Traditional Malay songs

10:27 am

Lately, entah kenapa anies suka sangat dengar lagu2 tradisional Melayu.
kepada2 mereka yang mata da hampir layu (a.k.a Monday blues) tu, jom kita karok / layan sama2!


Tingting

Dondang dendang

Dikir puteri

Awallah dondang

Hati kama

Nirmala

Cindai

Balqis

Ya maulai

Rindu merindu

Pandang-pandang jeling-jeling

Bakawali

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

35 Your Words of Lo♥e

  1. Adakah yang bertudung ungu itu Noraniza Idris? Lain sangat pulak rupanya...

    ReplyDelete
  2. sesekali layan lagu gini besh gak =)

    ReplyDelete
  3. sy suka lagu rock tp sesekali tukar angin layan lagu tradisional pon best jugak

    ReplyDelete
  4. xde youtube xblh layan sangat....hahaa

    ReplyDelete
  5. Memang sedap didengar sekali-sekala, suka senikata yang berseni. Tapi lama2 boleh tertidur jugak..

    ReplyDelete
  6. lagu2 tradisional dulu2 best kan??
    saya masih ingat... dulu pernah buat persembahan menari... lagu nirmala... dapat naib johan... kalah pun sebab menari lagu tradisonal pakai tshirt... kalau tak... confirm juara... hehehe

    ReplyDelete
  7. pehh.. bila dgr lagu2 camni, terasa plk mcm kat bandar hilir. dengar lagu2 dari speaker box beca2 yang comel2..

    camner ler aku ley lupa ko yer.. x per, nnti bl2 aku nak g lg. jnji tau bg homestay free kat aku. muahahhahahha

    ReplyDelete
  8. lagu tradisional negeri sembilan best...hehehehehehehehe

    ReplyDelete
  9. lama tak dgr lagu2 dulu kala ni,dulu memang suka dgr..hehehe

    ReplyDelete
  10. lemak merdu suara i bila menyanyi ikut lagu u ni tau hahahah

    ReplyDelete
  11. lagu empat dara takde? best jugak =)

    ReplyDelete
  12. lama tak dgr lagu pandang2 jeling2 tu...

    sesekali layan lagu mcm ni mmg best kan nok...

    ReplyDelete
  13. lagu2 tradisional memang best..akak pun suka jugak dgn lagu2 camni..layan sekali sekala memang best..

    ReplyDelete
  14. sesekali layan lagu2 neh beh gak kn..hehe

    ReplyDelete
  15. awallah dondang is my peberet hehehehe

    ReplyDelete
  16. amboi banyaknya! nk pilih dgr yg mana satu nih ehh

    ReplyDelete
  17. akak kurangler sikit layan lagu gini.. tapi sekali2 per salahnyer..

    ReplyDelete
  18. assalam anies..acik dah lama sangat dah minat lagu2 lama ni..radioyang acik dengar pun klasik natsional..

    ReplyDelete
  19. semua lagu2 zaman sekolah rendah~ lama dah tak dengar

    ReplyDelete
  20. syg kan.....tak ada sudah di juara lagu.....huhuh.

    ReplyDelete
  21. ewah.. ewaahh bestt2. rindu nak karOk wiwiwiw

    ReplyDelete
  22. wah..banyaknye lagu tradisional.hehe..lagu2 mcmni mmg ada feel lain dr lagu2 lain kan..

    ReplyDelete
  23. suka sangat dengar lagu2 mereka..

    ReplyDelete
  24. dulu suke sangat dengar lagu-lagu ni semua. best jugak dengar balik sekarang ni. teringat kenangan mase sekolah rendah & sekolah menengah bila dengar. rindu...

    ReplyDelete
  25. dah lama tak dgr org nyanyi anies..

    asal hiburan aje tak tgok..nak dengar lagi la.

    ReplyDelete
  26. lagu lagu irama tradisi semakin pupus.. save our industry.. :)

    ReplyDelete
  27. ehem lagu tradisional taak lapuk ditelan zaman..he2x..mama suka lagu2 tradisional dato` siti.. :)

    ReplyDelete
  28. lain kali g karok nak bawak lagu2 tu la...hehe

    ReplyDelete
  29. ade yg xpernah dengar. haha layann :P

    ReplyDelete
  30. saya pun suka lagu2 camtu! tapi sekarang dah pupus..huhu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆