Sleeper bus, good bye Siem Reap, hello Phnom Penh!

12:52 pm

✿...السلام عليكم✿

Rasa kejap sangat berada di Siem Reap (SR). memang tak puas berada kat sini. rasa macam baru sampai pagi tadi, malam ni dah nak balik. tapi apakan daya, kami kena beredar juga bagi melengkapkan itinerary kami kat Cambodia ni.

sebelum tu, kami dah minta jasa baik Salim untuk belikan kami tiket bas ke Phnom Penh (PP). harga tiket bas (sehala) USD12 seorang. masa perjalanan lebih kurang 7 jam. kami sengaja pilih perjalanan malam sebab kami boleh 💤💤💤 sepanjang jalan😆😆😆

bas kami bertolak dari SR pukul 11.00 malam. jenuh jugak laa nak tunggu. sebelum tu kami sempat merayau kat night market, yang memang tak jauh dari stesen bas.

kira2 sejam sebelum berlepas, barulah kami bayar service Salim sepanjang kami berada di SR ni. overall, kami memang puas hati dengan layanan yang Salim berikan.

so, kepada kawan2 yang nak pergi SR kelak, boleh hubungi Salim ni. just WhatsApp je dia. boleh guna BM or BI. tapi make sure korang guna BM yang proper. bukan BM dak2 wicet or BM versi alien ye. nanti Salim tak reply, ko pulak yang meroyan. jangan cakap anies tak payung ya😆😆😆

SALIM TOUR GUIDE MUSLIM @ SIEM REAP, CAMBODIA +85578996840

tiket bas

ni laa basnya... yang akan bawa kami ke PP... jenis yang punctual. tepat pukul 11.00 dah bertolak...


kat hujung kaki 'katil' bas...

ni mesti nina punya keje. orang tengah syok buat taik mata, dia sempat snap pic ni hahaha... selesa tau tidur dalam sleeper bus ni walaupun sedikit sempit. dan tak terasa langsung perjalanan yang jauh. bas berhenti rehat pun tak sedar. mungkin sebab kami terlalu letih kot. tu yang tidur mati. tau2 dah sampai PP.

Put punyalah happy sebab dapat tidur lena. orang kat sebelah tu memang tak ada perasaan hahaha

Alhamdulillah... dah sampai PP. kami tiba dalam pukul 4.30 pagi. rasanya bas kami tu laju bak Concorde. selamba je dia redah. masa ni dalam tuk tuk kawan Salim. OTW ke hotel. early check in hari tu.

pkey... tu je sharing hari ni... maaf, belum sempat nak BW... 

thanks 4 reading...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

25 Your Words of Lo♥e

  1. JAUH PERJALANAN XTERASA SBB BOLEH TIDUR NYENYAK DLM BAS HINGGA SAMPAI DESTINASI YA ANIES BEST TU

    ReplyDelete
  2. Perjalanan malam dengan bis dengan waktu tujuh jam pasti ngantuk ya, biar sempit terlelap jugalah
    Sampai tujuan dengan selamat bersama SALIM TOUR GUIDE MUSLIM

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. sudah kepenatan sepanjang hari dapat tidur lena sepanjang jalan

      Delete
  3. Bestnya bas ada katil mcm tu.. tak pernah merasa lg naik :)

    ReplyDelete
  4. wahhh..aku suka bus tu punctual...aku kalau travel cukup pantang apa2 benda yang lambat...pernah dulu aku marah supir masa kat Jogja sbb dia lambat...fikir2 balik kesian pulak....sapa suruh lambat...masa itu emas tau dak..haha...

    ReplyDelete
  5. Boleh tido baring macam tu ke..wah..syoknya

    ReplyDelete
  6. syoknya dapat pengalaman mengembara macam ni.sekali dapat tidur tu memang lenalah

    ReplyDelete
  7. lena ka tu..
    yaya pernah tido dlm keretapi tu..
    kt msia bas tido cenggini bkn ade pon kan...ke ade???huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lena yaya. tido mati.😆 kt mesia xde bas ni

      Delete
  8. jomm p lg hahaha.. syok tidoq smpai tak sedar. kita ber4 pulak org last turun hahaha 😆😆😆

    sedap peluk akmar

    ReplyDelete
  9. nasib nina snap gambaq tidoq kalau tak hmm melepas moment2 indah. asal entri PP nmpk sikit je nis

    ReplyDelete
  10. Bagus sekali interiornya busnya cocok untuk pergi jalan-jalan wisata

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆