Terima kasih daun keladi kak PI!

12:00 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Rabu lepas, tetiba member hulur sampul. eh, apeni?

bila tengok tulisan, hmm... dah boleh agak dah siapa pengirimnya...

terima kasih banyak2 kak PI! ni buku ke 5 (rasanya) anies terima daripada kak PI atau kak Paridah Ishak sejak kami 'berkenalan' menerusi alam maya ni.

kak PI ni orang sastera, tau! bukan sahaja pandai tulis novel tapi juga boleh tulis puisi, pantun, sajak, gurindam dsb. mungkin kak PI juga boleh tulis lirik kalau ada yang nak sentuhan beliau... betul tak kak PI? ;-)

secara ringkas, judul2 puisi yang terkandung dalam buku ni hasil sentuhan kak PI:

  • Seraya Mengerdip Mata
  • Melucut Ego
  • Kurungan Alogia
  • Kayu Kayu Pancang Itu
  • Pipit Dan Enggang
  • Pantun Seloka

fuh... tengok judul je dah seram sejuk. bukan sebab takut tapi sebab 'bahasa sastera' ni... salute lah kak PI!

so, what are you waiting for? silalah follow blog kak PI ni.


kalau nak dapatkan buku ni pun, mungkin boleh tanya terus kot kat kak PI. sebab kalau nak cari kat kedai buku, mungkin tak ada. tapi kalau pergi kedai buku @ Menara DBP mungkin ada kot... ni nombor ISBN buku: 978-967-14571-6-0

thanks 4 reading...

happy weekends!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

17 Your Words of Lo♥e

  1. Tahniah.
    PI memang berbakat besar dalam penulisan sastera.

    ReplyDelete
  2. wahh..seronoknya. berpuitis lah lepas ni anies dalam blog . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. segan... nnt kak PI senyum simpul tgk sy berpuitis

      Delete
  3. Hijau covernya.. sejuk mata memandang..

    ReplyDelete
  4. Wow..uniknya dapat kawan yang pandai sastera ni. Mesti bila berjumpa lagi best, ayat dia mesti power kan..

    ReplyDelete
  5. ha'ah previous entry pun ada baca juga anies dapat hadiah dari kak pi! Bestnya :D

    ReplyDelete
  6. tahniah dapat buku daripada Kak Pi

    ReplyDelete
  7. ALHAMDULILLAH...TERLAMBUNG TINGGI DGN PUJIAN ANIES...JATUH SAKIT TU...TKSH ANIES SALAM IDILADHA ANIES N FAMILI

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah... kak PI ni mmg org sastera, dihormati dan berintelek tinggi. Semoga ukhwah sentiasa diberkati.. aamiin.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah...
    Karya Kak PI memang semuanya best. Semoga persahabatan berkekalan.

    ReplyDelete
  10. terbaek.. mmg org sastera ni..

    ReplyDelete
  11. kak PI yg dikenali memang penuh dgn sasteranye....

    ReplyDelete
  12. banyak juga nis dpt.. seronok tu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆