Japanese chocolate cake by Lavender Bakery

1:08 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Bila tekak terasa nak makan coklat tapi bukan coklat bar... siapa ada perangai macam ni? tengok sikit?😂😂😂

alang-alang dah masuk kedai bakery ni, jom mulakan misi mencari. memang banyak pilihan yang ada (dan semestinya sedap-sedap belaka). tiba-tiba ternampak kek coklat ni berhampiran cashier. since tak pernah cuba, laju je tangan mencapai dan terus bayar.

dalam gambar nampak je besar. tapi kecil je saiznya... harga sekotak? alamak, terlupalah... 

macam ni laa keknya... senang cakap, chocolate sponge cake laa... tang mana yang Japanese tu anies tak tahu. kot kot ada sos teriyaki kat dalam kek tu... manalah tahu, kan?😂😂😂😂😂

tea coffee time😊 macam mana rasanya? tak ada pun sos teriyaki. not too sweet. rasa coklat pun sedang sedang je. tekstur lembut dan ringan. sekali kunyah dah boleh telan😆 tapi kalau kek ni dipanaskan terlebih dahulu, memang sedap. or, kalau rajin cairkan Nutella dan tuang ke atasnya... memang kebabom rasanya👍👍👍

info lanjut tentang Lavender Bakery di SINI.

okey, tu jelah bebelan di hujung minggu.
thanks 4 reading...
daaa

Kisah Silam Untuk Masa Depan

59 Words of Lo♥e

  1. Oh lagi suka makan bar coklat daripada kek coklat.
    Anies makan kek dengan kopi waktu petang. Ok juga kek tidak terlalu manis.

    ReplyDelete
  2. mak aiiii...nampak sedap betul kek coklat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya... org JB boleh terjah Lavender kat sana pun ada juga ;-)

      Delete
  3. Love, love, love chocolate cake!
    Yum!

    ReplyDelete
  4. madre mia que pastel mas delicioso, seguro que lo habréis disfrutado

    ReplyDelete
    Replies
    1. ¡ven aquí! te daré un trozo de ese pastel ;-)

      Delete
  5. Mmmm ... looks delicious!

    ReplyDelete
  6. Bom dia minha amiga, sou apaixonado por chocolate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu gostaria de poder te oferecer uma fatia deste bolo ;-)

      Delete
  7. Very interested article! Have a great spring! 🌺🌺🌺

    ReplyDelete
  8. sedap tu sponge coklat kek

    ReplyDelete
  9. Adoii... Dappp nyer... Nak cari jugak laaa👆👆

    ReplyDelete
  10. Amo el chocolate y ese pastel se ve muy rico. Te mando un beso y te deseo una buena semana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ojalá pudiera ofrecerte un trozo de este pastel ;-)

      Delete
  11. Uwow,..kuenya terlihat enak dan lembut nih teksturnya ya mba, kalau mau buat sendiri bagaimana ya caranya,..he-he

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau saya buat tak jadi cake macam ni, mas hahahahahah

      Delete
  12. Sedapnya. japanese tu mungkin tang fluffy kot macam japanese cotton cheesecake tu agaknya lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin laa kot...kek dari malaysia x gebu gebas mcm tu hahahaha

      Delete
    2. Malaysia panggil kek span je kot macam kek pandan. ke? :)

      Delete
  13. ini kalau ada sos coklat lagi mantap ini.. Kek dan kopi memang gandingan yang ohsem..
    Sam macam Sha nampak je makanan yang tak pernah cuba terus capai dan bayar.. hehehe

    ReplyDelete
  14. Ini mirip brownies atau bolu kalau di Indonesia. Penasaran kue Jepangnya, terutama saus krimnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mas cuma acuan lebih beaar maka jadilah cake😊😊

      Delete
  15. Saya akan makan sepotong saja kalau ada kek coklat, tapi anak-anak akan makan berpotong-potong hahahaaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda manis kan... siapa yang tak suka hehehehe

      Delete
  16. With nampak sedap Dan gebu tu

    ReplyDelete
  17. OMG kak, that sponge cake looks delicious.
    I think the taste is better when we spread nuttela as topping hihihi

    ReplyDelete
  18. Baca saranan Anies suruh panaskan leleh Nutella bagai buat saya tergoda!

    ReplyDelete
  19. raja makanan kembali dgn cake huntingnya. hahah
    nasib sedap

    ReplyDelete
  20. sponge cake rupanya, nama Japanese cake bagai tertanya-tanya jugak macam mana rupanya :P Nasib baik sedap kan..hehe

    ReplyDelete
  21. sedapnya..kalau letak coklat ganache atas tu, memang licin sekotak tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishhh nnt kotak pun telan sekali habis laa hahaha

      Delete
  22. kalau craving mcm ni, bahaya masuk kedai mana pun,, nanti beliiiiii saja apa yg nampak haha

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆