Pour-it-yourself boba milk tea cake by Absolut Chocolat

10:25 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Yang puasa...
yang imannya tak kuat...
yang cepat terliur...
yang 'pantang' tengok makanan sedap...

sila klik button X di atas ya.😂😂😂😂😂

masa pihak Absolut Chocolat (AC) announce kat IG diorang yang boba milk tea cake ni adakan dijual dalam bentuk slice, anies dah jadi tak keruan😂😂😂. tambah pula, kek ni limited editon. cuma dijual di Mood Republic Raya dan di Teratak Glam Festival sahaja. so, nak tak nak, terpaksalah terjah Mood Republic tempoh hari semata2 nak makan hahaha... Alhamdulillah, dapat juga kek ni walaupun terpaksa beratur panjang. kek ni didatangkan sekali dengan boba pearls dan boba milk tea 'sauce'. harganya RM12.

tadaaa... nilah keknya!

see? terliur kan? so, macam mana rasanya? hmm... sebelum tu, korang pernah minum boba milk tea tak? kalau pernah minum, so macam tulah rasa kek ni... sedap dan tak berapa manis. cuma pastikan 'boba milk tea sauce' tu disejukkan terlebih dahulu baru sedap dimakan...

okey tu je nak share hari ni... BW sebelah petang nanti...

thanks 4 reading... daa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

43 Your Words of Lo♥e

  1. salah time la baca entry ni. klik button X la..haha

    ReplyDelete
  2. Pertama kali dengar.nie...ma.pu tengok jer🌹🌹

    ReplyDelete
  3. Haodi.. waktu tengahari rembang ini pula lah ternampak posting Anies nie.. Hahaha.. Mujurlah tak berapa suka milk tea.. kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x suka? sy kasi kek ni free nk x? hahaha

      Delete
    2. tak mohla.. Baik Anies yang makan.. hehehe.. kalau kek coklat, naklah.. hehehe..

      Delete
  4. ada tgk beberapa kwn blogger update juga psl boba milktea cake ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. maknanya ramai yg bli whole cake laa tu ya

      Delete
  5. waaa....meleleh leleh...sedapnya

    ReplyDelete
  6. Untung bacanya pas berbuka puasa, jadi bisalah nahannya, hehehe.

    Oiya, unik juga ya rasanya mirip minum milk tea. Bikin penasaran saat makannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus mas. pandai pilih masa yang tepat ketika membuka blog ini hahaha

      Delete
    2. Wkwkwk iya, biar tidak terbayang terus, hehehe..

      Delete
    3. tapi sekarang sudah masuk syawal... boleh tengok selalu😆

      Delete
  7. ahai terbayang segarnya milk tea cake ini rasanya nak cuba bikin dirumah

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. sabar sis...magrib beberapa jam je lg hehehe

      Delete
  9. kita dalam senarai perenggan kat atas sekali tu, tapi tak kira nak tengok jugakkk kek nya..hahahahah

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. sabar ray... maghrib beberapa jam je lg haha

      Delete
  11. minta dong, keknya nikmat sekali

    ReplyDelete
  12. nasib baik buka entry nie malam... so boleh terus ke dapur dan ngap... heee

    ReplyDelete
  13. Widih tampilan kue nya menggugah selera,..jadi kepengen coba, di indonesia ada enggak ya 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum ada di pasaran indonesia mas... sabar ya ;-)

      Delete
  14. Pertamakalinya saya dengar nama .., susu boba.

    Sepertinya rasanya ...,mantul 😋

    ReplyDelete
  15. masuk blog ni makanan memanjang. hahahaa

    ReplyDelete
  16. wah kesukaan saya ini milk tea, pasti nak sedap kalau di sajikan di pagi hari ya kak ;)

    ReplyDelete
  17. skrg dh ada dealer kt penang tp tak rasa nk mkn. hahaha

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆