JomRun Merdeka 5KM Fun Run 2019

9:42 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Outdoor event pertama untuk Ogos 2019...

anies join event ni sebab yuran penyertaannya murah. lagipun rasa macam dah lama je tak exercise lebih2 lagi selepas melantak macam2 jenis daging korban hehehe... salahkan daging korbanlah pulak...

event ni berlangsung kat Setia Eco Glade, Cyberjaya. dalam pukul 5.30 pagi dah kena keluar rumah sebab anies belum collect race kit.

supposed collect race kit sehari sebelum event. tapi sebab malas nak pergi 2 kali, so bertabahlah kalau kena bangun awal.

event kali ni nampak meriah sebab ramai yang join. anies anggarkan mungkin lebih 1000 orang yang join. yelah... yuran murah. so ramailah yang nak join.

event dimulakan dengan acara berzumba. yang kelakarnya, bila lagu2 biasa diputarkan, semua peserta macam tak bermaya je berzumba.

bila lagu Black Pink 'Kills This Love' berkumandang, tiba2 semua bersemangat hahaha...

then, flag off pukul 7.44 pagi. route kali ni taklah mencabar sangat. landai je. lepas tu anies rasa 5KM tu macam tak sampai je. rasanya dalam 4KM je kot...

tiba je di finishing line, macam biasa collect medal dan refreshment. since tak ada apa2 acara menarik, anies pun terus angkat kaki...

running shirt yang bercirikan kemerdekaan. ada bib sekali. tapi malas nak snap😆😆

apa lagi kalau bukan peserta sedang berzumba...

flag off...

Alhamdulillah cuaca sangat baik pagi tu walaupun pada mulanya mendung... sorry ya gambar kelabu asap je... hp lama macam tu laa....

suasana lepas tiba di finishing line...

kena beratur tau kalau nak bergambar kat sini. tak kose laa anies nak q panjang semata2 nak bergambar kat sini😆😆

last but not least... finisher medal yang patriotik gituuu...



so, sekali lagi anies nak beritahu. kalau anies tak BW ke blog korang tu, maknanya blog korang ada masalah seperti di atas. tolong check ya kawan2 blog korang tu...

okey tu je nak share hari ni...thanks 4 reading...daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

62 Your Words of Lo♥e

  1. rajinnya join aktiviti macam ni ...

    ReplyDelete
  2. Cantiklah madel dia tu.. Adoi.. geram je tengok Anies hsare pasal fun run ini.. Hopefully one day akan dapat joint juga.. hehehe

    ReplyDelete
  3. menarik medal nyer.
    begitu patriotik :)
    aida lom ada fun run nak join, anies.
    sebab masa x brape nak ada weekend.
    anak2 memcm hal! ibu nak run pun payah!
    oktober nanti ada 2 - fun walk & fun run.
    in shaa Allah...

    ReplyDelete
  4. menarik medal nyer.
    begitu patriotik :)
    aida lom ada fun run nak join, anies.
    sebab masa x brape nak ada weekend.
    anak2 memcm hal! ibu nak run pun payah!
    oktober nanti ada 2 - fun walk & fun run.
    in shaa Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la tu. anggap sbg permulaan! chaiyok chaiyok!

      Delete
  5. Eh cantiklaaa tshirt dan medalnyaa...hidup gaya sihat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin tu jg tarikan yg buat ramai nk join

      Delete
  6. Kalau dipikir-pikir boleh juga fun run-nya. Soalnya medali-nya unik, terus kaosnya bagus juga..

    ReplyDelete
  7. yang penting happy dan dapat sihat

    tak menang tak de masalah.

    tapi jika kemenangan amat diperlukan why not all out

    ReplyDelete
  8. Syok dapat join larian2 ni kan.. Yesss kenapa error 404 tu kacau byk sekarang ni.. Macamana nak fix ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtau laa sis. pemilik blog yg kn handle hal ni

      Delete
  9. Congratulation dapat medal patriotik :)

    ReplyDelete
  10. Wah! dapat medal lagi.
    Tahniah! Anies.
    kat Seremban pun ada FunRun Merdeka tapi waktu malam bila tarikh tak ingat pulok!

    ReplyDelete
  11. Bestnyaaa! Medal dia bagi pun cantik!

    ReplyDelete
  12. rajin u join run.. ptt slim sokmo..hihi

    ReplyDelete
  13. bahang merdeka kian terasa kini,
    tggl brp hari je lagi kan...

    ReplyDelete
  14. Tahniah Anies. Best dapat join larian camni. Harap satu hari nanti boleh join juga

    ReplyDelete
  15. Wow rare Lah sebab tema merseka.. Boleh gap semangat Patriotic sambil berlqri

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 yg pompuan sibuk dgn tudung jalur gemilang😊

      Delete
  16. tahniah krna berjaya menamatkan larian!

    ReplyDelete
  17. baru sekali join lari 10 Km itupun 20 tahun lalu sekarang tak kuat lagi sebab banyak smoking dan tak banyak exercise, kagum sangat dengan anies selalu join event lari seperti ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe. buat slow2 sy pn mula dgn event kecil mcm ni dulu. ada rezeki br fikir nk msk Ironman eh ehhh😆😆😆

      Delete
  18. Oh, noted dah pasal gambar last. Btw medal cantik tapi baju kureng..haha

    ReplyDelete
  19. wah ramai, aku 2km pun tak sanggup hahahha

    ReplyDelete
  20. Bagusnya anies, memang rajin betul join event macam ni. Dapat medal lagi. Tahniah.

    ReplyDelete
  21. Aktivitas seperti ini bikin senang, bisa ketemu banyak teman,... seru banget...

    ReplyDelete
  22. husband kita pun da start rajin join run gini every weekend..kalo dulu, kita yang rajin....skang da malas...lagi satu, takde bajet sangat..ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pn krg bajet jg sbb tu msk yg mur mur je😆

      Delete
  23. ray singgah jenjalan smbil klik ads akak

    ReplyDelete
  24. Yang join event ini banyak sekali ya sampai penuh jalannya

    ReplyDelete
  25. Baju dgn medal JomRun Merdeka ni cantiklah.. berkenan tengok. Ada aura semangat patriotik juga.

    ReplyDelete
  26. perghhh lawa! tp yg tak best gambar semua kelabu mcm jerebu kt kl. lagu memainkan peranan penting

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆