Bukocha Peach by Cha Bang Ang

12:00 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Masa donut peach viral beberapa bulan lepas, teringin jugalah nak rasa. tapi bila tengok harga... fuhhh... memang tak murah, ya datin!😂

minggu lepas ternampak Cha Bang Ang promote produk limited edition ni kat IG. so anies tak tunggu lama... terus je contact agent berdekatan. pun begitu kena sabar sehari sebab stok tak ada.


buko adalah satu daripada dessert famous dari Filipina. oleh kerana brand Cha Bang Ang ni terkenal dengan dessert dari Thailand, maka terhasillah nama Bukocha. kalau nak tahu lebih lanjut, klik kat SINI ya! harga sebekas bukocha peach - RM19.90. boleh dikongsi 2-3 orang.

tengok tu! ada sebiji peach besar dalam bekas bukocha ni. donut peach ni rasa sedikit masam tapi isinya sangat lembut dan juicy. bila makan, gabungan rasa berlemak dan masam tu menjadikannya sangat sedap

apa isi dalam bukocha ni? selain sebiji donut peach, ada beberapa ketul jeli yang sangat kenyal, nata de coco dan sagu biji. manakala 'kuahnya' adalah campuran air, susu dan cream cheese. tak rasa manis tapi lebih kepada rasa berlemak. bukocha ni sedap dimakan sejuk sejuk. barulah surrr...👍👍👍


overall, anies bagi ⭐⭐⭐⭐ untuk bukocha peach ni. korang boleh dapatkannya melalui agent-agent Cha Bang Ang seluruh negara. 

tu je sharing untuk hari ni.
thanks for reading.
daa...

p/s my blog celebrated its 14th anniversary yesterday. how swiftly the years have passed...💃☺🎂

Echoes Of The Past: Old Stories Retold

25 Words of Lo♥e

  1. sy pon xtry lagi donut peach tu.. haha..

    nampk sedapppppp jerrrrrr.. terliur..
    dgn donut peach kat situ seksi menggoda.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedappp
      rs peach sedikit masam + buko berlemak fuhhhhh

      Delete
  2. Sekilas di awal tadi mirip buah apel,ternyata itu donat ya, makanan sekarang cukup unik penyajiannya, dan begitu viral banyak yang cari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. donut peach. bentuk peach ni seakan kuih donut

      Delete
  3. Kalau ada cheese je memang akak kurang sikit tapi kalau air ni mungkin Dania yang suka ni Anies.

    ReplyDelete
  4. Lya suka makan buko! Segar, kurang manis.

    ReplyDelete
  5. Aiiiish tak dijual bebas kah 😄? Dah teringin nak beli. Tapi susah juga kalo lewat agent. Nampak segar dan sedap kak

    ReplyDelete
  6. Makkk aiiii meriah isi dalam nya.. buah peach sebiji tu... Masam ke manis buah nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masam tp x laa ketara sgt. kena kuah buko tu hlg da rs masam

      Delete
  7. Me dio ganas de probarlo. Te mando un beso.

    ReplyDelete
  8. sedap anies.. ldy di sini mmg selalu beli dulu2.. cod.. hihi.. kat sini ramai agen n salah sorg drnye ank saudara ldy.. tu yg duk rancak beli.. :P

    ReplyDelete
  9. Cuaca panas ni kalau makan Buko ni memang best la Anies.

    ReplyDelete
  10. Sampai ke sudah tak try pun donut peach tu hehe. Nampak sedap bukocha tu tapi takut manis sangat.

    ReplyDelete
  11. Ohh saya baru tau buko ni asalnya dari filipina... saya igt dari kelantan.....
    Tapi buko mmng sedap. Lagi2 yg banyak buah tu, makan waktu musim panas pulak, segar betul rasanya

    ReplyDelete
  12. Sebiji terus dia bagi buah peach tu.. Mengancam..

    ReplyDelete
  13. Kenapalaaaah harus pakai agent belinya 🤣. Susah saya nak beli kalo kesana nanti 😅

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆