Milky pudding

9:36 am

Tak de la gempak mana resepi ni.
sekadar gatal2 tangan je.
campak sana, campak sini.
bila siap and rasa macam boleh jual empunya resepi ni...
okey lettew kan...

bahan-bahan:
telur
susu pekat manis
susu cair
susu full krim (kotak)
esen vanilla
kismis
coklat cip

cara membuat:
pukul telur hingga kembang.
masukkan susu pekat, susu cair, esen vanilla dan susu full krim dan pukul hingga kembang.
kalau nak manis, lebihkan susu pekat dan begitu juga sebaliknya.
kismis ditabur di atas loyang (sebagai based)
tuangkan adunan ke dalam loyang.
kukus puding selama 1/2 jam.
sejukkan puding terlebih dahulu sebelum coklat cip ditabur.
simpan dalam peti ais.
kalau tak de kismis, anda boleh ganti dengan hirisan prune, coklat rice, ceri merah or apa2 yang dirasakan sesuai.
(nak letak kulit durian? boleh je...)


aiseh, tinggal 2 ketul je la...
sapa nak??

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

44 Your Words of Lo♥e

  1. terima kasih resepi
    boleh akak buat bekal untuk anak dara hujung minggu ni

    ReplyDelete
  2. boleh try ni...
    simple & sedap kan..

    * x der jadoh yerr kita.. x pe insyaALLAH pas2 ni la kot no.. ;)

    ReplyDelete
  3. milky2 ni cheqna kureng sket
    pepun blh try kasi org lain makan =)

    ReplyDelete
  4. assalam anies..
    mesti lemak berkrim kan anies..sume susu ada dlm tu..pudding2 cenggini mmg peberet ank2 akk..nak cuba la nnt..tq

    ReplyDelete
  5. Salam Perkenalan...

    cam menarik jew...bleh la cuba hujung minggu nie...thanks ya atas perkongsian...

    ReplyDelete
  6. gebu and cute je puding tu..mesti sedap kan wpun resepi campak2..

    ReplyDelete
  7. memang nampak senang...terima kasih

    ReplyDelete
  8. tinggal 2 ketul je..mesti sedap nih

    ReplyDelete
  9. saya nak tapi macam tak cukup je untuk saya, takpe saya ambik resepi sekali, boleh buat kasi pulun sampai cukup ek

    ReplyDelete
  10. Ummi kalau puding memang favourite Anies, sedap dan senang kan.
    Hehe.. tinggal 2 ketul je lagi, mesti sedap sangat tu

    ReplyDelete
  11. nyumnyum!! tapi xde masa nak buat dalam erti kata sebenar x reti nak buat walaupon ade resepi

    ReplyDelete
  12. Aku nak!!!...puding mmg kegemaran ku, haha..

    ReplyDelete
  13. simplenya....ni yang suka

    comelnya...

    ReplyDelete
  14. dah tinggal dua ketul baru nak snap yeeeeee

    ReplyDelete
  15. pandai masak ye...

    nnti nak cuba buat..

    ReplyDelete
  16. thanks for sharing..nampak mudah penyediaannya..nk cuba jugak!!

    ReplyDelete
  17. wah, macam best jerk resepi nieh...

    ReplyDelete
  18. p/s : anies nak datang kraf? akak ada di sini esok, kita jumpa k, pape call 0139826069. k

    ReplyDelete
  19. naseb xmeleleh air liur..haahha.. nak kena try nie..huu

    ReplyDelete
  20. ehem sedapnya puding tu..pos sikit ke p.klg..

    sori anies..mama bz sikit kebelakangan ni..hu2x..arini baru dpt lawat anies..

    ReplyDelete
  21. Wow!!! Looks yummy...
    Nak sikit boleh? ^^
    Nanti nak cuba juga la...
    Terima kasih atas perkongsian :)

    ReplyDelete
  22. hahha..apa lah tinggal dua ketul je....letak lah time banyak2...tu! huhuhuh....

    ReplyDelete
  23. 2 aje yang tinggal???nakkk! nakkk! nampak yummylicious laaa!

    ReplyDelete
  24. dua ketul pun dua ketul lah antar kat klang ye...

    ReplyDelete
  25. nk mintak tlng post kt sy bleh?..hehehe...senang jer nk buat cmni..kalo letak cheese msti lg sedap..

    ReplyDelete
  26. sedapnya resepi nie...boleh try nanti..

    ReplyDelete
  27. akak!! akak tak penah buat kek/kuih tau hehe

    ReplyDelete
  28. adeh.. menarik... tq kgsi resepi... cinonet aja kan lip ice tu... :)

    ReplyDelete
  29. nak buat... tapi 'perkakas dapur' tak mencukupi... huhuhu

    ReplyDelete
  30. Salam Anies,

    2 ketoi saja ka yang tinggai.....memang sedap sangat nih....Yang 2 ketoi tu Anies pos mai sini ja lah....he.he.he...

    ReplyDelete
  31. ehm nak gak buat... cam sesuai utnuk budak2ni...

    ReplyDelete
  32. balik penang nk try buat! tq! :)

    ReplyDelete
  33. aku suka puding sejuk2 cenggini...anak2 pun suka...

    ReplyDelete
  34. anis bleh bg sukatan tak? nureen nk try buat la.. :)

    ReplyDelete
  35. perghhh..dap urmmm
    nti bebila leh try neh...
    sedap sguh la tuh smp tgl
    2 jek heheheeeee
    pandai anies buat..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆