Makan-makan family @ Medan Ikan Bakar, Muara Sg. Duyong

12:41 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Dah banyak kali kot kami makan kat sini. tapi disebabkan satu khabar gembira ni, kami sekali lagi turun ke sini. dan pada hari kejadian, kami tak tempah awal2 pun macam kami buat sebelum ni. kali ni kami datang awal (lepas asar) dan terus terjah. tu pun orang dah ramai. tapi belum laa sampai tahap crowded.

so...

nampak je macam tak ramai kan... ye laa masa ni kami baru sampai hehehe... masa kami nak balik dah penuh kerusi meja tu... 

sesi memilih ikan. macam biasa, ikan siakap dan jenahak menjadi pilihan...

hati teringin nak makan kerang tapi tu laa.. mahal nau2... makan sorang boleh laa kot... ni nak makan 14 orang... rabak purse oiii...

meja kami... macam biasa, nasi lemak dan kicap cili yang sampai dulu. bila dah cukup korum barulah staf restoran masakkan lauk-pauk kami. tujuannya? supaya kami dapat makan panas2. jangan risau... diorang masak kejap je...

pintu masuk restoran... ada jual macam2 makanan kering... boleh dibuat souvenir...

rasanya ni siakap masak sweet sour... ⭐⭐⭐⭐kesedapan. ikan digoreng rangup. kuah pulak tak pekat tak cair. secukup rasa!

sotong celup tepung. ⭐⭐⭐⭐⭐ tak perlu diragui kesedapannya. memang sentiasa sedap. sotong fresh kan? mana ada liat2 ni...

jenahak bakar rasanya... ⭐⭐⭐⭐ratah je... tak payah cicah kicap pun sedap... cukup masak pulak tu. rasa nak telan je tulang ikan tu hahaha

anies kalau makan ikan bakar ni, sebungkus nasi lemak pun dah cukup. selebihnya meratah ikan. memang syok sesekali 'jadi kucing' hahaha... oh ya, ada satu lauk lagi. siakap stim. lupa nak snap sebab mata cuma nampak makanan je... mana nak ingat yang lain!

p/s pasal berita baik tu anies share minggu sepan ya...tungguuuuu


thanks 4 reading!

p/s lunch hari ni korang makan apa?

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

42 Your Words of Lo♥e

  1. duhhh..liat ikannnya masih segar-segar mbaa..enak banget liatnyaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul ikan baru saja ditangkap dan kemudian dijual. memang enak banget mas!

      Delete
  2. Replies
    1. jgn jeles tp dtg laa ke melaka ;-)

      Delete
  3. wahhh sedapnya sis...lapar tgk mknn..tapi sbnrnya, mmg slalu pon rasa lapar walau xde tgk mknn pon..hahhaha

    ReplyDelete
  4. Hana kalau makan ikan bakar nasi wajib segunung hahahaha! ^^ nice sharing btw!! heheh :3

    ReplyDelete
  5. tak nampak muka la orang meratah ikan..

    tulah yang kurang syoknya..

    snap muka kawan yang cun pun jadinya..

    mana tahu boleh berkenan hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt sy dtg lg sy snap kn ye ;-)

      Delete
    2. boleh juga..

      buat live di FB..


      tag kan saya hehehehe

      Delete
  6. eikk..xsuka baca entry ni.. g mkn ikan bakar xhajak hakak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. da ajak..tp tu laa cik nor lbh suka zzzz dr mkn kannn ;-)

      Delete
  7. Kat mana Sungai Duyong ni yang oi.

    ReplyDelete
  8. ikannya segar-segar, menunya juga tampak nikmat ya, ada nasi bungkus juga ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikan baru naik (lepas tangkap) dah tentu segar bugar ;-)

      Delete
  9. Dah lama tak makan ikan bakar, lapar lak rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt hjg bln boleh serang warung ikan bkr ;-)

      Delete
  10. sedapnya anies ... dah lama akak tak ke sana.

    ReplyDelete
  11. Apa berita baik tu u olls...hehe. ni meraikan masuk QFinal ke? Haha

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Ikan jenahak bakar, feveret tuu!! hehe

    ReplyDelete
  14. Wah nampak best.ada macam macam pilihan ikan yg ada

    ReplyDelete
  15. seronoknya
    dulu study melaka memang pernah makan dekat sini
    sedap

    ReplyDelete
  16. Puas hati makan mcm ni sekeluarga.. ikan semua nampak segar2.. makan pun meriah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. antara sbb g awl tu laa nk ikan fresh😊

      Delete
  17. hmmmm yummy....thanks atas kunjungan ke blog saya salam kenal y sist???
    http://www.teampersebayasurabaya1927.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Fuh,..terliur tengok. Geram tengok gambar ikan dan seafood segar-segar

    ReplyDelete
  19. Mak.aiihh..sedapnya. Nampak fresh ikan2 tu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆