Padang, Indonesia: Monumen IORA dan Pantai Padang

4:27 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Ni cerita lama. entah macam mana masa membelek album Padang, hati terdetik nak Google apa sebenarnya nama tempat ni. 

😂😂😂... nampak sangat masa berada kat sini anies tak ambil tahu. ya betul. anies akui kelemahan tu. mungkin juga disebabkan mood yang tak berapa elok sebab kurang sihat. jadi, cerita jalan-jalan jadi 'kurang' excited.

tak apalah... anies up semula cerita di Padang ni. kalau bosan, korang skip saja entry #throwback ni ya...

berbalik kepada title, lepas kami makan tengah hari pak supir (lupa namanya) bawa kami ke sini. lokasinya tak jauh dari restoran yang kami singgah tu. 

Monumen IORA. boleh baca di SINI untuk ketahui info lebih lanjut tentang monumen ini. disebabkan waktu tengah hari, jadi pengunjung tak ramai di kawasan ini ketika kami sampai.

anda datang dari mana? berapakah jarak dari sini ke negara anda?

Lautan Hindi terbentang luas...

angin sangat kuat ketika ini...

tak dapat main pasir pantai, kita snap sajalah gambar pasir Pantai Padang ni... 😀😀😀

agak kuat juga ya ombak kat sini...

petang petang dapat jogging kat sini memang syok...

ada sesiapa nak bergambar kat prop tu? silakan...

view dari pantai menghadap ke jalan utama...

korang boleh skodeng entry jalan-jalan ke Padang kat SINI ya! jemput baca.

itu sahaja perkongsian hari ni.
salam Jumaat.
thanks 4 reading 
daaa

Kisah Silam Untuk Masa Depan

48 Words of Lo♥e

  1. Popular betul tanda arah dari negara datang.
    Lama tidak melawat Padang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg hanya mengharapkan pandemik segera berakhir utk kite berjalan2 lg

      Delete
  2. Throwback ni nampak sangat la rindu nak terbang. Ingat gi padang Anfield tadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn byk bunyi. ddk dlm gua diam2 tau

      Delete
    2. cerah betul kulit ko lps ddk lama dlm gua ni haahhaha

      Delete
  3. me ha encantado la foto de las señales

    ReplyDelete
  4. Bom dia, as fotos ficaram lindas, parabéns.

    ReplyDelete
    Replies
    1. obrigado meu amigo. você deve estar aqui em breve ;-)

      Delete
  5. Wah siap ade prop lg pantai ni,menarik utk pelancong yg datang kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ramaikan pelancong buat mcm nilah yg boleh gamit mrk dtg😊

      Delete
  6. cantik pantai sonok berlarian ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.peluh pun x terasa sbb byk angin ;-)

      Delete
  7. buat cuci mata akhir pekan sangat asik nih mba, apalagi bareng pacar atau keluarga pasti tambah seru jadinya, view pantainya memang bagus banget

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mas... untuk itu, pandemik harus dihilangkan dulu. batulah boleh bersantai di sini sekali lagi😊

      Delete
  8. ooh ni la asal usul nama padang jarak padang terkukur erk.. hahaha wak gurau2 jeew

    ReplyDelete
  9. syafakillah, kak.. pantas agak lama tak lihat tulisan kakak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ke? hahaha... masih ada lagi... sesekali 'berehat' dari menulis panjang ;-)

      Delete
  10. Great review and beautiful photos! :)

    ReplyDelete
  11. Takut tengok laut kalau omak kuat sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau takut dilambung ombak jgn berumah di tepi pantai eh ehh hahahaha melencong jwpn nya

      Delete
  12. tak akan bosan aku dengan oadang kak, sebab aku pernah bersua dengan padang sekali. dan sekarang rindu ingin ke sana lagi...tak kusangka ternyata padang ada pantainya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita sama-sama berdoa agar pandemik bisa berakhir dan kita sama-sama dapat menjejaki Padang sekali lagi ;-)

      Delete
  13. Replies
    1. sabar ya...tggu hilang pandemik n selesai cucuk vaksin ya ;-)

      Delete
  14. Cantiknya pasir dia. Bersih je. Untung juga Pak Supir singgah bawa kat sini Anies. Dapat juga kenangan kat sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa... pak supir pun fhm kot bla jln2 x buat itinerary ni hahaha

      Delete
  15. Ada prop cantik..
    Kena angin laut memang best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau x ramai org bolehlah bergambar lama2 hehehe

      Delete
  16. Terobek jugalah... pernah bergambar kat tiang penuh papan tanda negara-negara tu.

    ReplyDelete
  17. Cantik Padang.. Ada pantai

    ReplyDelete
  18. Kalau berkesempatan, maik lagi ke arah selatan Sumatera, ke Palembang, tempat saya tinggal, cik 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay. tunggu selepas pandemik tamat ya mas... selesai cucuk vaksin, saya pasti akan kembali jalan2 ;-)

      Delete
  19. Mari kita berkejar-kejaran di pantai itu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasir putih tepi pantai
      ombak saling berkejaran
      kau lari aku mengejar
      di anttara deru rindu
      kita berdua aaaa


      hahahhaha

      Delete
  20. pantai bersih betul. hahaha
    kalau pi sekali dh ajak buat istana sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. rs nya kurang sesuai kot buat istana pasir sbb pasir dia x berapa halus... sekadar nak tanam kaki boleh lg kot hehehe

      Delete
    2. Pasir jenis kasar ke? Kalau budak2 malaysia mau bersepah kt pantai

      Delete
  21. indonesia...
    aida belum dpt tinggalkan 1 jejak pun.
    in shaa Allah :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆