Borak sakan dengan blogger fanny

12:00 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Tahun lepas kami jumpa buat pertama kali kat Melaka (baca kat SINI). Alhamdulillah... tahun ni diberi rezeki ketemu lagi tapi.... nunnn jauh di utara... Penang. kellas ko nyah!😍 tahun depan kami nak jumpa kat Singapore lah! barulah lengkap 'Negeri-negeri Selat'😂

tapi hari tu anies tiba lewat gara-gara jalan jammed teruk. kesian fanny kena tunggu lama. 

kami jumpa kat Borak Borak Bistro (memang kena dengan 'tema'😂), tak jauh dari hotel penginapan fanny dan family. kat sini juga buat kali pertama bertemu suami dan anak-anak fanny😘

tengah borak-borak, keluarga adik fanny muncul kat situ. diorang baru balik dari Komtar. sempat laa menyapa seketika sebelum kami berubah tempat berborak. ya... kami punya bersembang ni belum ada noktah😂

dari restoran kami ke taman berhadapan hotel fanny. kat situ ada bangku dan agak redup. tengah syok syok borak, hujan renyai-renyai laa pulaa...

tak ada tempat lain nak tuju, kami duduk kat lobi hotel. sambung borak lagi. aduyaiiii... sampai kering tekak, ya fanny?🙈

intipati borak: macam-macam. orang perempuan kan... kalau boleh semua benda dia nak bualkan... tapi anies rasa puas hatilah dapat borak lama sebab sebelum ni, rasa macam tak sempat je... tapi... maaf laa ya fanny kalau dah kacau plan pada hari tu.

sebelum balik, adik lelaki fanny muncul kat lobi. sempat sapa seketika sebelum minta pertolongannya untuk snap foto.

apa-apa pun terima kasih banyak-banyak fanny kerana sudi luangkan masa... maaf kalau ada sebarang kekurangan. harap tak serik untuk datang ke sini lagi tahun depan.


bila tengok foto ni baru perasan... kami hampir 'boria' laa... biru putih hari tu...

buah tangan daripada fanny. i loooveee it!!! terima kasih fanny atas semua ni! really appreciate it!


semoga kita dapat ketemu lagi di Bali kalau diizinkan-Nya! aminnn...

thanks for reading.
daaa

Echoes Of The Past: Old Stories Retold

43 Words of Lo♥e

  1. wah...seronok ketemu sama fanny....

    ReplyDelete
  2. Eh eh semua tempat Anies jumpa Fanny ni...Errr Anies ni tinggal kat mana sebenarnya?. Adik2 Fanny muncul sebab nak panggil kakak dia tu...nak ajak jalan-jalan....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tggl dia 🇲🇾😁
      fanny dpt blk.kg penang je dah ckp. yg lain2 nak jalan2 dia ok je😁

      Delete
  3. waahhhhh seronok tengok sister fanny berjumpa dgn sahabat blogger. moga terus berukhwah selamanya amin~

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah berjumpa lagi dengan Fanny 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. hrp dpt jumpa kali ketiga😁

      Delete
  5. Best lah kalau dapat borak macam tu. Lagi-lagi bila sekepala. 😆

    ReplyDelete
  6. Iya..kalau di perhatikan senada warna pakaiannya 😀...borak tu ngobrol kah...saya sampe Googling dulu cari artinya😆..biasalah kalau perempuan sudah berkumpul ...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul. berbual/ngobrol. itu lebih kepada loghat tempatan...

      Delete
  7. alhamdulillah dpt bertemu blogger fannya yg jelita n ramah

    ReplyDelete
  8. Wow, ni rupa2nya reason Anies terbang ke Penang, nak bertemu Fanny ye. Terbaik! 👍🏻

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni reason pertama. ada reason kedua & ketiga 😁

      Delete
  9. Replies
    1. alhamdulillah... dpt ketemu buat kali ke 2

      Delete
  10. Untung la dpt jumpa blogger tersohor dari Indonesia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayat tu mcm sy dah dpt beli tiket konsert SO7 pulak🤣🤣🤣

      Delete
  11. Rajinnya fanny nyeberang Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiap2 thn wak dia mai sini... blk kg hehe

      Delete
  12. Woww..Blogger bertemu blogger..Enjoynya jumpa Fanny ye...Syok borak borak sakan! Mestilah Banyak benda dibualkan..Kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. smpi ke habisan topik x tau nak bual apa lg🤣

      Delete
  13. Anies sama tinggi dengan Fanny...itulah awesome namanya

    ReplyDelete
  14. Nanti kalau ada rezeki turun Ipoh bagitau ibu email ibu tau. Hihihi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah mmg ada plan nk trn ipoh dlm bln 10 nnt

      Delete
  15. senang banget meet up dengan mbak Fanny, pasti banyak cerita seru ya mba

    ReplyDelete
  16. Seronoknya dapat bertemu. Moga ada rezeki jumpa blogger blogger hebat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah fanny pasti kembali ke sini lg

      Delete
  17. Hahahahahahah, puaaaaaaas sangat ngobrol dengan kakak kemarin tuuuh 🤣😄😄👍. Memang lah macam dah kenal lama sangat.

    Tuhlah kalo sesama blogger kan. Bisa cepat nyambung perbincangan 😄.

    Pokoknya next kita jumpa di Bali lalu lanjut Tim-Les lah kak. Dah saya niatkan sangat iniii 😄👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks fanny sbb layan borak🫰🫰🫰
      ok tazabar tunggu tahun depannnnn

      Delete
  18. ramai juga blogger yang fanny jumpa ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ramai... sblm tu seharian dia jumpa blogger kat kl

      Delete
  19. Seronoknya dapat berjumpa rakan blogger face to face ni .

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum sis, bestnya dapat jumpa blogger, peramah dan sweet dua2

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam alhamdulillah sethn sekali dpt jumpa

      Delete
  21. oh dh 2x jmpa fanny ye...time jmpa aritu die ada bgtau juga akan jmpa anies di penang...sronok dpt ole2 dr fanny

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. thn lps kat melaka. thn ni kat penang. thn depan? x tau lg😁

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆