Luckin' Kopi @ Petaling Street, KL

9:58 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Dalam entry sebelum (jemput baca di SINI) anies share fasal ladang kopi. untuk entry hari ni... nak cerita fasal 'lepak time' kami kat kedai kopi yang pernah viral tahun lepas.

alkisah, anies dan blogger Salbiah M (korang dah follow blog beliau ke belum?) pernah plan nak lepak kat sini pada September tahun lepas. tapi sebaik kami tiba, queue depan kafe ni sikit punya panjang daa... last last kami lepak kat Pasar Seni / Central Market je.

bila pihak kerajaan membenarkan rentas negeri, sekali lagi kami plan nak lepak sama-sama. tapi sudahnya 'sangkut' kat KL juga. 😂😂😂... maka ber'playing tourist'lah kami sekali lagi di bumi KL.

kali ni, kami nak datang awal sikit. sebenarnya taklah awal sangat. kami sampai ketika lunch hour. so terpaksa tunggu sekejap sebab seat dalam kafe dah penuh.

dapat je turn, kami terus naik ke tingkat atas. cari seat, panggil waiter, belek-belek menu, tulis order dan.... tunggu makanan sampai.

sementara tunggu order sampai, kami sempat perhatikan suasana sekeliling kafe. kami rasa, makan kat sini macam back to the 80's laa pulak... kaki-kaki IG mesti suka punyalah tempat macam ni.

hmm... nak cerita apa lagi ya? korang tengok gambar jelah ya...

main entrance... apa yang luck nya? entahlah Labu...😆😆😆

inilah kafenya... kalau datang dengan kenderaan, jangan risau. ada ruang parking di seberang jalan depan kafe ni. tapi berbayarlah ya.

(kalau) jalan kaki dari Stesen LRT Pasar Seni & Stesen MRT Pasar Seni ke Luckin' Kopi...

sempat lagi snap gambar orang tengah makan😆😆 masa ni kami tengah tunggu seat kosong... 

tangga menuju ke tingkat atas... tinggi ooo tangga ni... jadi silalah berhati-hati ketika melangkah ya kalau tak nak tergolek macam nangka busuk😆😆😆

suasana dalam Luckin' Kopi di tingkat atas...

menu @ Luckin' Kopi







signature drink (Luckin' Kopi 5 States Kopi) inilah yang buatkan Luckin' Kopi viral tahun lepas... ia diperbuat daripada kopi yang ditanam di Kuala Lumpur, Melaka, Johor, Ipoh dan Penang.




dan kami order....

orangnya 2 je. tapi minum sampai 5 gelas😂😂😂 dengan alasan nak rasa semua kopi ni. paling sedap bagi anies laa... kopi KL. tapi yang buat kitorang tertanya-tanya, celah mana pula ladang kopi kat KL ni😂😂😂😂 ada tanam atas puncak KLCC ke? oh ya... yang bulat-bulat tu biskut marie...

ni Sal punya order...

anies order chicken black pepper. menyengat jugalah kepedasannya... nasib baik order air 5 gelas😆😆😆

kopi yang tak habis, tapau bawa balik. tak baik membazir kan...

credit gambar: blogger Sal.

okey, tu jelah perkongsian makan-makan untuk minggu ni. 😂😂😂

thanks for reading... daaaa...

Kisah Silam Untuk Masa Depan

60 Words of Lo♥e

  1. me kaki ig ! heheeh mmg suka tempat tempat mcm ni

    ReplyDelete
  2. Cafe yang cantik dan suasana yang best. Lepak lama lama, ambil gambar banyak-banyak syok ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lps pkp boleh laa mai sini ;-)

      Delete
    2. Tunggu bebas covid-19 lah baru terjah. nak beli bunga fresh sekali. lama tu tak kesana..aduhaiii

      Delete
    3. tp kan yg sy perasan kedai bunga x byk laa banding sblm ni...x tau kenapa...

      Delete
  3. menarik nampak interior cafe nya

    ReplyDelete
  4. Tidak pening ke minum sampai 5 cawan kopi sekaligus? Hehe mesti tidak boleh tidur lepas itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami x minum semua sekaligus... tuuu gmbr bwh sekali siap tapau bw blk. lps 3 hari br smbg minum😆

      Delete
  5. best juga melepak kat sini, suka dengan kedai dia. menu pun boleh tahan sedap juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang kami mkn tu pun sedap... nnt dtg laa sini lps pkp😊

      Delete
  6. teringin juga nak rasa kopi 5 negeri tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai laa try rs hahah mcm sy laa plak tokey kedai

      Delete
  7. Yay.. Dh buat entry so aku tak payah buat. Hehe. Kopi KL tu kopi starbucks kot. Nk tau kena suruh nina test. Dia pakar starbucks

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan ngelat la. jemu nanti orang baca tengok gambar sama je

      Delete
    2. xpe ko up cerita ni bln dpn. org dah lupa dah psl entry ni haha

      Delete
  8. Wuah serunya perkongsian dua blogger di kedai kopi ..., pasti banyak cerita menarik tentang dunia blog ya saat berada di sana.

    Salam kenal juga buat kak Sal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mas.... asyik bercerita sampai hujan pun turun hahaha

      Delete
  9. baru je haritu nak pergi lepak dekat Luckin Kopi lagi tapi PKP pulakkkk

    Farhana Jafri

    ReplyDelete
  10. Cantik sgt ambient dia kan. Byk port ambil gambar kat situ. Kopi dia pun sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap mmg cantik...boleh laa nnt dtg sini lps pkp ;-)

      Delete
  11. Lawa cafe, syok sungguh tengok coffee semua tu

    ReplyDelete
  12. Me encantaron los platos me dio hambree te mando un beso

    ReplyDelete
  13. Cakep buku menu-nya kak. Apalagi gambar menu-nya sesuai sama aslinya, jadi makin pingin coba :)

    ReplyDelete
  14. Wah.. kepelbagaian kopi.. Nak juga.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh laa... nnt turun ke PNM sggh sini tau😊

      Delete
  15. minum kopi di cafe bisa jadi tempat melepas penat. walau terkadang awalnya canggung bagi yang tak biasa, tapi lama kelamaan akan terbiasa dengan suasana cafe dan nikmatnya kopi dan hidangan lainnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu memang rasa canggung. tapi sekarang sudah berani😆😊

      Delete
  16. boleh tahan juga menunya..

    harap harganya boleh kalis income kalau nak selalu pergi

    ReplyDelete
  17. Keren ya kak, gaya bangunan nya clasik modern

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mas. di kawasan ini banyak bangunan seperti ini ;-)

      Delete
  18. lain2 ka kopi tu..cam sama ja tgok..hehe

    ReplyDelete
  19. Bom dia minha querida amiga, que vontade de conhecer esse lugar, parabéns pela matéria.

    ReplyDelete
    Replies
    1. assim que chegar a Kuala Lumpur, não se esqueça de passar por este lugar e saborear nossa comida local ;-)

      Delete
  20. Cute post and lovely photos! Thank you very much!

    ReplyDelete
  21. tahun 2013 aku stay one week in PEtaling ini dekat mana ya Anies mungkin belum ada lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kafe ni baru lagi, mas. stay kat PS tu, di hotel mana?

      Delete
    2. hotel singgahsana namanya petaling jaya

      Delete
  22. lepas keja, sy suka lepak d cafe sblm balik uma. org lain order kopi, sy order coklat 😂😂😂

    ReplyDelete
  23. Ooo kawan pernah bagitau juga pasal Luckin ni. Menarik di sana. Suasana instagrammable. Selain kafe ni, di kawasan Pasar Seni tu ada lagi beberapa kafe hipster yang menarik dan instagrammable.

    ReplyDelete
  24. bergelas2 kopi tu..meriah...pernh tgk juga rmi blogger update mkn sini

    ReplyDelete
  25. dia luckin tang lain tu anies hehee :)
    seronoknya lepak2..tgk kawasan luckin ni menarik juga..

    ReplyDelete
  26. Nice place untul lepak sambil mengopi☕

    ReplyDelete
  27. nice place nice food. patutlah tgk sedara asyik mkn kt sini. dh jd fav place dia kot

    ReplyDelete
  28. Hari ini datang berkunjung ke mari semerbak aroma kopi ;)

    ReplyDelete
  29. Baru smlm melayan gambar luckin kopi kat hp.. menu dia fusion habis kan

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆