USJ Murni Discovery

10:47 am

Okey, ni bukan another discovery channel ya!
sesiapa yang tinggal / selalu ronggeng-ronggeng Rokiah kat USJ Taipan, pasti dah familiar dengan restoran ni.

lokasi: USJ Taipan Business Center (kira-kira 100 meter dari Masjid al-Falah SS8)
kebersihan: 3***
service: 3 1/2 ***
harga: agak mahal tapi sesuai la dengan portion nyer yang besar

then kami order:

 nasi goreng special = RM8
lebih kurang macam nasi paprik.
sedap!

 mi raja = RM8
meriah dengan crab stick, udang, ayam, sotong etc.
mi dia macam maggi pun ada, macam bihun pun ya.
pe pun memang sedap!

 chicken chop = RM8
tapi chicken chop HR Kampung Baru lagi yummy, besar and murah ;-)
ni saja2 order sementara tunggu order yang lain sampai.
black pepper sos nyer memang terbaek!

 fresh orange = RM4
semput juga nak mengabiskan segelas air ni...
besar sesangat!

 air asam boi = RM1.50
sedap giler air ni!
rasa nak tapaw tapi perut dah tepu.

 suasana dalam restoran.
memang ramai!

 nasi campur pun ada.

ni la restorannya!

:: tingat kata2 cousin anies, untung buka restoran (owner melayu) ni sebab semua orang (bangsa) boleh (datang) makan.
mmm betul gak! ni yang rasa bersemangat nak buka catering sendiri ;-)
aminnnn.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

34 Your Words of Lo♥e

  1. suka mkn kat williams lg.lg sedap.tp kotor ya hamat =P

    ReplyDelete
  2. Semoga cita2 nak buka perniagaan catering itu akan tercapai. Nanti boleh kakcik buat tempahan. :)

    ReplyDelete
  3. semoga tercapailah cita2 tu. insyaAllah

    ReplyDelete
  4. wahhh semua sedap!

    harga not bad...ok la...

    ReplyDelete
  5. amboi...sakan nampak...kehkehkehhh

    ReplyDelete
  6. asam boi mmg sedap..nasik goreng tu nampak sedap je padprik dia

    ReplyDelete
  7. Amin..moga tercapai cita-cita nak buka catering sendiri, Amin.. lagi sekali.

    ReplyDelete
  8. nampak menarik jugak restoren tu, selalu ke usj lepas ni nak cuba singgah makan di sanalah

    ReplyDelete
  9. telan air liur...
    amin...moga tercapai impian itu =)

    ReplyDelete
  10. sapo yg diet sure langgar pantang kalau mcm nih...hehe

    ReplyDelete
  11. kalo dah minat.. apa salahnyer buka bisnes sendiri kan...

    ReplyDelete
  12. klu awk minat memasak, sy sokong awk bukak bisnes nie

    ReplyDelete
  13. semoga anies berjaya nk mulakan bisnes catering nnt :)


    mujur sy baru pas mkn nasi ayam penyet sedap jd takdalah melimpah air lior tgk makanan tu seme..kalo x misti dah menjejes ke lantai hehe

    ReplyDelete
  14. ari tu janji nak belanje sy makan kt situ..tk de pun..hehehe..tkut pakwe marah ek..kih kih kih..

    *apa aku merepek2 ni..

    ReplyDelete
  15. aminnnn. akk doakn juga neh. nnti ank dara dh kawin esok bleh tmpah hehehe

    air asam boi tu nyum3x nmpak pun tahu mcm sdap

    ReplyDelete
  16. Tetiba terasa lapar tengok makanan sedap ni slurrpppp :)

    ReplyDelete
  17. fuhhh..nmpk cam sedap jer..hehe..ap menu spesel kt sini.

    ReplyDelete
  18. Aminnnn! Nanti dah berjaya boleh bagi special price kat kite yer! :)

    ReplyDelete
  19. semua sedap2 je nih..adeh laparrr T__T moge2 anies dpt buka yr own catering nti :)




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  20. alamak time pagi tengok makanan ni lapar nya..hehe

    ReplyDelete
  21. Salam Khairin,

    Nampak sedap nih...harganya pun berpatutan...

    ReplyDelete
  22. nasib baik baru balik dr kenduri, kalau tidak kena cari kedai makan lepas ni....hehehe

    ReplyDelete
  23. Nampak bersih dan selesa... Chicken cop nya murah...

    ReplyDelete
  24. me likey this. it's okay if harganya mahal, tapi pastikan rasanya sesedap yang mungkin hehehe. :)

    ReplyDelete
  25. hi cik anies...lame xnampak..hehe

    ReplyDelete
  26. wah.menarik... kak x pernah lagi ke sana... tpi pernah makan kt sunway... tpi menu murni mmg pelik2 kan... anies, akak beli vit C tu rm 75, B-complex rm43 dan vit E rm 119. ini harga ahli... tahan utk 4 bulan. klau berminat inform tau..hee...

    ReplyDelete
  27. ameen, erm macam meriah jerk suasana n makanan dia.. ada ikan bakar x kat sini.. hehe tengah cari tempat ikan bakar yang best kat kl nieh, kalu anies ada maklumat bgtau erk.. tq

    ReplyDelete
  28. akak kalo nak mkn ciken cop yg murah tp rasanya mmg maveles gila! kat uptown lama damansara..nama kedai tu stizzer....mmg lyn gila dia puny black pepper..

    ReplyDelete
  29. waa,dapnyer aniss...
    bila nak dtg penang ni?bitau yer hehhee

    ReplyDelete
  30. ehem sedapnya..semuga impian utk membuka restoren sendiri akan tercapai..amin..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆