My #SaturdayVibes @ Cake Jalan Tiung

10:21 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sebenarnya tak rancang pun nak ke sini tapi sebab kafe kat Subang Jaya tu tak buka lagi (tak faham betul. dalam Twitter beritahu pukul 11.00 pagi dah buka. ni dah pukul 3.00 petang tak buka2 lagi... ishhh!), so anies terus drive masuk Shah Alam.

Alhamdulillah, trafik pun smooth je. (tapi OTW balik, hujan lebat macam nak banjir!)

tapi bila kaki jejak tangga, kedengaran suara-suara orang bersembang dalam kafe. alamak, tak dapatlah nak melepak kat sini. kena tapaulah nampaknya...

tapi, masa nak order, nampak ada meja kosong. so terus ubah niat walaupun suasana kat situ hingar bingar (mungkin baru selesai buat majlis kot). but who cares? janji dapat makan, lepak and relaks!

so, anies order...

salted caramel cake. waduhhhh siapa yang tak suka kek manis2 silalah try kek ni. anda pasti tak menyesal.

niat di hati nak try milotabursaurus tapi dah habis. jadi tinggal creampuffsaurus je. tak apa laa... janji dapat makan. dan ni memang dessert wajib bila korang dah sampai CJT.

tengok tu dia punya lush smooth vanilla bean custard.. tengok gambar je dah terliur... ish kacau kacau! macam kena pergi lagi je ni? adehhhhh

last but not least, minuman ni namanya Tea-ra gebu. rasanya macam lemon tea tapi bukan lemon tea. sesuai sangat pekena dengan kek untuk hilangkan rasa muak. sambil lepak2, baca novel. perghhhhhhh nikmat Tuhan mana yang kau dustakan?

nak tahu mana lokasi CJT?

CJT ada 2 cawangan. satu kat Menara Naza TTDI Shah Alam dan satu lagi yang anies pergi ni, terletak kat belakang pejabat RISDA Shah Alam. then carilah Restoran Ani Sup Utara. CJT terletak di tingkat atas...

Instagram CJT, klik SINI.

okey tu je nak bebel hari ni.
thanks 4 reading..

p/s BW sebelah petang

daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

49 Your Words of Lo♥e

  1. alaaa dia tayang dessert pulak daaaan terlio ni. yang custard tu pergh !!
    dala nampak gebus gebas. i suka semua kek.. janji icing tak banyak sangat =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom laa trn sini kita layan creampuffsaurus ;-)

      Delete
  2. pantang btul mask sini..asyik tunjuk gambar kek jer..bakar tau blog ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. helo polis ada org nk bakar blog sy. nama dia cik nor. tlg tangkap dia

      Delete
  3. Wow...nampak menyelerakan cake itu..🍰🍰

    ReplyDelete
  4. Tak pernah cuba kek tak manis-manis ni hiks! sedap ea??

    ReplyDelete
  5. Hohoho.. creampuffsaurus tu nampak sangat mengancam dan menggoda.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tgk blk terliur jg😆

      Delete
    2. hahaha.. meleleh-leleh sos dia.. memang boleh buat air liur pun meleleh-leleh gak.. hahaha

      Delete
    3. tgk gmbr je dah terliur ni kan pula kalu ke sana kannnn hehehe

      Delete
  6. SEDAPNYA KEK MEMANDANG SAJALH XDAPEK DEN NK JOMPUTNYA HEH..HEH

    ReplyDelete
  7. Fuhh sedapnya tengok cake tu.. klu singgah petang2 pekena cake tu pun menarik juga ni :)

    ReplyDelete
  8. cream dia memang puas hati sangat!!!!

    ReplyDelete
  9. That creampuff nampak sangat sedap.

    ReplyDelete
  10. Mantap ni Salted Caramel Cake-nya kak.. Jadi penasaran dah sama rasanya :D

    ReplyDelete
  11. Pergh... menduga akal betul gambar creampuff tu 😂...

    ReplyDelete
  12. Nampak sedap tu. Dah ler tgh lapo nihhh

    ReplyDelete
  13. Ya Allah tertengok gambar kek tu pepagi ni..haish..dah la lapar ni..

    ReplyDelete
  14. Tengok gambar makanan tu terliur juga dibuatnya.

    ReplyDelete
  15. Lihar roti atau cakenya tampak lumer sekali, benar-benar menggungah selera. Jadi lapar nih. Pesan delevery dong

    ReplyDelete
  16. pagi2 tgk kek.. haha nasib baik dh mkn serabai. hehehe

    ReplyDelete
  17. vanilla bean custard nampak sedap

    ReplyDelete
  18. menyelerakan..

    sekali dalam sebulan boleh la kot kalau untuk saya..

    kalau tak sekali dalam seumur hidup hahaha

    ReplyDelete
  19. Ya Allah sekali tengok bean custard tu pepagi time lapar camni..sabo je la..

    ReplyDelete
  20. Tampilan leleyan Lush smooth vanilla bean custard itu ... hmmm, bikin mendadak pengin ngemil lagi, kak ...

    Aku kalau disuruh ngabisin 10 cake langsung, hayooo ajaaa ...
    Hahahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaya kalau saya ajak mas makan sekali😆

      Delete
  21. hello beiibbyyy ,,,,,,
    ni kita bocorin sdkt rahasia yaaaa,,,hmmm,, ap ya kira"? hehehe
    RAHASIANYA ,,,, ad promo loh di WWW.FANSBETTING..CO
    nah untuk itu bisa langsung add aj kontak kmi dan bertny" lebih lanjut untuk info PROMONYA ya
    >>>fansbetting<<<BBM : 5EE80AFE ^o^
    WA @ +855 963 156 245
    line @ fansbetting
    wechat @ fansbetting
    bersama dengan kami CS fansbetting
    kami ucapkan semat siang dan selamat beraktifitas ya guyssssssss thankyouuuuu ^O^

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆