Kerana LiverpoolFC episode 4 (finale)

12:11 pm

Maafin pak, maafin neng! lately my entries banyak cite pasal bola. yang tak minat bola tu, never mind. yang dah komen tu, terima kasih banyak2.

entries related:
episode 3
episode 2
episode 1

bulan Julai ni banyak event yang berkait dengan bola. football and Liverpoolfc is one of my passion. and my incek comei too. undeniable.

  • 16th July 2011. another history has been created. 
  • untuk pertama kali, team favourite kami menjejaki bumi Malaysia since 1892. 
  • untuk pertama kali, kami menyaksikan sendiri team favourite kami ni beraksi di hadapan mata kami sendiri. 
  • dan pertama kali juga, kami bersama-sama memanjat Bukit Jalil, berenang dalam tin sardin LRT semata-mata untuk merealisasikan impian kami iaitu menyaksikan LiverpoolFC beraksi di stadium!

speechless!

  • bila menyaksikan betapa sesaknya di stesen LRT.
  • betapa bingitnya telinga dengan vuvuzela di stadium.
  • betapa bangganya bila melihat keadaan stadium yang diwarnai 87 000 lautan merah tetapi masih berjiwa Malaysia.

anies tak mo mengulas apa yang terjadi sepanjang perlawanan. rasanya pic yang ada ni can tell the whole story.

 nampak sangat LRT pon sokong team malaysia!



 keadaan @ LRT Bandar Tasik Selatan

 @ LRT Bukit Jalil


 SNBJ yang sangat2 happening!

 @ LRT Bukit Jalil



 outside the stadium. meh conteng muka!

 warm up


 terpaksa reda kena dok @ tangga. seat tarak!


 inside the stadium. amazing scenery!

 bukan anies sorang je ye yang kena dok @ tangga!



 inside the stadium. before kick off




 ...and the game is on. heat temperature!

 tengok bola dengan muka yang sangat serius. serius ke?

 0-1 - LFC leading by penalti

 1-1. safiq equalized


 end of the game


 thank you malaysian supporters! you are fantastic!


 outside the stadium. after the game


@ LRT Bukit Jalil. kembali sesak

  • terima kasih Standard Chartered yang telah merealisasikan impian kami.
  • terima kasih LFC kerana sudi memilih Malaysia untuk siri jelajah tahun ni.
  • terima kasih juga kepada semua yang memberi sokongan kepada kedua-dua team!
  • terima kasih + muaks untuk incek comei sebab sangat sabau menunggu.

anda memang best!
anda memang hebat!

Ian Ayre's statement: malaysia, we'll be back!
anies' statement: liverpoolfc, we'll be waiting!


sebagai penutup, terimalah video, yang sangat2 special, yang sangat2 mengharukan...


Yang Ni Pun Best Juga Taw!

13 Your Words of Lo♥e

  1. wooo...sgt stress blk keje mase arsenal main...giler jammed...compare to liverpool n chelsea xde la jammed sgt....

    ReplyDelete
  2. miss anies : ('',) lain kali datam lagi boleh pegi lagi,kan? ai tunggu Spurs datam sini...koh koh koh

    ReplyDelete
  3. woahh..tgk pun dh tau best..haha

    ReplyDelete
  4. anies.. ko mmg patriotik ler.. pkai baju biru.. hehehe.. boleh geng dgn gombal & safee..

    ReplyDelete
  5. yeahhh!!!!!!

    semoga diorang dtg lagi

    ReplyDelete
  6. wah die pg jugak...mmg best kalau tgk bola dekat stadium.huhu.

    ReplyDelete
  7. semoga liverpool tak tersingkir ke liga coca cola tahun ni..wahahha

    ReplyDelete
  8. ada hati nk merasa keseronokannya di stadium..tp apa leh buat...blm ada kesempatan ...huhuhu.

    ReplyDelete
  9. Maaf Kak Azie pun lama tidak sempat nak berjalan ke blog kengkawan.

    Wahhh ANIES sangat minat bola ya? Best tu dapat peluang sama-sama sorak kat stadium. Feeling dia sangat lain jika hanya tonton dan sorak di rumah, kan?

    ReplyDelete
  10. begitu semangat sekali nak tengok liverpool :)

    ReplyDelete
  11. liverpool...

    ouh yang main kat europa cup tuh.hurmm..

    ReplyDelete
  12. nape tak pakai baju merah heheheeeee

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆