Songkhla, Thailand: Singha Nakorn Hot Pot (Halal) Steambot

12:00 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Bersambung dari SINI.

masa yang ditunggu-tunggu! kalau dah sampai Songkhla ni wajib makan seafood! tak kiralah sama ada ia dimasak secara panggang, steam atau dimasak seperti biasa... korang patut cuba dan nikmati sepuas-puasnya!

konsep makan kat sini adalah layan diri. ada berpuluh jenis makanan disediakan dan pilihlah ikut kesukaan korang.

kalau ikut nafsu memang anies nak makan semua yang ada. tapi bila teringatkan 1 kejadian ni akibat makan seafood berlebihan, jadi anies just pilih mana yang nak makan je. tu pun dah cukup mengenyangkan.

untuk harga, maaflah... anies tak tahu sebab semua ni dah termasuk dalam pakej...


ni laa restorannya... sangat besar, okey! tapi... panas! nama pun steamboat. lepas tu pakai arang... lagi bertambah panas laa jawabnya...

group kami punya... masa ni baru nak start makan...

masing-masing sibuk 'memasak'...

short video - keadaan depan restoran...

short video - suasana dalam restoran...

short video - antara makanan yang disediakan kat restoran ni. anies rangkumkan dalam 1 video... selamat menonton!


well tu je laa perkongsian untuk hari ni.
thanks for reading
daa...

Echoes Of The Past: Old Stories Retold

26 Words of Lo♥e

  1. Lama tak pekena stembot... Yang. Penting part makan makan laa. Yang bestt

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg besttt sesgt. ada 1 grup tu ms kami smpi diorg tgh mkn. ms kami mkn diorg masih mkn lg. kami dah beredar diorg tak habis mkn lg🤣🤣 org 🇲🇾 jg tu

      Delete
  2. Saya fokus dengan video terkahir....swadikaaap😁

    ReplyDelete
  3. biasanya kalau ldy pergi tempat begini, ldy pilih see food dan buah buah sahaja..

    ReplyDelete
  4. tahun lepas ada juga plan nak ke Thailand dengan SIL. Tapi terpaksa ammi cancel tp SIL teruskan juga. Tp ni bila Thailand menyokong kuat malaun hamlau isnoreal tu...terus kita batalkan jelah

    ReplyDelete
  5. sedap nmpk semua makanan laut Songkhla

    ReplyDelete
  6. Kalau makan steamboat memang rambang mata nak ambil semua menu. 😂

    ReplyDelete
  7. Uwaaah steamboat 😍😍😍. Tapj memang kalo makan ini di luaran yg tak pakai Aircon, habislah berpeluh 🤣🤣. Cuma kalo nikmat, dahlaah... Tahankan saja dulu ya kak 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. perut dah lapar... cuaca panas tolak tepi dulu😁

      Delete
  8. Dimanapun saya berkunjung di blog makanan selalu saya lirik

    ReplyDelete
  9. Rica comida. Te mando un beso.

    ReplyDelete
  10. Kalau blah sana seafood boleh makan puas-puas pun murah je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa ikutkn nafsu nk mkn semua yg ada🤣

      Delete
  11. dugaan tgk seafood di kala tgh puasa ni

    ReplyDelete
  12. Meriahnya makan. Terliur juga saya menengoknya :D

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆