Singgah That Last Slice @ SS15 Subang Jaya

10:21 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Alang2 dah sampai Subang Jaya why not singgah sekejap kat sini sebab tekak rasa nak makan kek.
so, apa lagi? marilah Google lokasi.

rupanya lokasi That Last Slice (TLS) ni senang je. ia berhadapan AEON Big Subang Jaya. senang cakap, dekat dengan Subang Parade. ia berada di deretan shop lot. landmark nya 7Eleven.

btw, anies kenal kedai pastry ni pun sebab IG. bila tengok kek dan pastry yang dihasilkan TSL ni, memang menggoda nafsu. nampak cantik, sedap dan berseni!

nama kek ni adalah Vanilla Bean Cake with Pistachio Cream Cheese and Raspberry Cream Cheese center. hambik ko punya panjang nama dia. tapi rasa dia macam mana? perghhh memang terbaik👍👍👍👍 tak tipu! cukup rasa! dari krim sampailah kek, perfecto! dan paling penting, tak manis! puas hati yakmat!!! dan sangat2 recommended kat korang kalau datang ke TLS. nak beli sebiji kek pun boleh tapi korang kena order dululah...

ni namanya Earl Grey mini cake with Lotus Speculoos Cream and Caramel chocolate ganache. Topped with Lotus biscuit crumbs and pretzel. ni pun sedap. kalau tak kerana ada orang, memang boleh sekali ngap je mini cake ni hahahaha

overall, memang puas hati dengan dessert TLS. insya Allah, ada rezeki nak repeat lagi. banyak lagi dessert TLS yang menggoda jiwa.

TLS terletak di tingkat atas. since tak ada signage, anies snap pintu masuk je. make sure korang tekan loceng dulu baru pintu akan dibuka. beroperasi dari Selasa - Ahad (11am - 7pm). Isnin tutup.



okey tu je nak share...
thanks 4 reading..
daaa

Kisah Silam Untuk Masa Depan

70 Words of Lo♥e

  1. Alaaa...terus rasa nak makan kek laaa...

    ReplyDelete
  2. Wah koq begitu ya apa karena masih renov sehingga tak ada tanda di pintu
    Dilihat makanan nya kenyal kenyal enak

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan renov mas, tapi memang tiada langsung signage nya hehe

      Delete
  3. wah sedapnye kalau bisa makan disini, serase menikmati hidup. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  4. kalo kek rs xmanis ni mmg sedap!
    alahai.. terliur plak.. haha

    ReplyDelete
  5. jadi ngiler lihatnya, dua2nya yummy ada cokelat dan creamnya

    ReplyDelete
  6. Vanilla Bean Cake with Pistachio Cream Cheese and Raspberry Cream Cheese centernya sangat menggoda jiwa kak, looks yummy. Di Malaysia masih ada 7Eleven ya kak? Di Indonesia sudah tak ada 7Eleven

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah? di Indonesia tiada 7E? di sini 7E terlalu banyak. tak terhitung

      Delete
  7. cake ini terlalu buat terliur tak nak lewatkan peluang bila ada ada cake secantik ini, jom terjah

    ReplyDelete
  8. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete
  9. Salah banget bukanya jam segini, jadi selera deh jadinya :D

    ReplyDelete
  10. Nama kue nya kok panjang amat. Jadi penasarn seperti apa ya rasanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik tidak minta dieja nama keknya hehehe

      Delete
  11. Masuk sini terus terliur. Dahlah perut tengah lapar nih...
    The vanilla bean cake nampak sangat2 tempting!

    ReplyDelete
  12. Nama kek sedap tu panjang betul lah, tapi sekejap je dah hilang di mulut, dan tak cukup lah satu slice tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah... tapi memang betul. tak cukup 1 slice waaaaaaaaaa

      Delete
  13. kalau sedap memnng betbaloi untuk dicuba...

    rupa sahaja sudah cukup menatik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu sedap boleh repeat kalu xsedap xsinggah lg😆

      Delete
  14. Cakenya bikin perut lapar.... mudah-mudahan tambah rezeki, biar bisa makan cakenya lagi. hehehe

    ReplyDelete
  15. Dedua nampak sedap huhuhu...

    ReplyDelete
  16. alaaa orang dala da lama x blogwalking sini.. skali mula blogwalking dia tayang gambar kek pulaaaaaak dah. hahaha.. saja je kan..

    ReplyDelete
  17. Wow, nama dia fancy habis :D

    ReplyDelete
  18. Subang Jaya negara bagian mana ya.... Maaf deh mau tau. Sepertinya menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam selangor. bersebelahan Petaling Jaya

      Delete
  19. Oh why oh why, that cake looks so yummy, apalagi yang vanilla cake, I want it. Kak Anies... semoga Kakak menikmati kue-nya ya...

    ReplyDelete
  20. Nama desert semua panjang-panjang. Ala-ala masterchef gitu, hehe.
    Btw, dah lama tak merayap blog. Dah salin kulit blog cantik =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih... masih sama laa....x salin kulit pun hehehe

      Delete
  21. Enak sekali ya kak pastinya, apalagi sudah capek perjalanan pasti tambah nikmat menikmati dessertnya

    ReplyDelete
  22. Tudiaa nama kek bukan main panjang...tengok gambar ja pun cheq dah dapat agak rasanya rich flavor 😋👍🏻

    ReplyDelete
  23. sekali-sekala nak manjakan diri dgn makanan manis mcm ni.

    ReplyDelete
  24. Wah tergeliat lidah nak menyebut nama kek tu

    ReplyDelete
  25. Fuhhh.. sedap ni.. mmg sedap :) :)

    ReplyDelete
  26. Pergh!! Nama dia.. kemain lagi..

    ReplyDelete
  27. Tengok pun dah nampak sedap kek tu..lapar pulak tetiba. Waaa..

    ReplyDelete
  28. sebab lapar ray dtg sini tgk makanan hahahahha. kite tlg akak menabung lg hari ni. esok pulak next trip hehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆