#PremierWithBudiey #BudieyDotCom #UglyDolls

10:45 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Synopsis:

UglyDolls adalah sekumpulan 'rejected dolls' dari kilang pembuatan anak patung dan menghuni di satu kawasan bernama Uglyville. 

Moxy adalah salah satu penghuni Uglyville yang bercita-cita mahu melihat dunia besar dan bertemu manusia (mahu disayangi manusia). setiap hari dia berangan-angan untuk keluar dari situ namun hanya sia-sia sahaja.

suatu hari tidak semena-mena Moxy bersama kawan-kawannya telah 'termasuk' ke suatu kawasan bernama Perfection. mereka bertemu dengan Lou, lelaki (doll) yang menjadi pujaan ramai tetapi sebenarnya berpura-pura dan berniat jahat.

apa terjadi kepada Moxy dan rakan-rakannya selepas bertemu Lou? berjayakah Moxy masuk ke dunia besar yang dia impikan selama ini?

komen:

1st entry of May dimulakan dengan filem animasi yang mana company Alibaba turut sama terlibat dalam pembikinannya. korang tahu kan siapa salah seorang founder Alibaba ni, kan?

anies tak nak cakap fasal Alibaba, tapi nak cakap fasal filem menarik yang boleh ditonton semua peringkat usia.

ini adalah filem muzikal. para 'pelakon suara' filem ini terdiri daripada penyanyi2 terkenal seperti Kelly Clarkson, Janelle Monay, Pittbull, Wang Lee Hom, Baby Rexha dan sebahagian OST filem ini didendangkan oleh mereka sendiri.

jalan ceritanya menarik sebab ada unsur2 setiakawan, hormat menghormati serta saling percaya. animation yang dipersembahkan juga teliti dan hampir setaraf dengan animasi keluaran Walt Disney. paling penting, ia memang menghiburkan.

so, daripada ⭐⭐⭐⭐⭐anies beri ⭐⭐⭐. filem ini masuk panggung wayang di seluruh tanahair pada hari ini. 1 May 2019.

seperti biasa, 2 pass premiere ini diberi oleh pihak budiey.com manakala 2 kuntum bunga daisy diberi oleh happybunch.com.my. ini kali kedua dapat bunga ketika premiere diadakan... thank you budiey.com and happybunch.com.my!

antara adengan2 dalam UglyDolls

suasana di Uglyville sebaik sahaja Wedgehead (patung kuning) tiba di Uglyville...

ni salah satu adengan muzikal di mana Moxy (patung pink - kiri) sedang berseronok dengan rakan-rakannya.

Moxy dan rakan-rakannya tiba di satu 'saluran paip' (lubang) yang mana Moxy percaya ia adalah laluan ke dunia besar...

dalam babak muzikal... Moxy bersama Luckybat (patung biru)

credit gambar

trailer. credit video

sekadar selingan...

ni 1st time anies datang ke Atria Shopping Center dan menonton di MBO Atria. terkesima sekejap dengan suasana kat MBO sebab nampak sangat2 eksklusif. lagi satu, kawasan parking sangat2 dekat dengan MBO.

kalau kawan2 belum pernah menonton wayang kat sini, try lah! memang best dan puas hati!

lobi MBO. MBO terletak di tingkat 6 Atria Shopping Complex... sangat luas dan siap ada carpet ya...

kaunter yang sentiasa jadi tumpuan. anies baru perasa ada popcorn (coklat) M&M dijual di sini. hmmm tak sempat nak beli sebab masa tayangan dah hampir...

kami menonton di Hall 2...

pertama kali masuk... wow!! nampak eksklusif sangat!

korang rasa... ni leather seat ke... kerusi biasa? yang pasti bila duduk rasa macam dalam kereta Ferrari hahahaha... sori gambar malap...

lobi di hadapan hall.. luas dan juga dibentangkan carpet..

boleh tahan besar juga Atria Shopping Complex ni. banyak kedai... padahal kurang 10KM dari Atria ni, dah ada 1Utama Shopping Complex...


di level 4 Atria, banyak restoran tapi sayangnya, non halal. yang halal ada... cuma kena cari sendirilah haha

okey tu je perkongsian hari ni... yang sedang bercuti, selamat Hari Pekerja!

thanks 4 reading and selamat menonton!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

63 Your Words of Lo♥e

  1. Replies
    1. selamat bercuti (jumaat org sana cuti kan?) ;-)

      Delete
  2. Saya pikir keluaran Pixar atau Walt Disney, ternyata keluaran Alibaba. Salut ni bisa bikin animasi yang kualitasnya mirip Pixar dan Disney..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sendiri sangkakan pada mulanya ia keluaran Hollywood

      Delete
  3. Kerennya teh, bicara tentang boneka ugly dolls itu, jujur saya agak serem ya teh lihatnya,..entah kenapa,..ha-ha,...yang paling keren itu tempat nontonnya ituloh, luar biasa banget,..megahnya 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya mas tidak boleh ikut saya ke bioskop untuk nonton filem ini hahaha

      Delete
  4. Satu kata kerenlah pokoknya

    ReplyDelete
  5. Nice info. Mewah & eksklusif. Now, I follow you (your blog). Thx

    ReplyDelete
  6. wah meriah sekali ya kak banyak yang mau nonton filem budiey, jadi pensaran juga sama itu filem ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya filem ini sesuai untuk semua peringkat umur..

      Delete
  7. Ada tertengok iklan preview cerita ni sikit haritu kat tv, rasa berminat juga. Cheq nak tunggu keluar kat astro jaa..😬

    ReplyDelete
  8. tempatnya asyik dan bagus sekali......

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab baru dibuka kepada orang ramai mas...

      Delete
    2. ow, pantasnya demikian, masih baru pula.

      Delete
    3. ya masih baru. kalau tak silap saya, dibuka pada January lepas

      Delete
  9. Cute ugly dolls...boleh lah dapat dua kuntum bunga, kasih tiga bintang...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab seorang satu kalau datang 3 orang boleh dapat 3 kuntum ;-)

      Delete
  10. tentu seronok bawa satu family tonton filem spt nie..

    ReplyDelete
  11. Petang semlm, teman extend cuti bawa anak menonton Avenger End Games, kat GSC ATMOS Setia Alam... memang tak dinafikan filem nie memang terbaik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg minat avengers mmg patut tgk tp bkn sy hehehe

      Delete
  12. Wah Kak Anies nih bikin aku jadi kepo. Masa' sih animasinya setara dengan buatan Walt Disney. Kan jadi penasaran. Bolehlah jadi bahan tontonan sama ponakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mbak einid... bawa anak2 menonton bersama ya

      Delete
  13. cantiknya hall dia.. setuju dengan anies.. nampak eksklusif sangat!! hehehe..
    Boleh tengok dengan anak-anak nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... 1st time menonton kat MBO. sblm ni GSC dgn TGV je

      Delete
  14. sedih tak ada pawagan di kota aku hiksss

    ReplyDelete
  15. Nonton sambil makan popcorn coklat,..yummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok banget hahaha

      Delete
    2. Film animasinya keren juga

      Delete
    3. ya mas. sekali sekala nonton filem bukan dari produksi pixar or walt disney

      Delete
  16. film film animasi lucu yang selalu disukai anak2 ya kak, jadi pengen juga nih nonton itu film, tapi daerah saya jauh dari bioskop nih ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya ke? jadi selama ini hanya download movie sahaja?

      Delete
    2. iya kak, kadang download movie kadang juga streaming movie, sehingga kurang maksimal nonton nya hhhh :D

      Delete
    3. tak mengapa. yang penting Internet line mantap!

      Delete
  17. Wahhhh bestnyaaa hehe. Saya teringin nak belajar animasi sebab tengok kawan2 yg blajar multimedia buat grafik semua best2 je rupanya.

    Saya follow sini!♡
    [Jemput blogwalking blog saya] :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya! belajarlah! sementara ada peluang untuk belajar sebab bidang ini semakin maju

      Delete
  18. Ada lebih kurang macam cerita troll tak? Sebab muzikal kan cerita ni wak?

    ReplyDelete
  19. Nampak comel2 je semua dolls tu hehee.. syok juga nak menonton dgn anak sy yg kecik tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila2 cite ni mmg menarik ditonton dgn family

      Delete
  20. syok dpt tgk wyg dr budiey tu

    ReplyDelete
  21. Anak-anak kak feni request yang tengok cerita ni sebab tergoda tgk iklan dia masa tonton wayang upin ipin keris siamang.

    ReplyDelete
  22. filem filem kartun memang bagus dan lucu lucu ya kak, selalu di buru para penyuka, apalagi sama anak2, suka banget mereka ;)
    kebetulan ponakan saya juga suka nonton film upin ipin di rumah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. filem ini bagus ditonton sebab ada unsur2 baik yang boleh diteladani

      Delete
  23. comelnyaaa kartun ni tp tak perasan pulak.

    ReplyDelete
  24. besntnya tengok wayang..saya dah lama tak tengo wayang

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆