NZ: Apa terjadi d sana?

10:37 am

NZ? pe tu?
New Zealand? NO!
Nuclear Zone? NO!

bes tu pe dia?

NZ tu refers to NZ CURRY HOUSE...
oooo....haaaa...
da tau? bgs.. tp pe cite sbnr nyer?

yeah... bg yg da familiar.. seme tau tu restoran. bg yg giler bola.. seme tau tu port fans setan merah..TAPI, bg yg g tgk bola mlm td (final suzuki cup malaysia vs indon) haaaaa...tau! tau! ni mesti kes layan bola kt sana!


ye betol! well 1st of ol, well done kpd skuad Harimau Malaya! slps menunggu hampir 14 thn, akhirnya piala kebanggaan Asia Tenggara itu menjejakkan kaki di tanah air tercinta buat kali pertama. WELL DONE!

kami tiba kat NZ seawal 6.30 ptg. ni krn kami tau, kalu lambat o dtg lps maghrib SURE x de seat lg. tekaan kami mmg btol. smpi kt sn org da ramai. kebetulan pekerja NZ tgh pasang kerusi-meja, so kami dgn muka x tau malu, minta pak bangla tu pasangkan.



lps dpt seat, kami pon order la apa2 yg patut. alas perut. nnt da msk game, x lalu plak nk mkn. lps maghrib, org ramai dah banjiri NZ. kt dpn Carrefour ngan Wangsa Walk tu x yah ckp la..jammed giler! sbb ramai parking kete kt tepi jln...nasib la ko labu!


sebaik shj siaran d tayangkan, bergema 1 NZ tu dgn sorakan, tepukan dan nyanyian. yg kelalar nyer, bla camera hala ke fans o pemain indon, kedengaran bunyi 'boooo'. bla camera menghala ke ibuk-ibuk minah indon, diorg jerit ' buka! buka!'. dan x krg jg yg kena laser..hahaha...siap bw laser lg. muka si martikus tu la yg slalu kn tembak laser.

saat plg mendebarkan... part indon dpt penalti. senyap sunyi NZ ms tu. tp bla apek berjaya slmt kn bola, gegak gempita NZ dgn vuvuzela, mercun, wisel etc. gamat ya amat! lps tu siap ada pertunjukan bunga api. rajin bebenor puak2 ni..

lps msk 2nd half, NZ da mula kepanasan. dan kepanasan itu bertambah bla safie sali menghukum pertahanan indon dgn sepakan ala2 torres + messi. maka tertewaslah si markus poyo itu lalu sekali lg NZ menjadi gamat x hengat. ms tu br terasa tekak da kering dan sore plak da jd rawk!

w'pn indon dpt 2 gol kesian lps tu, tp yg ada kat NZ ni cool je. sebaik shj wisel penamat d bunyi kn, sekali lg bergema sorakan penyokong2 Harimau Malaya. dlm pd tu, suara2 nakal menjerit 'sok cuti'!!

sori u olz..x dpt nk snap pic sbb da terlalu gumbira.. korang tgk la kt paper ke, tv ke, youtube ke..kot2 nmpk gambar 3 makhluk tgh melompat2 kt NZ tu..tu la gak nyer kiteorg..hehe


credit: KOSMO


once again, tahniah! tahniah! tahniah!

articles2 best yg sempat anies baca. klik d sini, d sini, d sinid sini dan d sini.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

1 Your Words of Lo♥e

  1. dahsyat terkenal restoran ni ... mcm tu punya melambak pelanggan ...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆