My #SaturdayVibes @ The Hyacinth Cafe, Saville Melawati

9:43 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Rindu sebenarnya nak makan kat sini. mula2 rasa macam malas nak singgah sebab bimbang pelanggan ramai. tapi bila masuk je... masih ada seat kosong. so, terus je lah order macam biasa.

kali ni nak makan yang simple2 je. yang penting kenyang (sebenarnya dah kelaparan yakmat dan tak sempat nak lunch)

so, anies order...

brownies. dia punya 'pahit' coklat tu memang terasa sangat tapi tak boleh nak stop once dah masuk mulut. acaner tu??

chicken pie. sangat2 sedap. dah habis baru terasa menyesal sebab makan satu je. hehehe...

bila makan benda manis ni, earl grey tea semestinya jadi pilihan... ahhh... hilang dah rasa pahit coklat brownies tadi haha..

lokasi cafe ni senang je. terletak di Saville Melawati Condo, Kampung Klang Gate, KL. tak sesat punya laa kalau guna Waze / Google Map..

okey laa tu je nak share. 

thanks 4 reading... daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

45 Your Words of Lo♥e

  1. cafe org have2 ni..hihi..amboi kata pahit..igt xhabis dah.. baru nak mtk skit. Best jgk layan tekak skali sekala..:)

    ReplyDelete
  2. tk suka la kalo brownies pahit hehe

    ReplyDelete
  3. Walla! hidang pun pakai portmeirion plate. Berganda la sedapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke? hehehe sy mkn je x tgk pun pinggannya heheeh

      Delete
  4. Suka banget sama brownies. Kalo lebaran selalu bikin brownies hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. di sini ngak perlu tnggu lebaran hari2 blleh mkn brownies😄

      Delete
    2. Hihi kalo hari-hari biasa sibuk dg urusan lainnya hehe. Kalau beli kurang puas makannya😂😂

      Delete
  5. Sepertinya tak cukuplah sekali saja menikmati tempat ini :D

    ReplyDelete
  6. Macam pernah dengar Hyacinth Cafe ni. Ni cafe yang ramai Instagrammers selalu pergi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tau laa pulak psl tu tp tmpt ni mmg glamer jg laa

      Delete
  7. WAH SEDAPNYA TU..SEMALAM KELUAR KL BELI BEBERAPA JENIS KEK KEGEMARAN...

    ReplyDelete
  8. ini sih bukan rindu lagi kalau lihat kuenya... bisa jadi doyan mbak...
    jadi laper saya lihatnya mbak...

    ReplyDelete
  9. nampak macam cantik je dalam tempat tu anies..

    ReplyDelete
  10. cafe dia nampak vintage.. Menarik lepak sambil membaca nie.. menu pun menarik..

    ReplyDelete
  11. makanan yang ekslusif ..

    untung la kalau dapat pergi

    ReplyDelete
  12. Tak pernah gi lagi. Boleh masuk dlm list kalau jalan2 area sana

    ReplyDelete
  13. Alahai..dah la orang tengah puasa ni. Lepas tengok lama2 kat gambar brownies baru teringat puasa..telan airliur la..

    ReplyDelete
  14. ermmm saya bljr gombak jarang keluar tau pon Melawati Mall >.<

    ReplyDelete
  15. hello beiibbyyy ,,,,,,
    ni kita bocorin sdkt rahasia yaaaa,,,hmmm,, ap ya kira"? hehehe
    RAHASIANYA ,,,, ad promo loh di WWW.FANSBETTING..CO
    nah untuk itu bisa langsung add aj kontak kmi dan bertny" lebih lanjut untuk info PROMONYA ya
    >>>fansbetting<<<BBM : 5EE80AFE ^o^
    WA @ +855 963 156 245
    line @ fansbetting
    wechat @ fansbetting
    bersama dengan kami CS fansbetting
    kami ucapkan semat siang dan selamat beraktifitas ya guyssssssss thankyouuuuu ^O^

    ReplyDelete
  16. Terus lapar tengok chicken pie tuh

    ReplyDelete
  17. kenyang keeee makan ituuu ja..??? kalo kelaparan sangat memang xleh ciput tu. mau nasik jugak =P

    ReplyDelete
  18. Brownies tu bittersweet eh rasanya.. saya suka mcm tu. Jap lg mmg nak ke tmn melati, rasanya boleh lajak cari juga ni nanti.. terbuka pula selera bw pagi2 ni haha :D

    ReplyDelete
  19. D4sekLi hang out pekena benda nie memang marveles

    ReplyDelete
  20. bab nk masuk kl ni kadang2 pk 2 3 kali sbb malas nk hadap jammed. acane tu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆