Walaupun tak dapat join GSC Popcorn Walk 2019...

10:19 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Kita merancang, tapi perancangan Allah lebih baik...

Ahad lepas, dalam 5.30AM dah keluar rumah dengan niat nak solat subuh kat Masjid UPM. hujan agak lebat pagi tu.

tapi... bila keluar tengok kereta...arghhh!!!! tayar pancit lagi?? aduhhh...

baru sehari sebelum anies hantar bengkel sebab tayar kena paku dan lepas tu tampal. tetiba pagi tu pancit lagi... apa masalahnya ni??

hampa tu tak yah cakaplah. masuk rumah balik, tunggu azan subuh then zzz. dalam pukul 8.00++ telefon bengkel. tanya Ah Yang (budak bengkel) kenapa tayar pancit balik.

then dalam 9.00++ Ah Yang datang dan gantikan spare tyre. lepas tu anies berdesup ke IOI City Mall, lokasi di mana GSC Popcorn Walk diadakan.

of coz bila sampai majlis dah berakhir. tapi para peserta dan urusetia masih ada lagi kat tapak lokasi.

tanpa berlengah, anies terus ke khemah urusetia. dengan adanya tag, maka dapatlah claim finisher medal.

sehari sebelum tu (lepas dah tampal tayar) anies dah datang untuk collect race kit. goodies pun diorang dah bagi siap2. so tak terkilan sangatlah kalau tak dapat goodies lain (pada hari program). hadiah lucky draw of coz laa tak dapat.

sayangnya... hadiah2 yang ditawarkan memang menarik termasuklah tab, handphone, mini ciller etc.

ni kerana, sponsor untuk GSC Popcorn Walk memang ramai. bila ramai sponsor, maka sesuatu event tu lagi bertambah meriah.

lepas dapat medal, anies terus ke GSC untuk menonton tayangan perdana The Angry Bird Movie 2 (tayangan perdana ni dah termasuk dalam yuran penyertaan GSC Popcorn Walk) baca di SINI.

apa2 pun terima kasih kepada pihak GSC Cinema kerana menganjurkan program ni. harap tahun depan ada lagi... walaupun tak dapat join, dapat goodies macam ni pun dah cukup syukur...

running shirt. material sama macam t-shirt biasa. so memang sesuai untuk dijadikan baju basahan...

string bag The Angry Bird Movie 2 dan pelbagai minuman ringan. ni laa punca bag jadi berat... sengal bahu kena pikul...😄😄

pelbagai voucher... nak guna dengan tak je... tapi mostly memang tak guna hahaha... so ada sesiapa nak voucher ni? kalau nak nanti anies pos.

tag dan tiket movie. dengan tag nilah, anies dapat claim finisher medal.

activity book, sticker and pamphlet... bila boring2 bolehlah dok mewarna buku aktiviti ni 😅😅😅

sebelum menonton, peserta diberi sebungkus pop corn dan sebotol air mineral (air mineral dah habis teguk)

The Symphony Walk (halaman IOI City Mall) venue untuk collect race kit...

suasana depan GSC sebelum menonton The Angry Bird Movie 2. anies pilih tayangan paling awal, pukul 11.00AM.

last but not least... finisher medal pengubat lara...

tu je laa nak share...
thanks 4 reading...

p/s anies belum habis BW...sabar ya...

daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

55 Your Words of Lo♥e

  1. walaupun tk dpt join walk tu tp masih dpt mcm2 brg tu ..okla..dpt plak tgk wyg juga ye

    ReplyDelete
  2. eyyy lawa ek medal dia..alhamdulillah, nasib baik juga dapat claim finisher medal tu...takpe lah, takde rezeki nak join aktiviti..yg penting kereta selamat dan jiwa juga selamat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa... bila fikir balik, mungkin ada hikmah di sebalik semua ni...

      Delete
  3. Belum ada lucky nak dapat lucky draw.
    Btw, popcorn finisher medal is so cute :) Congratz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy memang nak lucky draw tu nak tkr handphone baru hehehe

      Delete
  4. Aduhai... Tang pancit tue memang masalah besau... Tapi Sib baik leh claim medal untuk buat kenangan🏅🏅

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda plg sy x suka adalah tayar kena paku. rs nk paku kan je kepala org yg buh paku tu

      Delete
  5. kadang kadang kita dah rancang padat dan best tapi tulah tuu, perancangan tuhan lagi hebat kan😔

    https://sayesyadiya.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Kita hanya merancang..
    Tapi masih lagi berbaloi sebab anies dapat goodies, baju dan medal tu..
    Cantik baju dia.. Siap dapat tengok wayang.. memang ohsemlah..

    ReplyDelete
  7. ray dah lama x join ape2 run. sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom laa ray... buat sikit2 dulu lama2 nnt boleh join event lg besar

      Delete
  8. Replies
    1. bla byk sponsor mcm ni laa meriahnya goodies😆

      Delete
  9. Lihat kaosnya, jadi pingin edisi Chuck (yellow bird)..

    ReplyDelete
  10. walau apa pon hadiah tetap kene claim hehehe... done follow sini

    ReplyDelete
  11. Alahai xde rezeki tapi byk juga goodies dpt buat mengubat duka

    ReplyDelete
  12. Best join event macam ni, dapat macam-macam. Zumal ada kawan ni dia memang akan join run event yang ada kat Perlis. Kat office penuh gantung medal dan topi

    ReplyDelete
  13. menarik ni, anies.
    angry bird plak tu :)
    medal nyer comel hi hi hi hi...
    wah. nak kuar movie baru ekk?
    mesti ijat ajak gi ni nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah 29hb aritu kuar wyg. g laa tgk mmg 👍

      Delete
  14. memang betul la..

    apa-apa yang kita rancang tdak menjadi dan hikmahnya..

    bersyukur la tiada kejadian buruk berlaku

    ReplyDelete
  15. Wahhh.. Yang ini best, dapat macam-macam tu.

    ReplyDelete
  16. lihat baju kaos warna kuning Angry Birds ya mbak anies?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan. itu official colour of the organizer - GSC Cinema ;-)

      Delete
  17. Disana sudah mulai hujan ya, tapi tetap semangat join event,..btw t-shirt nya keren

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk penghujung ogos memang akan kerap hujan, mas...

      Delete
  18. nasib baik masih bisa claim semua benda di atas, kenapa ya bisa seperti itu kendaraannya

    ReplyDelete
  19. congratz Cik atas medal apresiasi yang bisa mencapai finish

    ReplyDelete
  20. Medal dia cantik.. takpelah dah takde rezeki nak join larian, tp atleast berjaya smpi juga dan dpt gear apa yg patut.. baju tu pun ok juga tu.

    ReplyDelete
  21. sygnya tak dpt join.. apapun ada hikmah tu. cantik baju dgn medal. best tak angry bird? tgk trailer kelakar

    ReplyDelete
  22. Ada hikmahnya anies x dapat join.. tp dapat medal n goodies beg pun dah seronok kan..hehe 😁

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆