Ramadan 1440H

10:53 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Salam Ramadan al-mubarak buat semua rakan2 blogger, baik yang berada di Malaysia, Brunei, Singapura mahu pun di Indonesia... (dengar khabar orang Brunei berpuasa esok)

mudah2an bulan penuh keberkatan, keampunan dan rahmat ini akan memberi sejuta kebahagiaan selain menambah keimanan sedia ada...

macam mana setakat jam 11.00 pagi ni? ada yang dah lembik ke? ishhh... janganlah macam tu. dah besar panjang kan... kalau masih budak2 tu, lainlah ceritanya. ni dah kertu, tak kan belum masuk zohor dah surrender?!

come on! baru hari pertama kot... hahaha... ni mesti kes terlepas sahur... tak apa... sabar... pejam celik pejam celik nanti dah sampai bazar ramadan maghrib...

Alhamdulillah, cerita pagi tadi... dapatlah bersahur sekejap kat kampung dengan family. lepas je subuh terus pecut balik KL. tapi dugaan sungguh masa drive tadi. mengantuk yakmatttt... berhenti kat R&R konon nak lelap sekejap, tapi tak boleh sebab bunyi bising...

tiba je office, hujan pun turun. Alhamdulillah, sejuk sikit bumi KL di hari pertama Ramadan ni...

nak baca lebih lanjut fasal masjid ni, boleh klik kat SINI ya..

okey tu jelah nak bebel hari ni... anies masih belum menyudahkan hutang2 BW. sabar ya...

oh, ya... kepada blogger Ejulz, Himawant dan Ridsal... hadiah top commentator Jan- March 2019 anies dah post... moga2 ia selamat sampai ke tangan korang...

thanks 4 reading... daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

74 Your Words of Lo♥e

  1. Samalah.. tempat Sha pun hujan pagi tadi.. memang sejuk dan buat mata mengantuk.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Selamat menunaikan ibadah puasa yaaa,

    ReplyDelete
  3. Salam Ramadhan Anies. Bestnye dapat bersahur di kampung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramdan kak feni... kebetulan blk kg so dpt laa bersahur sekejap

      Delete
  4. Salam Ramadhan buat anies

    ReplyDelete
  5. salam ramadan! Fara datang blogwalking n follow sini ya!
    sudi lah singgah blog fara https://faradidi.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Salam Ramadan anies.. Seronok dapat sahur di kampung, terasa spt nostalgia bagi LZ.. Alhamdulillah setakat ni mampu bertahan bukan tahan lapar tapi tahan ngantuk.. Dugaaannnn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam salam 5 ramadan sis...kebetulan blk kg. so amik kesempatan berbuka bersama

      Delete
  7. Salam Ramadan Anies. Semoga Ramadan tahun ini membawa lebih keberkatan buat kita semua.. aamiin.

    P/s: btw, saya dah terima cenderahati Anies.. tengkiu2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadan en khir.. alhamdulillah smpi jua

      Delete
  8. Selamat bulan Ramadhan ya mbak. Semoga menjadi bulan penuh berkah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadan mas.. moga kita sama2 menambah amal baik sepanjang bulan ini

      Delete
  9. Selamat berpuasa anies...salam ramadan kareem

    ReplyDelete
  10. selamat berpuasa awk... semoga dipermudahkan segala urusan awak..

    ReplyDelete
  11. mengantuk masa driving adalah cabaran terbesar ..

    perlu diatasi kerana melibatkn soal nyawa dan keselamatan.

    kalau diri sendiri tak ...

    yang tak baiknya boleh melibatkan orang lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya tp kn trs kn jg. nnt lmbt pula msk opis

      Delete
  12. Ramadan Kareemmm.... Anies

    ReplyDelete
  13. salam ramadhan dan selamat berpuasa

    ReplyDelete
  14. Selamat berpuasa Ramadhan juga Cik. salam dari Indonesia

    ReplyDelete
  15. slmt berpuasa juga.... datang la rumah berbuka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2 esok msk stik kn?ok sy dtg😆😆😆

      Delete
  16. Hai Kak Anies...
    Ramadan Karem Kak...
    Selamat menjalankan ibadah puasa...

    Hari pertama puasa di Kota Malang, Jawa Timur juga hujan Kak dan sempet kehujanan dong aku.

    ReplyDelete
  17. wah selamat menunaikan ibadah puasa di bulan ramadhan ya kak, bulan yang penuh berkah untuk meningkatkan ibadah dan sedekah kepada sesama dan semoga bisa jumpa lebaran idul fitri amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa mas... amin... mudah2an kita semua mengharungi ramadan dengan ibadah yg lbh sempurna

      Delete
  18. Bes anies dapat bersahur ngan family...Selamat berpuasa

    ReplyDelete
  19. puasa-puasa melatih mental dan kekuatan, menahan lapar dari pagi samapai petang, sungguh butuh kesabaran dan ketangguhan agar puasa jadi lebih enak dan tentunya bisa mendatangkan pahala, semangat puasa,..ea

    ReplyDelete
  20. salam ramadan mubarak Anies tergiang di telinga jemputan iftar di hotel-hotel Sah Alam masa tu saat masih rajin berlepak kat blogger malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadan mas... bila nak datang ke sini lg time ramadan?

      Delete
    2. bila ada masa kan sampai jua kaki kembali menjejak bumi Malaysia

      Delete
    3. aminnnn... minggu depan air asia buat offer free seat bolehlah dtg ke sini lg

      Delete
  21. Selamat menjalankan ibadah puasa ya kak, semoga puasa kali ini mendapat pahala dan berkah yang melimpah amin...

    ReplyDelete
  22. wah bentar lagi mudik nih kak pulang ke kampung halaman mau lebaran bersama keluarga, udah nggak sabar pengen cepat cepat pulang ;) semoga puasa kakak lancar selalu amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan memang rutin bulanan balik kampung lalu dilanjutkan hingga bersahur sebelum kembali ke kota

      Delete
  23. Selamat berpuasa ye Anis, semoga mendapat puasa yang diredhai..

    ReplyDelete
  24. sedap berbuka dgn blueberry tart tu.. hehehe

    ReplyDelete
  25. jangan lupa BW blog saya..kikiki

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆