March for blogger Time Traveller

12:00 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Selepas 2 blogger wanita terpilih (boleh bca kat SINI dan SINI), maka... untuk bulan lepas anies pilih blogger lelaki pula. ni baru kira adil dan saksama, kannn...😂


so, untuk Mac 2024 anies pilih blogger Time Traveller a.k.a En Afif. haa... tengok nama blognya pun kita dah sedia maklum yang En. Afif ni seorang yang gemar berjalan-jalan a.k.a melancong a.k.a mengembara😁😁


daripada info yang diperoleh di blog En Afif, hampir 50 (mungkin lebih) buah negara telah dijejakinya. 50 buah negara tu impian anies juga tu sebelum capai usia 50. insya Allah. kalau dapat lebih... Alhamdulillah rezeki.

nak selalu travel ni sebenarnya tak perlu tunggu jadi kaya or banyak duit. kita travel ikut kemampuan kita. ada RM100, travel cara RM100. ada RM1000, travel cara RM1000. mungkin ada yang nampak kita selalu travel. tapi hakikatnya perkara tu cuma berlaku sekali or dua kali setahun je. bukannya tiap-tiap bulan😁betul tak, En. Afif?

well... berkenaan dengan blog En. Afif, since namanya Time Traveller, semestinya 90% perkongsiannya terdiri daripada cerita jalan-jalan di tempat / negara yang En. Afif lawati. terbaru En. Afif share tentang pengalaman mengerjakan umrah.

haa... siapa belum pernah menunaikan umrah bolehlah terjah blog En. Afif ni. boleh kutip ilmu atau apa-apa info menarik sebelum ke sana.

banyak lagi benda yang anies nak tulis fasal blog En. Afif ni tapi anies rasa better korang sendiri yang baca esp kepada mereka yang belum pernah follow blog En. Afif ni. klik kat SINI untuk follow.

last but not least, untuk En. Afif nanti hubungi saya kat SINI ya. ada sedikit saguhati nak diberi.

well tu je laa perkongsian untuk hari ni.
thanks for reading
daa...

p/s BW sikit sikit..

Kisah Silam Untuk Masa Depan

17 Words of Lo♥e

  1. Saya sudah follow blognya, memang banyak sudah dia keliling ",banyak juga pengalaman menarik, selain itu orangnya juga ramah dan rajin blogwalking 👍

    ReplyDelete
  2. kan...seronok baca blogger yang share pasal travelling...lagi2 tgok gambar lawa2...nice sgt...sebab linda travel baik kg je selalunya...kikiki

    ReplyDelete
  3. hah byk tmpt dia dh travel ..sesuai dgn nama blognya

    ReplyDelete
  4. suka juga baca blog en.afif sbb byk info psl mcm-mcm tempat hehehe

    ReplyDelete
  5. Setuju ..
    Pergilah travel ikut kemampuan
    ada 100 buat cara 100, ada 200 buat cara 200.. jgn tunggu duit banyak baru nk pegi,masa berlalu xdpt kmbali usia x tunggu kita
    kenal diri,kenal org dan kenal alam

    ReplyDelete
  6. time traveller rajin mengembara

    ReplyDelete
  7. anies, pinjam sehatus 😁😁

    ReplyDelete
  8. suka blog ni... selalu baca dan tengok gambar.. mcm blog anies juga.. kisah pengembaraan yang tidak semua orang boleh pergi walaupun mampu pergi..

    ReplyDelete
  9. Selalu juga saya terjah ke blog En. Afif. Banyak perkongsian menarik di sana terutamanya bab travel menavrel.

    ReplyDelete
  10. Cuya selalu amazed mcm mana orang boleh travel banyak negara....

    CUya doa moga satu hari nanti Cuya pon berpeluang mcm tu hehe

    ReplyDelete
  11. Boa tarde de segunda-feira. Um início de mês de abril com muita paz, saúde e novas realizações de grandes projetos.

    ReplyDelete
  12. Seronok tengok orang travel sana sini. Best baca pengalaman beliau. Baru singgah blognya beberapa lepas. Tahniah blogger Time Traveller terpilih.

    ReplyDelete
  13. Ya betul, Afif banyak travel. Kami pun baca blog Afif, teruja nak ke South Africa beberapa tahun. Afif banyak share info.

    ReplyDelete
  14. Uy cuantos viajes. Te mando un beso.

    ReplyDelete
  15. So many items, thanks for your sharing Anie

    ReplyDelete
  16. encik afif ni cikgu kan kalau tak silap? zaty suka baca blognyaa.. penulisannya teliti and yuh boleh buat rujukan nanti kalau ada rezeki nak travel. XD impress sangat.. tahniahh encik afif !

    ReplyDelete
  17. Pernah ke blog beliau juga. Suka baca kisah travel beliau.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆