Cat: accident

9:20 am

Beberapa hari yang lepas, kucing pojaan kami; Kiki akhirnya meninggalkan kami tanpa sebarang salam terakhir.
selepas dua hari tak balik, rupa2 nya bangkai Kiki dah keras terbujur di tepi jalan depan rumah.
kalau tak kerana jiran yang memberitahu, memang haram kami tak tau.
sedihnya...

***

OTW balik kampung, anies perasan seekor kucing nak melintas.
so anies perlahankan kereta.
entah kenapa, tetiba kucing tu berpatah balik.
apa lagi emergency break la!
cepat2 tengok cermin pandang belakang.
first, takut2 ada kereta lain kat belakang.
then tengok2 kalau kucing tadi da jadi bangkai.
alhamdulillah, dua2 tak ada.

since that, baru anies perasan yang kebanyakan kucing terutamanya la...
yang kena langgar ni disebabkan kucing2 ni berpatah balik bukannya 'meneruskan lariannya' ke seberang jalan.
kalau haiwan2 yang lain tu, anies tak pastilah.

apa2 pun, hati tetap panik plus cuak juga kan bila hal2 macam ni berlaku.
yu ols ada pengalaman langgar haiwan ke?
meh la kita share...

ni la pujaan + jantung pisang kami... Kiki
waaaaa sangat2 rindu kamoooo...

 Kiki dan adik beradik tanpa pertalian darah yang sah...
last year Kiko dirembat orang...
memang tak siuman la sapa yang merembat tu!
syedih gak... waaaa

kemesraan yang bukan dibuat2...
kini segalanya tinggal kenangan..
waaaaa lagi sayu bila dengar lagu Saleem 'Tinggal Kenangan"
waaaaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

30 Your Words of Lo♥e

  1. wahhh comel nyer...hehehe....kucing sy kat umah baru aje beranak.4 ekor anak kucing sihat da kat umah sekarang... >_<

    ReplyDelete
  2. comelnya kiki..kalau ummi boleh menangis jugak kehilangan kucing secara tragis ni, sedih kan Hanis, mesti masih teringat-ingat kan..

    ReplyDelete
  3. setakat ni tak pernah lagi terlanggar kucing, haraplah tidak sebab kesian kan..sedih jugak kehilangan kucing belaan naknya yang selalu menyambut kita balik ke rumah

    ReplyDelete
  4. kucing adik sy da 2 bulan hilang..xtau hidup atau mati

    ReplyDelete
  5. anak kakain sibuk betul nak bela kucing..tapi tu la nak menjaganya satu hal...

    ReplyDelete
  6. alor.. kiki kucing comel... dah xder ker..

    hurm masz penah nak terlanggar anak kucing seb baik sempat brek.. pehtu mak kepada anak kucing tu angkat (gigit) anak kucing tu ketepi, mungkin time tu dorang tengah main kejar2 kut... huhu seriau gak rasa time tu..

    ReplyDelete
  7. aww! sedihnye kiki dh xde..

    pernh jgk jd situasi nk hmpir2 nk langgar kucing sbb die tiba2 patah balik...mjur smpt brek..tp berderau jgk la drh time tu..

    ReplyDelete
  8. setakat ni tak depengalaman lagi langgor kucing..
    x mau r langgar..kalau boleh nak elakkan kesian..huhuhu

    ReplyDelete
  9. sedihnya kiki dah pergi..i pernah terlanggar kambing sekali..tapi tak mati..agaknya kaki dia patah je kot..nak turun tgk tak sampai hati..tapi rasa bersalah sgt...huhu

    ReplyDelete
  10. rupanya awak nie peminat kucing..bagus tue..penyayang orgnya kan

    ReplyDelete
  11. tolong bg sy sekor kucing tu mak cik...

    ReplyDelete
  12. sedihnya...dah dua hari tinggalkan umah sekali jumpa terus dpt tgk bangkai je..mmg sedih sesgt...

    aku faham sgt persaan ko...

    ko sabar yer...

    ReplyDelete
  13. TAK PERNAH LANGGAR ..TAPI KEHILANGAN KUCING YANG PERTAMA BUAT SAYA SERIK NAK BELA KUCING LAGI..
    SEBAB TAK MAU TANGGUNG RASA SEDIH TU..

    ReplyDelete
  14. mana lagi terok langgar kucing atau langgar anjing......hehhee

    ReplyDelete
  15. 2 minggu lepas saya nampak kucing baru kena langgar nis, punyalah terkejut dengan tak mampu bukak mata dah. mujur masa tu Faizal yang drive, kalau tak tahlah apa yang jadi lepas tu. suspect kereta yang ke 3 depan kami. kesian sangat, kucing tu menggelitik dekat tengah jalan. selepas daripada kejadian tu, terus sakit kepala yang memang betul2 sakit sampai tido dari petang sampai ke esok paginya. pengalaman langgar kucing memang takde, tapi langgar anjing ada...kesian dekat anjing tu. anjing jiran pulak tu, adoiiii

    ReplyDelete
  16. assalam anies..kucing memang tk pandai melintas jln..kucing mama pun pernah kena langgar..siap dimasukan besi olih doktor sbb rahang dia patah..panjang umur dia, hidup sampai skrg..ehem kesian kat kiki.. hu2x..

    ReplyDelete
  17. kesiannya..kesian kat kiki..tp kita x suka kucing..x tau la kenapa kan..

    ReplyDelete
  18. Salam KhaiRin,

    Alaaa... comenya dia....tak pa lah Anies jangan dok sedih2.....nak buat macam mana kan dah ajal dia macam tu......

    ReplyDelete
  19. comel...
    lya pon bela kucing n sgt2 sygkan kucing.. mmg xleh tgk kalo nmpk kucing y accident tgh jalan.. dulu pnah terpijak kucing msa nk undur kereta..mnangis gak la

    ReplyDelete
  20. pernah langgar kucing...tetiba je dia lari laju keluar dri semak..mmg terasa sgt tayar lenyek dia...; =(

    ReplyDelete
  21. teringat kak kucing kesayangan saya upit..

    ReplyDelete
  22. sy dulu peminat kucing..


    lps bbrp kejadian kucing mati sy terus x nak bela lagi..x tahan sedihh

    ReplyDelete
  23. siannya kiki dah takde :'( hm pasal kucing berpatah balik tu, mungkin sebab dorang terkejut kot dgn kehadiran kereta. hm drivers should be more aware about 'things' on the road! :0

    ReplyDelete
  24. pernah dulu maso kecik...dalam kereta dengan ayah...langgar lembu....huhu

    ReplyDelete
  25. rasanya x pernah kot langgar binatang tp x tau klau terlepas pandang...
    sedehnya... x per la cr pengganti yerr

    ReplyDelete
  26. siannye.. kte taw macam mana rasa sedey nye bile hilang haiwan kesayangan kte ni.. .

    ReplyDelete
  27. teringat time br belajar driving, terpijak anak kucing..adik menagis kucing kesayangannya mati

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆