka pertemuannya dengan Detektif Pikachu rupanya sesuatu yang unik kerana mereka boleh berkomunikasi antara satu sama lain. berbanding yang lain, manusia tidak boleh berkomunikasi dengan mana-mana Pokémon terutama di Ryme City.

pelbagai misteri menyelubungi kehilangan Harry hingga melibatkan Howard Clifford dan Roger Clifford.

siapa Howard dan Roger Clifford ini? adakah mereka terlibat dalam kes kehilangan Harry? berjayakan kerjasama yang terjalin antara Tim dan Detektif Pikachu?

komen:

antara filem yang ditunggu2 untuk tahun 2019.

sebelum tu, anies nak beritahu yang filem ini 100% dalam bahasa Inggeris, bukan bahasa Jepun. kenapa anies beritahu? sebab ada beberapa orang peminat Pokémon mengatakan, mereka sebenarnya lebih suka jika filem ini dibuat dalam bahasa Jepun. tapi apakan daya... filem ini produksi Hollywood. jadi, suka atau tidak, kenalah terima.

dari segi kualiti animasi, memang tak perlu dipertikaikan kerana faham2 sahajalah... dari segi jalan cerita, tetap menarik kerana ada gabungan aksi, lawak, suspens selain penampilan karekter2 comel Pokémon yang sentiasa menghiasi filem ini dari awal hingga akhir.

jadi peminat2 Pokémon, jangan lepaskan peluang untuk menonton filem ini.

so, daripada ⭐⭐⭐⭐⭐anies beri ⭐⭐⭐filem ini bakal masuk wayang seluruh tanahair pada 9 May 2019 (esok)


seperti sebelum ini, terima kasih kepada pihak budiey.com atas dua keping pass tayangan perdana Pokémon yang dilangsungkan di GSC, Mid Valley.

antara adengan2 dalam Pokémon Detective Pikachu

Tim dan Pikachu bertemu kali pertama...

Lucy, seorang wartawan bersama Pokémon-nya, Psyduck.

Pikachu sedang buat aksi comel ketika berbual dengan Tim...

Pikachu merayu kepada Tim agar menjadi detektif demi mencari bapanya yang hilang...

credit gambar

official trailer #1 credit video

selamat menonton!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

62 Your Words of Lo♥e

  1. mcm best..anies blnja cik nor tgk wayang blh tak? anies kan dah dapat tiket free dr budiey.. apa salahnya blanja cik nor lak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh anytime... tapi dtg laa ke KL dulu ya

      Delete
  2. i love pikachu so this is a must for me to watch even though i dont know when will i be able to watch this.

    ReplyDelete
  3. wah, besok ya teh tayangnya, bisa live streaming di youtube kah, sepertinya keren nih, karena memang yang berbau pikachu itu selalu menarik, mulai dari game hingga film

    ReplyDelete
  4. Sepertinya makin seru nih, kalau nontonnya 3D..

    ReplyDelete
  5. sangat tak pandai nak tgk cerita2 cam ni. lagipun dah lama x tgk wayang lah.. macam teringin lah pulak ek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan animasi kak mmg sesuai tgk dgn anak2

      Delete
  6. ahai dah release di pawagam sana, aku stay wait premiere at HBO atau kat Star Movie in tv cable cause di bordertown seperti tempat aku tak ada cinema atau pawagam

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe janji ada tv / computer utk ditonton ;-)

      Delete
  7. Looks like a promising movie!
    Gonna watch it soon!

    ReplyDelete
  8. Ini dia film yang juga aku tunggu-tunggu premiernya, kak ..

    Waktu denger pikachu akan difilmkan, aku nebak-nebak sendiri jangan-jangan sosoknya digarap tak sesuai sosok imutnya di komik ..

    Ternyata, sosoknya di film digarap lucu banget ..., terlihat nyata 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya ke? so mas suka pokemon dalam english version ya?

      Delete
    2. Iya, kak.
      Eh tapi suka juga kok versi aslinya :)

      Keduanya digarap keren sih ..., jadi suka keduanya.

      Delete
    3. semua peminat pokemon akan cakap yang sama. suka tengok original version (japanese version)

      Delete
  9. filem menarik ni pikacu jadi detektif pulak

    ReplyDelete
  10. sebagai player Pokemon Go...saya memang ternanti nanti filem ni keluar. minta minta suami izinkan menonton..maklum la ..bulan puasa

    ReplyDelete
  11. Aku malah senang kalau filmnya pakai Bahasa Inggris karena aku gak mengerti Bahasa Jepang, hehe 😀🙈

    ReplyDelete
  12. alahai cute nya. rasa macam real ja. hehehe

    ReplyDelete
  13. nak tengokkkkkkkkk. pikachu will always be my favourite n this one kene tgk !!

    ReplyDelete
  14. Tur laaa kalau ckp Jepun kan best 😁😁
    Barulah nampak kejepunannya kan...

    ReplyDelete
  15. Wow, pikachu has an electrocute

    ReplyDelete
  16. lucu juga ya kak si pikachu ini dibuat filem layar lebar, nampak terlihat seperti asli :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lucu dan menggemaskan seperti saya waktu muda kak hehehe :D kalau sekarang saya sudah tak cute lagi soalnya sudah berumur heheheh :D

      Delete
    2. bila sudah tua dipanggil babyface hahahahahahahaahhaha

      Delete
    3. iya itu kalau wajah nya awet muda kak, kalau awet tua sepertinya sudah tak layak dipanggil baby face hehehe :D

      Delete
    4. okey. kita panggil baby tua😆😆😆

      Delete
  17. Halah.. halah.. comelnya.. Sha memang tunggu filem ini..
    Kikiki.. Sebab pikachu tu je..

    ReplyDelete
  18. Terimakasih infonya gan sukses terus...
    http://bit.ly/2D5YTej

    ReplyDelete
  19. Pokemon jadi detektif pasti seru nih filmnya. Bagi penggemar pokemon jangan sampai nggak nonton ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. peminat pokemon pasti tertunggu2 filem ini

      Delete
  20. 3 bintang je ek? ermmm alamak nak tengok ke tak ni..hahaha...housemate ku da bertanya da semalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pendapat sy je. lain org lain selera dia kann

      Delete
  21. Haha..kelakarnya pokemon jadi real, psyduck pun boleh tahan comel jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua pokemon dlm cite ni mmg comel2 belaka

      Delete
  22. Ok juga bawa anak layan weekend ni.. hari tu saja2lah layan movie waktu petang habiskan masa puasa sblum balik, end up tertidur pula huhu.

    ReplyDelete
  23. teringin nak tgk tp apakan daya bulan puasa. huhuhu

    ReplyDelete
  24. tiga bintang jea yea..xpela..tunggu keluar astro ajeala baru tengok

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆