EPL Masters Football Cup 2012

10:32 am

Tengok title je da tau kan?
ya betul... pasal bola.
entry ni anies anggap sebagai kesinambungan bagi entry2 berikut:

LiverpoolFC episode 1
LiverpoolFC episode 2
LiverpoolFC episode 3
LiverpoolFC episode 4

kalau tak malu, klik la ya! ;-)

back to the title, semalam kami berkesempatan menyaksikan perlawanan antara pasukan Liverpool Masters, MU Masters, EPL All Stars dan Malaysia Masters.
tournament ni adalah kejohanan yang membabitkan pemain2 EPL yang da pencen, menggunakan format permainan 6-sebelah dan menggunakan saiz gol yang sebenar.
pendek kata macam main futsal la.
ini merupakan edisi ketiga selepas kali pertama dianjurkan pada tahun 2008.
antara nama2 pemain yang hadir:

Liverpool Masters
Paul Jones
Stephane Henchoz
Mark Wright
 Rob Jones,
Vladimir Smicer
BjornTore Kvarme,
Steve McManaman
Robbie Fowler
Patrik Berger
Phil Neal (pengurus)

MU Masters
Fraser Digby
 David May
Clayton Blackmore
Quiton Fortune
Paul Parker
Lee Martin
Andy Cole
Ben Thornley
Andy Ritchie
Viv Anderson (pengurus)

EPL All Stars
Ian Walker
Rufus Brevett
Regi Blinker
Tino Asprillia
Michael Thomas
Frank LeBoeuf
Steve Harkness
Jorg Albertz
Peter Van Hooijdonk
John Barnes (pengurus)

Malaysian Masters
Azlisham Ibrahim
Zainal Abidin Hassan
Ong Kim Swee
Khan Hung Meng
K Gunalan,
K Sanbagamaran, 
Shahrin Majid
Khairul Anuar Baharom
Ahmad Shahrul Azhar

dan berikut keputusan perlawanan yang berlangsung:

Liverpool Masters 7 - MU Masters 4
EPL All Stars 6 - Malaysian Masters 1
EPL All Stars 4 - MU Masters 4
Liverpool Masters 9 - EPL All Stars 8
Liverpool Masters 8 - Malaysian Masters 3
Malaysian Masters 2 - MU Masters 10

 Final

Liverpool Masters 4 - MU Masters 4 (Liverpool Masters won penalty 5-4)
~ menyesal la pulak terbalik awal ;-( ~

ni tiketnya.
err... bukan Prudential sponsor ya...
incek comei, jangan senyum2!

yang ni special untuk incek comei ;-)
Sungai Petani Kopite!

 ingatkan ada latest merchandise tapi yang jual cuma jersi dengan t-shirt je ;-)

 ni booth MU

 orang ramai mula membanjiri perkarangan stadium

 ni Liverpool fans tengah ber chanting

 gigih sungguh diorang ni mengangkut banner sebesar alam...

 sanggup berpanasan semata-mata nak jumpa Liverpool Masters

 penaja2

 here they come!
Liverpool Masters diketuai Smicer.
tinggi betul mamat ni.
tengok dalam tv kemetot je ;-)

 Bjorn Tore Kvarme (depan) dan Henchoz (belakang)
bila tengok si Kvarme ni tetiba tingat kat Roy Evans..
betul tak incek comei?

 right to left: Henchoz, Kvarme, Rob Jones, Berger dan Smicer (terlindung)
masa ni gigih sungguh kiteorang snap pic.
sebabnya kami tak de access pass.
pakcik2 sekuriti tu tengok je kami dengan muka yang poyo ;-)

 autograph session.
session ni cuma untuk Standard Chartered account holder je.

 kalau dulu tengok kat tv, paper and tenet je.
la ni da ada kat depan mata.

 nak juga mencelah minta autograph tapi apakan daya...



 yang kelakarnya, ada cameraman yang merajuk masa time ni.
katanya: "kami ni cameraman, kalau tak dapat pic diorang, habislah kerja kami!"
kehkehkeh

 yang botak tu, Rob Jones.
dia main sezaman dengan Kvarme di bawah pengurusan Roy Evans.

 ni Smicer.
anies penah dapat surat daripada dia.
antara pemain yang anies suka.
sebabnya? dia score masa final CL 2005 @ Istanbul ;-)

 bila tengok Berger, tingat kat Andy Carroll.
dulu Berger ni suka simpan rambut.
dia pun rajin juga score.

 "thank you Smicer!"

 gelanggang perlawanan
Stadium Melawati Shah Alam.
audience belum masuk lagi masa ni.

 warm up session.

 GGMU = garu-garu molest unta?
hahahahahahahaahahahahahahahahahahaha

 Liverpool fans memang kellas!!

 ni game yang melibatkan penyampai2 Hot.FM dan Astro celebrity


 sorry la nok!
PG dok kat atas bumbung stadium.
tu yang gelap semacam je pic2 ni

 Malaysian Master vs EPL All Stars

 Liverpool Masters vs MU Masters

 EPL All Stars vs MU Masters

 Liverpool Masters vs Malaysian Masters

presiden FAM sila letak jawatan!
hikhikhik

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>::::::<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

di kesempatan ni anies nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Kasih Salina dan Salam Borneo di atas GA yang diberi.
terimalah pantun 5 kerat untuk kakak2 comel ni:

terima kasih daun keladi, 
anies tak kan serik dengan GA yang diberi,
dengan muka tak malu nak minta lagi,
tu pun kalau ada rezeki. ;-)
doa anies moga kalian berdua akan dirahmati.




>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>::::::<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

besar kemungkinan lepas ni anies off sekejap kat alam maya ni kerana Pesta Buku di PWTC.
kalau anda berkesempatan ke sana, singgahlah di booth Ana Muslim bersebelahan dengan dewan Tun Hussein Onn.
JUMPA ANDA DI SANA!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

42 Your Words of Lo♥e

  1. Minat betul anies ngan Liverpool ya..

    ReplyDelete
  2. ada tak sesi solat2 penyokong islam sebelum perlawanan.

    ReplyDelete
  3. kalau lah , solat subuh beramai ramai macam ni , kan bagus nya

    ReplyDelete
  4. Aku rembat tau pic2 ko ni. Biasalah nak tunggu ko terima lamaran aku pun tah bila ler. aku gak sorang2 terkontang kanting dlm projek baru tu. hehe

    ReplyDelete
  5. bacelona masters tak datang ke...hehe

    ReplyDelete
  6. ptt la liverpool menang..chelsea fc tk datang...kih kih kih

    ReplyDelete
  7. cucu akk peminat bola..semua nama pasukan termasuk nama pemain di hafal..

    ReplyDelete
  8. anis sokong liverpool .....huhu~ sy rahsia! hhehe

    ReplyDelete
  9. bru jumpa wanita kental yg minat bola..heheh

    ReplyDelete
  10. Minat sgt dgn bola ye..haha ^_^ Chelsea master tak de ker? LOL...

    ReplyDelete
  11. waa mesti seronok sangat ni Anies, ummi nama2 tu satu pun tak kenal hik!

    Sama2 kasih Anies, lain kali kita teka-teki-tekuk lagi ye..

    ReplyDelete
  12. waaa..pegi jugak?

    hahaha "garu garu molest unta"

    ReplyDelete
  13. wuhuuu..seronoknya..jumpa live2 gini

    ReplyDelete
  14. dasat anis peminat tegar bola ke? kenal semua pemain?? isy3...dasat2 =P

    ReplyDelete
  15. kalau laki aku ngan anak bujang aku tu minat lah tgk ni...

    ReplyDelete
  16. anies peminat liverpool ya..nnt dh kawen dgn incik comei wah riuh rendahla umah pakat nengok bola sokmo kan..hihik

    ReplyDelete
  17. hidup liverpool!!!!! hehe tetiba kan...

    p/s : insyaallah anies nanti pesta buku masz dtg kalu xder apa aral, dekat jerk ngan umah tu.. pape nanti masz inform, k

    ReplyDelete
  18. assalam anies..
    bola ni kurang la anies..rasanya g stadium tgk bola pun sekali jerk, lps tu x mo lg..hehehe

    ReplyDelete
  19. ramainya anies..meriah sungguh nampak..

    ReplyDelete
  20. Huhuhu tak reti pasal bola ni..selalunya tumpang dgr citer org jer...yg minat bola ni..

    ReplyDelete
  21. banyaknya gambar.pndai shoot.cun la^^

    ReplyDelete
  22. ok, nanti nak dtg pwtc akak roger, maybe ujung minggu akak dtg..

    p/s: erm, malware tu tulis ape erk? 1st anies yg bgtau nieh.. nak kena fix ni..
    thanx coz inform..

    ReplyDelete
  23. salam anies..semalam baca entri ni tak perasan pun pantun 5 kerat tu..hihi..

    ReplyDelete
  24. hi kak anies...apa khabar? liverpool ok?heheh

    ReplyDelete
  25. macam seronok je tengok tapi saya kurang minat la games2 ni~ ngee

    ReplyDelete
  26. tu dia aihh anies..
    minat bola sguh3 neh...hehehe..
    apapun pantun anies tuh..
    memang beh lah hehehe!!!

    ReplyDelete
  27. saya tak pernah tengok bola dan apa sukan secara live depan mata... huhuhu

    ReplyDelete
  28. tak pernah tgk bola live! tak minat bola! tak suka bola! dan tak tahu ape2 pasal bola hihi ;) last2 tu pantun 5 rangkap pun jadi sis hee :D

    ReplyDelete
  29. amboi pminat liberpool neh...kemain! sama lah dgn org tu opss!

    nasib t.folo klau folo gian jugak neh

    ReplyDelete
  30. untungla..hehe.. tp siswi xkenal pun..hakhak

    ReplyDelete
  31. mujur MU takde...tak kalu, saya pun ada sekali kot ;)
    anis, pesta buku tu sampai 6 mei kan...

    ReplyDelete
  32. mmg awak nie hardcore liverpool la

    ReplyDelete
  33. lor hantu bola rupanya..
    akak datang ahad lepas.. semangat datng dgn anak2..
    akak tercari2 jugak tapi ramai betul org masa tue... nak tanya jugak mana anies tapi semua staf AM sibuk . tak berani nak tanya haha

    ReplyDelete
  34. ABK minat dengan bolasepak Malaysia...kalau pasukan international ni kureng sikit...tapi kalau World Cup minat pulak!!!....ehmmm pelik la ABK ni hehehe

    ReplyDelete
  35. assalam anies..sori baru mama dtg lawat anies..aritu down sgt..skrg ni sibuk utk majlis minggu depan..Tahniah dpt GA..oh anies peminat tegar bola ya?..sama hobi dgn en.comei !!..he2x..mama & en.hb kurang minat sikit..hu2x..

    ReplyDelete
  36. wah2 bestnyeee.. meriah dpt pegi live gitew ek .. n tahniah menang GA ;)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆