Tayangan istimewa Hide And Seek Minako

10:54 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sinopsis:

Majlis reunion bekas sekumpulan pelajar dilanjutkan dari restoran ke sekolah lama mereka. semua ini atas idea Vindha. apabila mereka tiba di sekolah, Vindha memberi idea agar mereka main sorok-sorok dengan ritual memanggil roh menggunakan patung yang katanya, permainan ini sangat terkenal di Jepun (Vindha adalah graduan lulusan dari sebuah institusi pendidikan di Jepun)

namun permainan yang pada mulanya dianggap suka-suka bertukar tragedi apabila hantu Minako memburu seorang demi seorang. Minako menjadi bertambah ganas apabila berjaya menguasai kawan-kawan Vindha seorang demi seorang.

air garam digunakan untuk melumpuhkan Minako tetapi tidak berkesan. sebaliknya Minako terus galak memburu mangsa.

apa terjadi kepada semua bekas pelajar itu? siapa sebenarnya Minako?

komen:

sebenarnya anies tak tahu nak cakap, filem ni seram ke tak hahaha... jujurnya, tahap 'keseraman' filem ini 55% sahaja. ni bagi anies laa ya. bagi orang lain anies tak tahu.

so untuk filem ni, bagi anies kalau nak santai2, nak release tension, silalah tonton filem ini. turut diselitkan elemen lucu tapi tak adalah sampai terbahak-bahak.

so, daripada ⭐⭐⭐⭐⭐anies bagi ⭐⭐. filem ini akan menerjah seluruh pawagam tanah air bermula esok, 28 Februari 2019.


sebenarnya KGS kasi anies 4 keping pass. cuma 2 keping je yang sempat snap. yang bergulung putih tu, poster Hide And Seek Minako. gambarnya sama macam pass premiere. btw terima kasih KGS atas pass ini... (malas nak rotate gambar)

bila masuk panggung, skrin ni tak berubah2. hampir setengah jam juga menunggu kenapa jadi macam ni. skrin rosak ke? rupa-rupanya....

tunggu kedatangan sebahagian barisan pelakon2 Hide And Seek Minako. mereka didatangkan khas dari Jakarta untuk sama2 menonton premiere di Malaysia... maaflah, anies memang tak kenal diorang ni walaupun salah seorang pelakonnya orang Malaysia...

trailer. credit video.

selamat menonton.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

40 Your Words of Lo♥e

  1. exclusive sungguh tayangan ni..siapkan datangkan plakon dia lagi..klau cik nor siap mtk nak selfie lagi dgn plakon dia..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun x tau jg mulanya ms smpi tu tgk ramai berkumpul rupanya tgh tggu artis

      Delete
  2. Bunyi review macam tak best je ni Anies..hehe.. Tapi bajet filem tinggi nih siap bawak datang pelakon2 ke Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ckp x best nnt spoil kn org yg nk tgk pulak hehehehe

      Delete
  3. Boleh juga di tonton karena berhubungan dengan budaya jepang. Jadi nambah deh pengalaman tentang jepang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya tapi part budaya tu tak banyak scene nya mas...

      Delete
  4. ooo ingat citer Jepun ... citer Indon rupanyer

    ReplyDelete
  5. Itu juga kegemaran saya, yang suka iseng memanggil jin-jin. Repotnya ya seperti itu, jika jin itu bandel, alias nakal tidak mau keluar dan pergi. Kalau saya dengan sempuran air putih, bukan garam.

    ReplyDelete
  6. SELAMAT MENONTON DI PANGGUNG ESOK..

    ReplyDelete
  7. Assalaam anies....sapa pelakon malaysia tu..?

    ReplyDelete
  8. Sepertinya seram. Yang berbau darah tu bikin merinding soalnya Bintang takut darah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. so mbak jangan tengok ya hehehe

      Delete
    2. Tapi suka dengan film yang seperti ini. Seru dan menantang hihi

      Delete
    3. ok jangan tengok pada tengah malam nanti tak boleh tidur ;-)

      Delete
  9. kalau tak silap, filem ni dah ditayangkan di Jakarta 2 tahun lepas.
    Agaknya la...

    ReplyDelete
  10. ntah bila la di kelate akan dibuka pawagam kembali. huhuhuhu....

    ReplyDelete
  11. tgk gambar pun dah seram.. hehe

    terima kasih kerana selalu singgah di blog ejulz https://ejulz.blogspot.com/2019/03/senarai-pengomen-tegar-feb-2019.html

    ReplyDelete
  12. Tajuknya macam cerita Jepun sekali dari seberang ye Anies.. Siap ada para pelakonnya sekali..

    ReplyDelete
  13. cinta yang seram begini memang tak berani sangat tengok kecuali kena paksa..

    kalau tengok pun tutup mata dan telinga hahaha

    ReplyDelete
  14. Aritu jeling2 juga cerita ni sebelum pi cinema tapi macam biasa takleh tengok sebab ada si kecik. Sekarang lepas baca review rasa alhamdulillah syukur tak tengok cerita ni :D

    ReplyDelete
  15. Kawan saya cakap pun tak seram sangat.

    ReplyDelete
  16. Alah.. dah tau tak brape seram, tunggu kluar kat astro jelah hehee

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆